خطرات و عوارض کشیدن دندان؛ تب و لرز، سرگیجه و سردرد + درمان

عوارض و خطرات کشیدن دندان
فهرست محتوا (کلیک کنید)

به طور کلی کشیدن دندان مانند هر روش درمانی عوارض و خطرات مختص به خود را دارد. از این رو در ادامه این مطلب از مدینو قصد داریم به بررسی و معرفی خطرات و عوارض کشیدن دندان بپردازیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.

آیا عوارض ناشی از دندان کشیدن طبیعی است؟

درد بعد از کشیدن دندان در روزهای اولیه پس از درمان کاملا طبیعی است و جای نگرانی وجود ندارد! به طور کلی در شرایطی که فک و لثه در سلامت کامل باشند، حدود ۵ روز پس از درمان طول می‌کشد تا درد و التهاب از بین بروند ولی در صورت وجود عفونت یا شرایط خاص بیمار ممکن است این فرایند تا یک هفته و ۱۰ روز به طول بی انجامد. در هر صورت زمانی که درد از این میزان زمان بیشتر شد به شما توصیه می‌کنیم که حتما به دندانپزشک مراجعه کنید.

با عوارض کشیدن دندان آشنا شوید!

با عوارض کشیدن دندان آشنا شوید!

پس از جراحی و کشیدن دندان ممکن است با عوارض و مشکلات متعدد رو به رو شوید. از جمله اصلی‌ترین عوارض دندان کشیدن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. تورم: وجود تورم در محل جراحی تا مدت ۷ هفته کاملا طبیعی است. البته برای جلوگیری و کاهش تورم ایجاد شده، بلافاصله پس از اتمام جراحی باید یک کیسه یخ را در یک دستمال کاغذی قرار داده و روی گونه خود قرار دهید. این کار را به مدت ۸ ساعت انجام داده و هر ۱۰ دقیقه یک بار آن را برداشته و در فریزر قرار دهید و سپس آن را روی گونه خود قرار دهید.
  2. درد: معمولا تا ۷۲ ساعت پس از جراحی و کشیده شدن دندان، دردهای ایجاد شده در اثر جراحی به مرور کاهش پیدا می‌کنند. در صورتی که درد درد پس از جراحی کاهش پیدا نکرد، حتما دندانپزشک خود را از این موضوع مطلع کنید.
  3. بی حسی لب پایین: یکی از شایع‌ترین عوارض بعد از جراحی و کشیدن دندان، بی حس شدن لب پایین است. معمولا این عارضه پس از ۲۴ ساعت از بین می‌رود و لب پایین به شرایط عادی خود بر می‌گردد.
  4. تغییر رنگ پوست: تغییر رنگ پوست به رنگ‌های زرد یا قهوه‌ای در برخی موارد دیده می‌شود که خود به خود پس از ۲ هفته از جراحی از بین میروند و نیازی به درمان یا داروی خاصی ندارند.
  5. ایجاد حفره خشک: در برخی مواقع پس از جراحی و کشیدن دندان، لخته خونی از حفره دندان جدا می‌شود و در نتیجه آن عارضه‌ای به وجود می‌آید که اصطلاحا به آن Dry socket یا حفره خشک می‌گویند. این عارضه معمولا چند رو پس از خارج شده لخته ایجاد می‌شود و درد شدیدی را ایجاد می‌کند. از این رو در صورت داشتن درد شدید و غیر طبیعی پس از جراحی حتما به دندان پزشک معالج خود مراجعه کنید.

چگونه از خطرات احتمالی دندان کشیدن پیشگیری کنیم؟

چگونه از خطرات احتمالی دندان کشیدن پیشگیری کنیم؟

پس از جراحی و تمام شدن مراحل کشیدن دندان، پزشک دستورالعمل‌هایی را برای پیشگیری عفونت و تسکین درد به فرد بیمار توصیه می‌کند که بیمار باید تمامی این توصیه‌ها و دستورالعمل‌ها را به طور صحیح و کامل انجام دهد. از جمله مراقبت‌های لازم پس از کشیدن دندان به منظور کاهش خطرات آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. تکه گاز قرار داده شده در محل کشیده شدن دندان را به مدت ۱ ساعت با فشار ملایم نگه دارید. پس از چند ساعت از درمان وجود مقداری نشت خونابه کاملا عادی و طبیعی است.
  2. در صورت ادامه داشتن خونریزی، تکه گاز استریل در محل کشیده شدن دندان قرار داده و با فشار ملایم، آن را به مدت ۳۰ دقیقه در دهان خود نگه دارید. توجه داشته باشید که از تعویض گاز با فاصله زمانی کمتر از ۳۰ دقیقه خودداری کنید.
  3. به دلیل بی حس بودن دندان حداکثر ۳ الی ۴ ساعت پس از درمان، مراقب باشید بافت‌های نرم اطراف دندان مانند لب، زبان و گونه دچار گاز گرفتگی نشوند.
  4. در روز جراحی از شست شوی دندان تا حد امکان خودداری کنید همچنین از مکیدن و خالی کردن آب دهان نیز اجتناب کنید.
  5. از روز بعد از جراحی و بعد از هر وعده در ساعات بیداری، دهان خود را با سرم نمک هر ۳ ساعت به طور کامل شستشو دهید.
  6. حداقل تا مدت ۵ روز از کشیدن سیگار و دخانیات جدا خودداری کنید.
  7. در هنگام خواب برای جلوگیری از خونریزی بهتر است دو بالش زیر سر خود قرار دهید.
  8. از انجام فعالیت‌های سنگین در روزهای اولیه پس از درمان که باعث بالا رفتن جریان خون می‌شوند و باعث تشدید عوارض کشیدن دندان خودداری کنید.

چه زمانی به دندانپزشک مراجعه کنیم؟

چه زمانی به دندانپزشک مراجعه کنیم؟

وجود عوارض و مشکلات کشیدن دندان تا حداقل ۴۸ ساعت پس از درمان کاملا طبیعی بوده و جای نگرانی وجود ندارد ولی اگر درد و تورم موجود در دهان ادامه پیدا کرد، حتما به دندانپزشک خود مراجعه کنید. همچنین برای جلوگیری از بروز خطرات دندان کشیدن، حتما آنتی بیوتیک تجویز شده توسط دکتر را در ساعات تعیین شده مصرف کنید. در صورتی که با یکی از نشانه‌ها و عوارض گفته شده در این مطلب پس از درمان مواجه شدید، حتما به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید.

سوالات متداول

کشیدن دندان نیش بالا ممکن است عوارض متعددی داشته باشد از جمله: – وجود درد و تورم در ناحیه دندان کشیده شده – افزایش حساسیت در دهان – خونریزی زیاد – عفونت
از جمله اصلی‌ترین عوارض کشیدن دندان می‌توان به درد، ایجاد تورم، خونریزی لثه، ایجاد تغییر در ترتیب دندان‌ها و ایجاد تغییر در بافت دندان‌ها اشاره کرد. در این مواقع استفاده از مسکن‌ها و ضد التهاب‌های تجویز شده توسط پزشک معالج می‌توانند در کاهش درد و تورم مفید و موثر باشند.
پس از کشیده شدن دندان شیری کودک ممکن است تا چندین ساعت ناحیه دندان کشیده شده ورم کرده و کودک دلبند شما حس ناخوشایندی داشته باشد. همچنین در برخی مواقع به دلیل ایجاد آسیب به بافت‌های دهانی در زمان کشیدن دندان، دردهای شدید و طاقت فرسایی در آن ناحیه ایجاد می‌شوند. در این مواقع بهتر است در صورت ادامه داشتن این موارد حتما به دندانپزشک مراجعه کنید.
۵/۵ - (۱ رای)

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

 

درود!

چگونه می‌توانیم به شما کمک کنیم؟

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟