کشیدن دندان، هرچند گاهی ضروری است، اما جای خالی آن و زخمی که بر لثه باقی میگذارد، میتواند آزاردهنده باشد. آیا به دنبال راهی برای تسریع روند بهبودی و التیام این زخم هستید؟ آیا میدانید برای جمع شدن لثه بعد از کشیدن دندان چه کنیم؟ تصور کنید لثه شما، پس از کشیدن دندان، مانند زمینی شخمزده، نیازمند مراقبت و ترمیم است. درمان زخم لثه بعد از کشیدن دندان، با روشهای ساده و مؤثر، میتواند این روند را سرعت ببخشد. آیا میخواهید با این روشها آشنا شوید و از بروز عوارض احتمالی جلوگیری کنید؟ با ما همراه باشید تا با خیالی آسوده، دوران نقاهت پس از این درمان را سپری کنید. چرا این مقاله را بخوانید؟ چون سلامت دهان و دندان شما، ارزش صرف کمی وقت و مطالعه را دارد.
آیا زخم لثه بعد از کشیدن دندان طبیعی است؟
از آنجایی که بلافاصله و پس از درمان، بدن وارد پروسه ترمیم جای زخم دندان کشیده شده میشود، این زخمها پس از مدتی به خودی خود از بین میروند.
از این رو خیلی مشکل خاصی را ایجاد نمیکنند. ولی اگر این زخمها پس از مدتی از بین نرفتند، ممکن است نشان دهنده وجود مشکلات بزرگتری باشند که باید به آنها توجه داشت!
برای درمان سریع جای زخم دندان کشیده شده این مراقبتها را انجام دهید
در نظر داشته باشید که در زمان کشیدن دندان، بافت لثه دچار آسیب میشود و از این رو باید مراقبتها و نکات زیر را مد نظر خود قرار دهید:
-
داشتن رژیم غذایی مناسب
از آنجایی که بلافاصله پس از درمان، در لثه زخم ایجاد میشود، باید مواد غذایی را مصرف کنید که با جویدن آنها، بافت لثه دچار ناراحتی و زخم بیشتر نشود! غذایهای نرم مثل سوپ و… میتوانند گزینه مناسب و ایده آل برای ترمیم لثه باشند. ولی مواردی مثل آبنبات، نان خشک و حتی عناب خشک گزینههایی هستند که حتما باید از مصرف آنها چشم پوشی کنید!
-
عدم استفاده از نی برای نوشیدن
نوشیدن مایعات با استفاده از نی میتواند آسیب زیادی به بافت لثه پس از کشیدن دندان وارد کند. از آنجایی که نی فشار منفی در داخل دهان بیمار ایجاد میکند، میتواند باعث باز شدن زخم شده و در نتیجه خونریزی افزایش پیدا میکند. همچنین نی ممکن است به بافت لثه برخورد کرده و به آن آسیب برساند.
-
خودداری از مصرف دخانیات
کشیدن سیگار یکی از مواردی است که به دلیل داشتن ترکیبات سمی و مضر، باعث میشود تا زخم لثه دیرتر ترمیم شود!
-
سرما درمانی
استفاده از یخ و کمپرس سرد باعث میشود تا التهاب ناشی از کشیده شدن دندان در ناحیه مورد نظر تا حد زیادی کاهش پیدا کند.
-
رعایت اصولی بهداشت دهان و دندان
برای اینکه زخم لثه دچار عفونت نشود، بهتر است از مسواک و خمیر دندان مناسب استفاده کنید. در غیر این صورت ممکن است زخم لثه ترمیم نشود و در ناحیه مورد نظر عفونت ایجاد شود.
-
مصرف مسکنهای تجویز شده
دندانپزشک متخصص پس از کشیدن دندان معمولا برای کاهش درد و ورم صورت بعد از کشیدن دندان، داروها و مسکنهایی تجویز میکند. بهتر است مسکنها را در زمان مناسب مصرف کنید تا درد و التهاب ایجاد شده بر اثر کشیدن دندان هر چه سریعتر کاهش پیدا کند.
مدت زمان نقاهت و درمان زخم لثه بعد از کشیدن دندان
مدت زمان مورد نیاز برای درمان و ترمیم زخم دندان کشیده شده به این بستگی دارد که چه دندانی کشیده شده باشد! معمولا به صورت کلی این زمان برای هر دندان، بیشتر از ۱ ماه طول نمیکشد! جوش خوردن جای زخم لثه پس از کشیده شدن دندان بین ۲ الی ۳ هفته زمان میبرد. ولی بسته به شرایط بیمار و همچنین خود دندان این زمان میتواند کمی بالا و پایین باشد!
روشهای خانگی برای درمان سریع جای زخم دندان کشیده شده
به هیچ عنوان توصیه نمیشود که از روشهای خانگی برای درمان جای زخم لثه بعد از کشیدن دندان استفاده شود! این روشهای به تنهایی نمیتوانند تأثیر زیادی داشته باشند و از این رو بهتر است برای درمان سریعتر و بهتر به دندانپزشک متخصص خود مراجعه کنید. در ادامه صرفا به معرفی این روشها میپردازیم:
-
دانه زنیان رومی
زنیان یکی از داروهای خانگی محسوب میشود که معمولا برای کاهش التهاب و درد ناشی از کشیدن دندان مورد استفاده قرار میگیرد. در صورت مصرف درست دانه زنیان، درمان جای زخم کشیدن دندان خیلی سریعتر انجام میشود! این دارو خانگی علاوه بر ویژگی ضد التهابی بودن میتواند ناحیه مورد نظر را ضد عفونی کرده و از ایجاد عفونت تا حد زیادی جلوگیری کند.
-
آب نمک
یکی دیگر از داروهای خانگی مناسب برای درمان جای زخم دندان کشیده شده، قرقره کردن محلول آب و نمک است. این کار میتواند روش موقت خوبی برای درمان عفونت جای دندان کشیده شده باشد. همچنین باعث میشود تا محل زخم سریعتر و راحتتر درمان شود.
-
استفاده از چای کیسهای
شاید جالب باشد اگر بدانید که میتوانید برای درمان جای زخم لثه بعد از کشیدن دندان، از چای کیسهای یا نپتون استفاده کنید! این کار علاوه بر اینکه درد را کاهش میدهد، التهاب ایجاد شده را نیز کمتر میکند.
-
استفاده از میخک
میخک یک نوع ترکیب گیاهی است که میتواند تا حد زیادی درد را کاهش دهد. همچنین باید اضافه کرد که میخک علاوه بر کاهش درد میتواند التهاب و عفونت را نیز تا جای امکان کمتر کند.
-
مصرف ترکیبات حاوی ویتامین C
از ویتامین معمولا برای ترمیم و کاهش زخمهای ایجاد شده استفاده میکنند. از این رو باید به سراغ میوهها و محصولات بروید که حاوی این ویتامین هستند.
-
استفاده از سیر
سیر نیز یکی از ترکیبات رایج برای ضدعفونی کرده جای زخم است. میتوانید برای چند دقیقه سیر را روی محل زخم قرار دهید تا محل زخم ضدعفونی شود و بهبودی آن نیز سریعتر شود.