کشیدن دندان شیری زودتر از موعد؛ ایا دندان شیری خراب را باید کشید؟

کشیدن دندان شیری
فهرست محتوا (کلیک کنید)

شاید در ابتدا عجیب به نظر برسد، اما گاهی نیاز است که برای کشیدن دندان‌های شیری کودکتان اقدام کنید. چرا که عدم کشیدن آن‌ها می‌تواند پدید آورنده مشکلاتی باشد. اما چرا دندان‌های شیری نیاز به کشیدن پیدا می‌کنند؟ آن هم وقتی که قرار است خودشان به طور خود به خود بیفتند.
یا بهترین زمان آن چند سالگی است؟ اگر کودک شما هم نیاز به کشیدن دندان داشته باشد، احتمالا شما نیز به دنبال پاسخ این ‌سوالات هستید. پس در ادامه با دکتر آزاده رشیدی همراه باشید تا مراحل، هزینه و علت کشیدن دندان کودکان را به همراه یکدیگر بررسی نماییم.

چرا دندان کودک نیاز به کشیدن پیدا می‌کند؟

چرا دندان کودک نیاز به کشیدن پیدا می‌کند؟

دندان کودک شما ممکن است نیاز به کشیدن پیدا کند چون:

  1. پوسیدگی دندان

    پوسیدگی دندان در کودکان بسیار شایع است، چون شیرینی جات زیادی مصرف می‌کنند و بهداشت دهان و دندان را نیز به درستی رعایت نخواهند کرد. در این صورت ممکن است با پوسیدگی شدید دندان روبرو شوند و راهی جز کشیدن دندان برایشان باقی نماند.

  2. نیفتادن دندان‌های شیری

    همانطور که می‌دانید دندان‌های شیری باید پس از مدتی بیفتند، تا دندان‌های دائمی بتوانند در جای آن‌ها رشد کنند. اما گاهی دندان‌های شیری در زمان مناسب نمی‌افتند و اینگونه باید کشیده شوند تا فضا برای رشد دندان‌های دائمی باز شود.

  3. نهفته بودن دندان‌های شیری

    گاهی علت کشیدن دندان شیری، نهفته بودن آن‌هاست. دندان‌های نهفته زیر لثه باقی مانده و بیرون نمی‌زنند. اینگونه ممکن است مشکلاتی برای کودک به وجود بیاید و بهترین راه کشیدن آن‌هاست.

  4. آسیب دیدگی دندان‌ها

    اگر دندان کودک در حین تصادف، زمین خوردن، سقوط از بلندی و … دچار ترک، شکاف و لب پر شدگی شود، بهتر است فورا برای کشیدن آن اقدام شود. چون دندان ترک خورده و آسیب دیده می‌تواند درد و التهاب ایجاد کند.

  5. پیشگیری از نیاز به ارتودنسی

    دندان‌های شیری که به موقع نیفتاده‌اند، به دندان‌های دائمی اجازه رشد نمی‌دهند. به این ترتیب احتمالا دندان‌های دائمی در کنار یا بالای دندان شیری بیرون زده و رشد می‌کنند. در این صورت چینش دندان‌ها نامنظم بوده و در آینده می‌بایست ارتودنسی انجام شود. پس برای پیشگیری از ارتودنسی بهتر است که این دندان‌ها به موقع کشیده شوند.

  6. بیماری لثه

    بیماری‌های لثه در صورتی که به شکل حاد رخ دهند، می‌توانند باعث درد دندان‌ها و عفونت شوند. در این مواقع نیز بهترین گزینه کشیدن دندان‌هاست.

  7. اضافه بودن دندان‌های شیری

    و آخرین علت کشیدن دندان شیری نیز اضافه بودن آن‌هاست. مثلا ممکن است کودک شما به جای ۲۰ دندان، ۲۵ دندان شیری در بیاورد. در این صورت نیاز است که دندان‌های اضافه کشیده شوند.

مراحل و نحوه کشیدن دندان کودکان

مراحل و نحوه کشیدن دندان کودکان

کشیدن دندان شیری کودک شاید در ابتدا پیچیده و هراس آور به نظر برسد. اما بسیار ساده‌تر از چیزی است که تصور می‌کنید و طی مراحل زیر انجام خواهد شد:

  • ابتدا باید از دندان کودک تصویر‌برداری شده و معاینات اولیه توسط پزشک صورت گیرند. همچنین لازم است که کودک شما از لحاظ روانی برای انجام این کار آماده شده و ترس و اضطراب او کاهش یابد.
  • سپس در مرحله دوم ماده بی حسی به لثه کودک تزریق شده تا دردی را احساس نکند.
  • حالا پزشک با ابزار مخصوص، دندان را از لثه جداسازی کرده و از دهان خارج می‌کند.
  • سپس ممکن است نیاز باشد در جای دندان کشیده شده” فضا نگه دار” قرار داده شود تا از حرکت دندان‌های مجاور به سمت حفره خالی جلوگیری شود.
  • در مرحله بعد ممکن است نیاز باشد لثه بخیه شود. اگر هم نیاز به بخیه نباشد، پزشک ناحیه مورد نظر را با گاز استریل پانسمان کرده تا خونریزی متوقف شود.
  • و تمام! حالا کافیست تا مراقبتهای لازم تجویز شده توسط دندانپزشک را به طور اصولی رعایت نمایید.

هزینه کشیدن دندان شیری چقدر است؟

هزینه کشیدن دندان شیری چقدر است؟

اینکه کشیدن دندان‌های کودک چه میزان هزینه‌ای را در بر بگیرد، بستگی به پیچیدگی کار، تعداد دندان‌ها، ناهنجاری‌ها و مشکلات فک و دهان، میزان تخصص پزشک، موقعیت مکانی کلینیک، تجهیزات مورد استفاده و مواردی از این قبیل خواهد داشت. پس هزینه برای هر کودک متفاوت خواهد بود و برای اطلاع دقیق‌تر بهتر است با کلینیک مدینو تماس بگیرید.

اگر دندان شیری را زود بکشیم چه عوارضی دارد؟

اشاره کردیم که دندان کشیدن در کودکی گاها ضرورت زیادی دارد، اما نه به شکل زودهنگام! اگر کشیدن دندان شیری زودتر از موعد انجام شود مشکلاتی برای کودک ایجاد خواهند شد و به همین دلیل است که دندانپزشک در انتخاب زمان مناسب این کار دقت و حساسیت زیادی به خرج می‌دهد. به عنوان مثال وقتی دندان شیری به شکل زودهنگام کشیده شود، کودک شما قدرت جویدن خود را از دست داده و تا زمان رویش دندان‌های دائمی نمی‌تواند به خوبی غذا بخورد.
همچنین انجام این کار گاها سبب می‌شود که دندان‌های مجاور به طرف حفره خالی دندان کشیده شده، حرکت کرده و مشکلاتی را ایجاد کنند. علاوه بر همه این موارد، وقتی دندانی کشیده می‌شود، یک حفره خالی درون لثه کودک به وجود می‌آید‌. این حفره بهترین مکان برای رشد و تجمع باکتری‌هاست و ممکن است باعث بروز عفونت دندان کشیده شده شود.

به این نکات مراقبتی بعد از کشیدن دندان شیری توجه کنید!

 نکات مراقبتی بعد از کشیدن دندان شیری

پس از کشیدن دندان‌ها می‌بایست برای بهبودی هرچه سریع‌تر لثه کودک، مراقبت‌های زیر صورت گیرند:

  • در هفته اول کودک می‌بایست غذاهای نرم و آبکی مثل انواع پوره‌ها، انواع سوپ و … مصرف کند.
  • در صورتی که کودک شما بعد از کشیدن دندان دچار درد شد، می‌توانید برای تسکین او از داروهای تجویز شده توسط پزشک استفاده کنید.
  • برای رفع التهاب لثه کودک از کمپرس سرد یا گرم استفاده کنید.
  • روزانه یک مرتبه با آب و نمک دهان کودک را شستشو دهید.
  • بهداشت دهان و دندان باید بیش از پیش رعایت شود تا از بروز عفونت در حفره خالی دندان کشیده شده جلوگیری شود.
  • و در آخر اگر بعد از کشیدن دندان شیری نشانه‌هایی غیر طبیعی مثل خونریزی شدید، عفونت، درد زیاد و … را در کودک خود مشاهده می‌کنید، حتما به پزشک مراجعه نمایید.

سوالات متداول

بله، اما بهتر است دندان‌ها به نوبت کشیده شوند.
این مسئله بستگی به نظر و صلاحدید پزشک دارد، اما در حالت کلی بهتر است کشیدن دندان آخرین گزینه ممکن باشد.
خیر، چون هنگام انجام کار از بی حسی استفاده می‌شود.
معمولا لثه بعد از دو الی سه هفته بهبود می‌یابد.
نکشیدن دندان‌های شیری علاوه بر اینکه راه رشد دندان‌های دائمی را مسدود می‌کند، گاها می‌تواند باعث ایجاد درد، التهاب و عفونت نیز بشود.
۵/۵ - (۱ رای)

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

 

درود!

چگونه می‌توانیم به شما کمک کنیم؟

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟