کشیدن ریشه دندان؛ درد آن قابل تحمل است؟ جراحی نیاز است؟

کشیدن ریشه دندان
فهرست محتوا (کلیک کنید)

دردی که گاهی از عمق دندان شروع می‌شود و تا استخوان فک پیش می‌رود، می‌تواند نشانه‌ای از یک مشکل جدی باشد. زمانی که درمان‌های معمول دیگر جواب نمی‌دهند، ممکن است پزشک گزینه‌ای جدی‌تر را مطرح کند: کشیدن ریشه دندان. این روش معمولاً زمانی انجام می‌شود که دندان به شدت آسیب دیده و امکان ترمیم آن وجود ندارد. اما آیا همیشه این تنها راه‌حل است؟ در برخی موارد، جراحی ریشه دندان می‌تواند به جایگزینی برای حفظ دندان تبدیل شود. همچنین، آگاهی از علائم ماندن ریشه دندان بعد از کشیدن اهمیت زیادی دارد، زیرا باقی ماندن بخش‌هایی از ریشه می‌تواند باعث درد و عفونت شود. اگر می‌خواهید بدانید چه زمانی این جراحی ضروری است و چه مراقبت‌هایی بعد از آن لازم است، ادامه مقاله را از دست ندهید.

آیا ریشه دندان را می‌توان کشید؟

یدر صورتی که برای کشیدن دندان خود اقدام کرده باشید، ریشه دندان نیز به همراه آن کشیده می‌شود و دیگر جای نگرانی نیست. ولی در بعضی اوقات به دلایل مختلفی مثل شکستن دندان، سهل‌انگاری دندانپزشک، خرابی و عفونت موجود در دندان و…، ریشه دندان در لثه باقی می‌ماند. در چنین مواقعی، باید برای جلوگیری از عوارض و مشکلات بعدی، برای کشیدن ریشه دندان اقدام کرد.

نحوه کشیدن ریشه دندان چگونه است؟

نحوه کشیدن ریشه دندان چگونه است؟

روش‌های مختلفی برای کشیدن ریشه باقی مانده در لثه وجود دارند که دندان‌پزشک متخصص، با توجه به شرایط بیمار یکی از این روش‌ها را انتخاب می‌کند. در ادامه این مطلب هر کدام از این روش‌ها را به صورت کامل به شما معرفی می‌کنیم:

  1. کشیدن ریشه دندان به روش جراحی

    در این روش، ابتدا دندانپزشک متخصص برش‌هایی در بافت لثه ایجاد می‌کند تا بتواند به ریشه دندان، دسترسی کافی داشته باشد. سپس، با استفاده از ابزارهای خاص خود، ریشه را با دقت بالا و بدون آسیب زدن به بافت‌های کناری، از لثه خارج می‌کند. پس از خروج ریشه باقی مانده از لثه، محل مورد نظر را به صورت کامل بخیه زده می‌شود. این روش به عنوان جراحی لثه شناخته می‌شود و باید توسط یک دندانپزشک با تجربه انجام شود تا هیچ مشکل و عارضه‌ای به همراه نداشته باشد.

  2. کشیدن ساده ریشه دندان

    اگر ریشه دندان در دسترس باشد، شاید نیازی به جراحی نباشد و دندانپزشک بتواند به راحتی و با استفاده از انبر مخصوص، ریشه را از دهان فرد خارج کند. در واقع، در این روش با استفاده از روش کشیدن ساده، ریشه دندان از دهان خارج می‌شود.

هزینه کشیدن ریشه دندان در کلینیک دندان‌پزشکی

هزینه مربوط به این روش به عوامل مختلفی بستگی دارد. از این رو به شما پیشنهاد می‌کنیم که برای دریافت اطلاعات دقیق‌تر در خصوص میزان هزینه کشیدن دندان با کارشناسان ما ارتباط برقرار کنید. کلینیک مدینو با داشتن تکنسین متخصص و با تجربه و همچنین با استفاده از جدیدترین و به‌روزترین ابزارهای پزشکی، می‌تواند برای انجام انواع روش‌های درمانی و زیبایی دندانپزشکی گزینه مناسبی باشد!

این نکات مراقبتی را بعد از کشیدن ریشه دندان رعایت نمایید!

از مهمترین و اصلی‌ترین اقدامات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. گاز استریل مناسب در محل ریشه دندان کشیده شده قرار دهید.
  2. در ساعت‌های اولیه پس از کشیده شدن ریشه دندان، از کمپرس یخ استفاده کنید.
  3. پس از یک روز باید از حوله گرم استفاده کنید.
  4. در روزهای اول پس از کشیدن ریشه دندان، از مصرف دخانیات به خصوص سیگار پرهیز کنید.
  5. بهتر است در روزهای اولیه از غذاهای نرم استفاده کنید.
  6. پس از دو ماه، محل دندان بهبود پیدا می‌کند و می‌توانید برای معاینه و بررسی آن، به دندان‌پزشک متخصص مراجعه کنید.

پس از اینکه محل ریشه دندان کشیده شده، به صورت کامل بهبود پیدا کرد، می‌توانید برای جایگزین کردن دندان اقدامات لازم را انجام دهید. معمولاً دندان‌پزشکان متخصص، ایمپلنت دندانی را در این شرایط به شما پیشنهاد می‌دهند تا بتوانید با استفاده از آن، جای خالی دندان مورد نظر را پر کنید.

اگر ریشه دندان را نکشیم چه عوارضی ایجاد می‌شود؟

اگر ریشه دندان را نکشیم چه عوارضی ایجاد می‌شود؟

در ادامه برخی از مهمترین عوارض باقی ماندن ریشه دندان در لثه را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

  1. گسترش عفونت به استخوان و بروز آبسه
  2. التهاب مزمن و ایجاد عفونت در لثه
  3. ایجاد التهاب در استخوان
  4. آسیب به بافت‌های کناری
  5. بروز درد مزمن و ایجاد مشکل در جویدن
  6. از دست رفتن دندان‌های سالم کناری
  7. تب و کاهش وزن

سوالات متداول

مدت زمانی که فرد پس از کشیدن ریشه دندان باید برای ایمپلنت اقدام کند، می‌تواند در هر فرد متفاوت باشد و به عوامل گوناگونی وابسته است. اگر استخوان فک به اندازه کافی سالم باشد، شاید بتوان در همان روز برای کاشت ایمپلنت اقدام کرد. در غیر این صورت، به بیمار توصیه می‌شود که ۳ الی ۶ ماه پس از کشیدن ریشه دندان برای کاشت ایمپلنت صبر کند تا ناحیه مورد نظر به صورت کامل بهبود پیدا کند.
به این مقاله امتیاز دهید

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

 

درود!

چگونه می‌توانیم به شما کمک کنیم؟

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟