6

معرفی فضا نگه دارنده ssc

فضانگهدارنده SSC ابزاری است که برای حفظ فاصله لازم بین دندان‌های کودک به کار برده می‌شود. اما چه زمانی کودک به آن نیاز پیدا می‌کند؟ زمانی که دندان شیری کودک بر اثر حادثه و یا هر دلیل دیگری، زودتر از موعد بیفتد، استفاده از این ابزار ضروری خواهد بود. با افتادن زودهنگام دندان، فضای خالی بین دندان‌ها ایجاد شده و دندان‌های مجاور کم کم شروع به حرکت به سمت آن فضا کرده و در واقع جای مناسب برای رویش دندان دائمی آن ناحیه گرفته می‌شود. دندانپزشک با قرار دادن فضانگهدارنده در آن ناحیه، فضای لازم برای رشد دندان دائمی در جای مناسب خود را حفظ می‌کند. جنس این ابزار از فلز سازگار با بدن است و برای هر کودک به صورت اختصاصی ساخته می‌شود. هزینه آن بر اساس نوع آن و برخی شرایط دیگر تعیین می‌شود، به همین دلیل نمی‌توان قیمت مشخصی برای آن اعلام کرد. نصب و استفاده از آن بدون درد است. این ابزار نیاز به مراقبت خاصی ندارد و با رعایت بهداشت دهان و دندان مشکلی ایجاد نخواهد شد. در صورت سهل‌انگاری نسبت به استفاده از آن چه اتفاقی می‌افتد؟ در این صورت نظم دندان‌ها بهم خورده و سلامت دندان‌ها به خطر می‌افتد. در نتیجه این امر فرد در سال‌های بعد زندگی نیاز به انجام درمان‌های پیچیده‌تر و گران‌تر مانند ارتودنسی پیدا خواهد کرد. اگر نیاز به مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص دارید، با ما تماس بگیرید. کلینیک مدینو با بهترین دندانپزشکان متخصص اطفال همکاری می‌کند و آماده ارائه باکیفیت‌ترین خدمات به شما همراهان عزیز است.

ثبت

آنلاین
وقت ملاقات
درخواست وقت ملاقات

    فضا نگه دارنده ssc کودک چیست؟ | مدت زمان استفاده، عوارض و هزینه

    فضا نگه دارنده ssc
    فهرست محتوا (کلیک کنید)

    آنچه در این مطلب می‌خوانید

    اگر صاحب فرزندی هستید که در سنین کودکی است و مشکل رشد دندان دارد، احتمالا با مراجعه به دندانپزشک به شما پیشنهاد استفاده از «فضا نگه‌دار دندان کودک» را بدهد؛ چرا که وسیله‌ای مهم است و استفاده از آن می‌تواند سلامت و نظم دندان‌های فرزندتان را در آینده تضمین کند.

    اگر با این مقوله آشنا نیستید یا به دنبال کسب اطلاعات درباره انواع این وسیله، هزینه نصب، عوارض و دلایل استفاده از آن هستید، این مقاله مخصوص شماست. در انتهای مقاله نیز به تمامی سوالات رایج شما پاسخ داده‌ایم. با مدینو همراه باشید.

    فضا نگه‌دار دندان چیست؟

    دندان‌های شیری کودکان ماهیت موقت دارند و دائمی نیستند؛ البته بهترین حالت آن است که در موعد مقرر خود بیفتند و نه به دلایلی مانند ایجاد ضربه خارجی یا کشیدن دندان به دلیل پوسیدگی. به طور کلی، از این وسیله‌ها برای حفظ فاصله خالی بعد از کشیدن یا افتادن غیر منتظره دندان‌ها استفاده می‌شود. استفاده از فضا نگه‌دارنده به خصوص در کودکانی که زودهنگام دندان‌های شیری خود را از دست می‌دهند، کاربرد زیادی دارد. از آنجایی که دندان‌ها دوست دارند به سمت جای خالی حرکت کنند، اگر مانعی بر سر راه آنها نباشد، جا به جا خواهند شد. فضا نگه‌دارها با قرارگیری فاصله خالی، به عنوان مانعی مناسب عمل می‌کنند تا دندان‌ها در مسیر خودشان رشد کنند.

    انواع فضا نگهدار دندان کودکان

    فضا نگهدارها از نظر جنس می‌توانند پلاستیکی یا فلزی باشند؛ اما به طور کلی، فضا نگهدارها به دو نوع ثابت و متحرک تقسیم بندی می‌شوند:

    1. فضا نگه‌دارنده ثابت
      این وسیله‌ها را دندانپزشک با دقت فراوان در محل مورد نظر قرار می‌دهد و تا کامل شدن روند رشد دندان‌ها، به طور ثابت باقی می‌مانند. تنها دندانپزشک می‌تواند این فضا نگه‌دارها را بردارد. انواع فضا نگه‌دارنده‌های ثابت شامل موارد زیر است:

      • فضا نگه‌دار یک طرفه
        همانطور که از نام آن پیداست، این فضا نگه‌دار در قسمت خالی دندان قرار می‌گیرد و با استفاده از حلقه‌های مخصوص، به دندان‌های مجاور متصل می‌شود.
      • فضا نگه‌دار دیستال شو
        این نوع، به طور اختصاصی برای کودک ساخته می‌شود و بر روی اولین دندان آسیای او قرار داده می‌شود. وظیفه اصلی این وسیله، حفظ فضا برای رشد اولین دندان آسیاب بزرگ دائمی (مولر) کودک است.
      • فضا نگه‌دار سیم عرضی کام
        از این فضا نگه‌دارنده با عنوان «دو طرفه» نیز یاد می‌شود؛ به این دلیل که به وسیله یک سیم، دو دندان فک بالا را در عرض به هم وصل می‌کند.
      • فضا نگه‌دار کمانی پشت دندانی
        از این وسیله برای حفظ قوس دندانی فک‌ها استفاده می‌شود. در صورتی که دو دندان در طرفین فک افتاده باشند، یا نیاز به حفظ قوس دندانی باشد، از این فضا نگه‌دارنده استفاده می‌شود. نام دیگر این وسیله «قوس نگهدارنده زبانی» است.
    2. فضا نگه‌دارنده متحرک
      این نوع معمولاً از جنس آکریلیک است و معمولاً برای کودکانی که سن آنها بالاتر است مورد استفاده قرار می‌گیرد. ظاهر آن شبیه دندان مصنوعی بوده و هنگامی که استفاده نمی‌شود، باید داخل آب قرار داده شود. از این وسیله حداقل باید ۱۴ ساعت در روز استفاده شود و بعد از مصرف مواد غذایی، شستشو گردد.

    دلایل استفاده از فضا نگه‌دارنده دندان کودکان

    فضا نگه‌دارها جزو وسایل مفیدی هستند در نظم‌دهی و حفظ فرم عادی دندان‌های دائمی کودکان بسیار خوب عمل می‌کنند. به طور کلی دو علت کلی برای استفاده از فضا نگه‌دار دندان کودکان وجود دارد:

    1. حفظ فضای خالی
      می‌توان گفت مهمترین هدف استفاده از فضا نگه‌دار دندان کودکان، حفظ فضای خالی و جلوگیری از حرکت دندان‌ها به سمت این فضا است.
    2. حفظ نظم دندان‌های دائمی
      حفظ فضای خالی به خصوص برای رشد صحیح دندان‌های دائمی و حفظ نظم آنها در آینده بسیار اهمیت دارد.

    قیمت فضا نگه‌دارنده دندان کودک

    این وسایل هم به دلیل سهولت نصب و هم هزینه مقرون به صرفه، بسیار محبوب هستند. با استفاده از فضا نگه‌دارنده‌ها می‌توانید از مشکلاتی که در آینده منجر به بهم‌ریختگی نظم دندان‌های دائمی کودک شما می‌شود، پیشگیری کنید؛ علاوه بر تمامی اینها، هزینه‌ای که در آینده برای ارتودنسی و نظم دادن به دندان‌های کودک باید متقبل شوید را نیز در نظر بگیرید.

    برای تعیین قیمت فضا نگه‌دارنده دندان کودکان، باید در مطب دندانپزشک اطفال حضور داشته باشید. پزشک متخصص با معاینه کامل و بررسی شرایط دندان‌های کودک، بهترین نوع فضا نگه‌دار را به شما پیشنهاد می‌دهد. در این مرحله تعداد جلسات درمانی و هزینه نصب آن مشخص خواهد شد.

    برای نصب فضا نگه‌دار دندان برای فرزندم به کجا مراجعه کنم؟

    نصب فضا نگه‌دارنده دندان بسیار سریع و برای دندانپزشک متخصص، بسیار آسان است؛‌ اما دقت کنید که حساسیت‌های خاص خودش را دارد و چنانچه با بی دقتی انجام شود، تأثیر خود را از دست خواهد داد. برای حفظ سلامت دندان فرزندتان، لازم است به کلینیک‌های معتبر و پزشک متخصص، مراجعه کنید.

    کلینیک مدینو – خدمات نصب فضا نگه‌دار کودک

    یکی از زمینه‌هایی که ما در کلینیک مدینو به طور تخصصی روی آن تمرکز کرده‌ایم، دندان‌پزشکی کودکان و البته نصب فضا نگه‌دار دندان کودک است. پزشکان متخصص و کاربلد در کلینیک مدینو می‌توانند با بهترین کیفیت ممکن فضا نگه‌دار دندان کودک را نصب و راهنمایی‌های لازم را به شما ارائه کنند. برخی از مهمترین ویژگی‌های مدینو:

    1. روال پاسخگویی قوی به سوالات شما
    2. استفاده از محیط کاملاً بهداشتی و ضدعفونی شده
    3. استفاده از بهترین متریال موجود در بازار
    4. ارائه بهترین خدمات درمانی در سطح بین الملل
    5. استفاده از پیشرفته‌ترین تجهیزات
    6. قیمت‌های مقرون به صرفه

    مراقبت‌های لازم از فضا نگه‌دارنده دندان کودکان

    در مورد نوع متحرک، باید توجه کنید که حتماً بعد از مصرف مواد غذایی، فضا نگه‌دارنده دندان را برداشته و شستشو دهید. حتماً حداقل ۱۴ ساعت در طول روز (بستگی به پیشنهاد پزشک دارد) کودک شما این وسیله را روی دندان خود داشته باشد. همچنین در طول خواب یا زمانی که از فضا نگه‌دارنده استفاده نمی‌شود، آن را داخل آب قرار دهید. در مورد مراقبت‌های لازم بعد از نصب فضا نگه‌دار ثابت دندان کودکان:

    1. هنگامی که فضا نگه‌دار روی دندان فرزند شما قرار دارد، حتماً دقت کنید که نوشیدنی‌های شیرین، انواع مواد قندی، شکلات و مواد چسبنده مصرف نکند. همچنین هرگز نباید مواد غذایی سفت مثل هسته انار، میوه کال یا بستنی‌های یخی را مصرف کند.
    2. به فرزند خود گوشزد کنید که هرگز نباید به فضا نگه‌دار فشار وارد کند؛ معمولاً اکثر کودکان با زبان خود به این وسیله‌ها فشار وارد می‌کنند و موجب جا به جا شدن آن‌ها می‌شوند.
    3. حتما در بازه‌های مشخص شده، به پزشک مراجعه کنید تا دندان‌های فرزندتان را بررسی کند.

    آیا استفاده از فضا نگه‌دار دندان کودک عوارض دارد؟

    همانطور که گفته شد، نصب فضا نگه‌دار ثابت بسیار بی‌خطر است و اگر توسط دندانپزشک متخصص انجام شود، هیچگونه عوارضی ایجاد نخواهد شد. البته در حالت کلی فضا نگه‌دارها بدون عارضه هستند اما در چند روز اول ممکن است باعث تحریک زبان یا کناره فک کودک شما شود. لازم است به فرزند خود آموزش دهید در طول دوره‌ای که فضا نگه‌دار بر روی دندانش قرار دارد، از تماس‌دادن زبان خود با آن اجتناب کند.

    سوالات متداول

    خیر. این یک وسیله ساده است که بر روی دندان مجاور فضای خالی نصب می‌شود و تنها وظیفه نگه داشتن آن فضا را دارد. هنگام نصب فضا نگه‌دارنده دندان، هیچگونه جا‌به‌جایی، جراحی یا بی‌حسی صورت نمی‌گیرد و فرایند آن کاملاً بدون درد است. ممکن است در چند ساعت اول، کودک شما احساس ناراحتی کند و این طبیعی است؛ چرا که یک جسم خارجی روی دندان وی قرار داده شده است. همچنین در یکی دو روز اول، ممکن است به دنبال تحریک زبان یا فک کودک در اثر برخورد با فضا نگه‌دار، احساس ناراحتی یا سوزش خفیف وجود داشته باشد.
    خیر. این وسیله با دقت کافی به دندان‌های مجاور فضای خالی نصب شده و تحت فشار استاندارد قرار می‌گیرد. همچنین برخورد دندان‌ها به فضا نگه‌دار در هنگام جویدن، هیچ آسیبی به دندان وارد نمی‌کند.
    به طور کلی، زمانی که دندان دائمی شروع به رشد کند، فضا نگه‌دار را از دهان کودک باز می‌کنند؛ البته تا زمانی که دندان‌های مجاور هنوز نیفتاده باشند و نیازی به باز کردن زودتر این وسیله‌ها ایجاد نشده باشد. مدت زمان قرارگیری این وسیله‌ها بر روی دندان کودکان، به عوامل مختلفی مثل سن، شرایط خاص رشدی او، سطح سلامتی کودک و… بستگی دارد.
    در جلسه اول، قالب‌گیری انجام خواهد شد. قالب تهیه شده از دندان کودک، به لابراتوار ارسال می‌شود و پس از آماده شدن، در جلسه بعدی با استفاده از چسب‌های مخصوص روی محل مورد نظر چسبانده می‌شوند. فضا نگه‌دار متحرک نیز پس از قالب‌گیری و ساخته شدن توسط لابراتوار، در جلسه دوم بر روی دندان کودک قرار داده می‌شود. نصب یا قالب‌گیری فضا نگه‌دار دندان کودکان نیاز به هیچگونه بی‌حسی ندارد.
    خیر. اگر دندان‌های قدامی (دندان‌های جلویی فک بالا) زودتر از موعد خود بیفتند، نیازی به استفاده از فضا نگه‌دارنده دندان نیست. در صورتی که مدت زمانی از خالی بودن فضای یک دندان می‌گذرد و دندان‌های مجاور به سمت آن منحرف شده‌اند، می‌توان با وسیله‌ای به نام بازپس گیرنده فضا (Space Regainer) دوره فضای خالی را بدست آورد. این وسیله یک فنر دارد که در قسمت خالی دندان نصب می‌شود و آن را به طرفین فشار می‌دهد. با گذشت زمان، فضای مورد نیاز باز پس‌گرفته می‌شود.
    ۵/۵ - (۱ رای)

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    ×

     

    درود!

    چگونه می‌توانیم به شما کمک کنیم؟

    × چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟