پر کردن دندان عقل

فهرست محتوا (کلیک کنید)

از مهمترین سوالات که ممکن است در ذهن شما ایجاد شده باشد این است که آیا پر کردن و ترمیم دندان‌های عقل بهتر است یا کشیدن آنها؟ آیا امکان ترمیم دندان عقل وجود دارد؟ در چه شرایطی به جای ترمیم باید آنها را بکشیم؟
در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا به صورت کامل و جامع پاسخ تمامی این سوالات را دریافت کنید و تصمیم خود را نسبت به ترمیم یا کشیدن دندان‌های عقل خود قطعی کنید.

آیا دندان عقل پوسیده را می‌توان پر کرد؟

امکان پر کردن یا عصب کشی دندان‌های عقل مانند هر دندان دیگری وجود دارد. همچنین این درمان‌ها می‌توانند به صورت موقت یا دائمی انجام شوند. تنها مشکل اصلی که وجود دارد، محل قرارگیری دندان‌های عقل است که کار را برای دندانپزشکان دشوار کرده‌اند. همچنین به دلیل موقعیتی که این دندان‌ها دارند، رعایت بهداشت توسط افراد به درستی انجام نمی‌شود و امکان پوسیدگی مجدد دندان‌های عقل وجود دارد.

مزایای پر کردن دندان عقل چیست؟

در صورتی که توسط دندانپزشک متخصص تشخیص داده شود که دندان عقل نیاز به ترمیم یا عصب کشی دارد، این درمان می‌تواند مزایای متعددی به همراه داشته باشد که در ادامه برخی از مهمترین آنها را به شما معرفی می‌کنیم:

  1. امکان استفاده از دندان تا مدتی فراهم می‌شود.
  2. در صورتی که دندان عقل، تنها دندان آسیاب باقی مانده برای بیمار باشد، می‌تواند از کارایی و عملکرد بهتری بهره مند شود.
  3. دیگر نیازی به کشیدن دندان و تحمل درد و خونریزی نیست.

قیمت پر کردن دندان عقل

عوامل مختلفی می‌توانند روی میزان هزینه ترمیم و پر کردن دندان‌های عقل تأثیر داشته باشند که از جمله آنها می‌توان به میزان پوسیدگی دندان‌ها، نوع ماده پرکننده استفاده شده، شرایط فعلی دندان، بیمه و… اشاره کرد. شما میتوانید با هزینه‌ای مناسب در کلینیک مدینو اقدام به ترمیم و عصب کشی دندان‌های عقل خود کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما تماس بگیرید.

مراحل و نحوه ترمیم دندان عقل

مراحل ترمیم و پر کردن دندان عقل به شرح زیر است:

  1. ایجاد حفره و برداشتن پوسیدگی

    در گام اول، دندانپزشک متخصص بافت پوسیده دندان عقل را جدا می‌کند. با انجام این کار از ایجاد پوسیدگی مجدد در دندان جلوگیری می‌شود. همچنین با برداشتن بافت پوسیده دندان عقل، بافت سست دندان جدا می‌شود و مواد ترمیمی می‌توانند باند بهتری به دندان داشته باشند.

  2. استفاده از مواد پرکننده مناسب

    مواد پرکننده دندان‌های پوسیده در انواع مختلفی از جمله طلا، سرامیکی، کامپوزیت رزین، گلاس آینومر، آمالگام وجود دارند که هر کدام ویژگی‌های مختص به خود را دارند و در شرایط مختلف به کار گرفته می‌شوند. با توجه به موقعیتی که دندان‌های عقل دارند، معمولا دندانپزشکان از آمالگام برای ترمیم و پرکردن جای پوسیدگی استفاده می‌کنند. زیرا این ماده در برابر فشار زیاد می‌تواند مقاومت خیلی خوبی از خود نشان دهد و همچنین هزینه کمتر و پایین تری دارد.

برای ترمیم و پر کردن دندان عقل به کجا مراجعه کنم؟

در حال حاضر کلینیک‌های درمانی متعددی وجود دارند که می‌توانند خدمات مختلف ترمیم و عصب کشی دندان را برای شما انجام دهند. ولی برای کسب نتیجه بهتر و ماندگارتر باید به یک کلینیک قابل اعتماد و مناسب مراجعه کنید.
کلینیک مدینو با دارا بودن کادر متخصص و کار آمد و همچنین بهره گیری از جدیدترین تکنولوژی‌های روز دنیا می‌تواند انواع خدمات زیبایی و درمانی دندانپزشکی مانند ترمیم و عصب کشی دندان را در بالاترین کیفیت و مناسب‌ترین قیمت را به شما ارائه دهد. جهت کسب اطلاعات دقیق‌تر در این خصوص با ما ارتباط برقرار کنید.

چه زمانی ترمیم دندان عقل توصیه می‌شود؟

ترمیم و پر کردن دندان عقل همیشه کارساز نیست و فقط در برخی موقعیت‌ها می‌توان از این روش استفاده کرد که عبارت‌اند از:

  1. کم بودن میزان پوسیدگی
    در صورتی که میزان پوسیدگی دندان‌های عقل کم و جزئی باشد، می‌توان با ترمیم و پر کردن، تا مدت‌ها از آنها استفاده کرد. البته رعایت بهداشت دهان و دندان برای این دندان‌ها بسیار مهم و ضروری است!
  2. دسترسی مناسب به دندان‌ها
    زمانی که هم دندانپزشک و هم بیمار دسترسی خوبی به دندان داشته باشند، می‌توان دندان را ترمیم کرد و هم اصولی بهداشتی دهان و دندان را رعایت کرد.
  3. پروگنوز خوب دندان
    دندانپزشک می‌تواند به خوبی پیش‌بینی کند که سلامت و چشم انداز دندان پس از ترمیم به چه صورت است و آیا ترمیم و پر کردن برای آن راهکار مناسبی است یا خیر.
  4. بیمار انتخاب می‌کند که دندان ترمیم شود.
    در مواقعی نیز ممکن است بیماری انتخاب کند که دندان عقل ترمیم شود. در واقع بیمار هزینه ترمیم دندان را می‌پردازد و تمایل به نگه‌داشتن دندان دارد. در این شرایط دندانپزشک متخصص دندان عقل را برای بیمار ترمیم می‌کند.

آیا پر کردن دندان عقل بهتر از کشیدن آن است؟

بهتر است تشخیص این موضوع را دندانپزشک خود بسپارید. دندانپزشک متخصص پس از بررسی دقیق وضعیت دندان عقل شما می‌تواند راهکار مناسب درمانی را به شما پیشنهاد دهد.
ولی از آنجایی که دندان عقل یک دندان غیر ضروری به شمار می‌آید، در صورت ایجاد پوسیدگی، داشتن مشکلات دیگر ممکن است برای بیمار مشکلات متعددی ایجاد کند. از این رو در اکثر مواقع کشیدن آن راهکاری بهتری به جای پر کردن و ترمیم آن است.
ولی در شرایطی که توسط دندانپزشک متخصص تشخیص داده شود که دندان عقل در لثه مشکلی ایجاد نمی‌کند و پوسیدگی جزئی دارد، ممکن است راهکار پر کردن دندان توصیه شود.

پر نکردن دندان عقل چه عوارضی دارد؟

ترمیم و پر نکردن دندان‌های عقل می‌تواند عوارضی به همراه داشته باشد که در ادامه برخی از مهمترین آنها را به شما معرفی می‌کنیم:

  1. ایجاد آسیب به دندان‌های مجاور: از آنجایی که دندان‌های عقل در موقعیت نامناسبی قرار دارند، ممکن است افراد دسترسی خوبی به این دندان‌ها نداشته باشند و در نتیجه رعایت نکردن اصول بهداشتی، دندان‌های عقل دچار پوسیدگی شوند. پوسیدگی دندان‌های عقل اگر به موقع ترمیم و رفع نشود ممکن است به دندان‌های مجاور نیز آسیب وارد کند.
  2. حساسیت و درد: دندان‌های عقل پوسیده می‌توانند علائم خفیفی مثل ایجاد درد یا حساسیت به نوشیدنی‌ها و خوراکی‌های خیلی سرد یا خیلی گرم، داشته باشند. اگر این درد ناشی از دندان عقل درمان نشود ممکن است ریشه دندان به مرور زمان عفونی شود و در این صورت برای برداشتن پالپ دندان و برداشتن عفونت نیاز به عصب کشی دندان باشد.
  3. التهاب لثه: سلامت دهان و دندان فقط به دندان‌ها ختم نمی‌شود و وضعیت لثه نیز دارای اهمیت بسزایی است. وجود دندان عقل پوسیده می‌تواند سلامت لثه را تحت تأثیر قرار دهد. در این شرایط، لثه به هنگام مسواک زدن یا استفاده از نخ دندان حساس می‌شود و درد می‌کند که این موضوع از تمیز کردن مناسب آن جلوگیری می‌کند.

سوالات متداول

در هنگام پر کردن دندان عقل از بی حسی استفاده می‌شود و دردی را احساس نخواهید کرد ولی ممکن است تا مدتی پس از درمان، دندان نسبت به خوراکی‌های خیلی سرد یا خیلی گرم حساس شود و احساس درد کنید.
بله، در هنگام ترمیم و پر کردن دندان عقل از داروی بی حسی استفاده می‌شود.
تشخیص این موضوع بر عهده دندانپزشک متخصص است. اگر میزان پوسیدگی زیاد باشد و دسترسی به دندان برای بیمار و دندانپزشک سخت باشد، کشیدن دندان راهکار مناسبی است ولی زمانی که میزان پوسیدگی دندان عقل کم باشد، ترمیم دندان میتوانید راهکار خوبی باشد.
ممکن است پر کردن دندان عقل معایبی به همراه داشته باشد که از جمله آنها متیوان به نیاز به ترمیم مجدد پس از مدتی کوتاه به دلیل عدم رعایت بهداشت دندان، ایجاد حساسیت در دندان، ترک خوردن و نفوذ میکروب به لایه پر شده و… اشاره کرد.
به این مقاله امتیاز دهید

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

 

درود!

چگونه می‌توانیم به شما کمک کنیم؟

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟