پرکردن و ترمیم دندان در حاملگی؛ عوارض، بهترین زمان و سوالات

پر کردن دندان در بارداری
فهرست محتوا (کلیک کنید)

پر کردن دندان در بارداری! احتمالا شما نیز درست زمانی در دوران شیرین بارداری به سر می‌برید، دچار پوسیدگی دندان شده‌اید و درد زیادی را تجربه می‌کنید. در اینجاست که نیاز به پر کردن دندان پیدا خواهید کرد، اما شاید انجام این کار در زمان حاملگی هراس آور و خطرناک به نظر برسد. چون به هر حال بارها از زبان پزشکان شنیده ایم که درمان‌های دندانپزشکی بهتر است به بعد از دوران بارداری موکول شوند.
اما حقیقت ماجرا چیست؟ آیا واقعاً ترمیم دندان در بارداری خطرناک است؟ این کار چه عوارضی دارد؟ ممکن است ترمیم دندان به جنین آسیب برساند؟ می‌دانیم که به عنوان یک مادر نگران، این سوالات ذهن شما را نیز به خود مشغول کرده‌اند. پس در ادامه این مطلب از مجله مدینو با ما همراه باشید تا به بررسی بهترین زمان پر کردن دندان در حاملگی، عوارض آن، نکات مراقبتی و … بپردازیم.

در دوران حاملگی پر کردن دندان برایم خطر دارد؟

در دوران حاملگی پر کردن دندان برایم خطر دارد؟

بیایید تا پاسخ این سوال را از دیدگاه پزشکان بررسی کنیم‌. پزشکان همواره توصیه می‌کنند در صورتی که ضرورتی وجود نداشته باشد، بهتر است درمان‌های دندانپزشکی را در زمان حاملگی انجام ندهید. اما گاهی پوسیدگی دندان به قدری شدید است که درد زیادی ایجاد کرده و حتی ممکن است باعث ایجاد عفونت نیز بشود‌. این عفونت پس از مدتی از طریق خون به جنین منتقل شده و سلامت او را به خطر می‌اندازد.
یا حتی احتمال دارد به علت پوسیدگی، مادر دچار التهاب لثه شده و مشکلات جدی‌تری را تجربه کند. در این حالت پر کردن دندان در بارداری کاملا ضرورت دارد و باید فورا انجام شود. در چنین مواقعی پزشک با توجه به شرایط مادر تمهیداتی را در نظر می‌گیرد که هنگام ترمیم دندان هیچ آسیبی به او و جنین وارد نشود‌. در نتیجه می‌توان گفت که پر کردن دندان در حاملگی بلامانع است و اگر مراقبت‌های لازم انجام شوند، هیچ خطر خاصی به همراه نخواهد داشت.

از چه موادی برای درست کردن دندان در بارداری استفاده می‌شود؟

از چه موادی برای درست کردن دندان در بارداری استفاده می‌شود؟

اکثر موادی که برای پر کردن دندان استفاده می‌شوند حاوی جیوه هستند. جیوه هم که می‌دانید، هم برای مادر و هم برای جنین بسیار خطرناک است. به همین دلیل پزشکان برای ترمیم دندان در حاملگی از مواد زیر که کمترین درصد جیوه در آن‌ها وجود دارد استفاده می‌کنند:

  1. آمالگام
    احتمالا نام آمالگام را بارها و بارها شنیده‌اید. همان ماده فلزی تیره‌ای که سال‌هاست برای پر کردن دندان‌ها استفاده می‌شود. این ماده از ترکیب نقره و جیوه ساخته می‌شود و مقاومت بسیار بالایی دارد. اما پزشکان برای خانم‌های باردار از آمالگام‌های خاصی استفاده می‌کنند که درصد جیوه آن‌ها بسیار پایین باشد و خطری ایجاد نکنند.
  2. کامپوزیت
    کامپوزیت ماده‌ای خمیری است که کاملا همرنگ دندان می‌باشد و پس از قرار گیری در حفره دندان سفت و محکم می‌شود. کامپوزیت معمولا ترکیبات سمی ندارد و مشکل خاصی ایجاد نخواهد کرد. اما قیمت آن نسبت به سایر مواد پر کننده دندان بالاتر است. علاوه بر این کامپوزیت گرچه ظاهر طبیعی‌تری دارد، اما لک پذیری بالایی نیز داشته و ممکن است پس از مدتی تغییر رنگ دهد.
  3. گلاس آینومر
    پر کردن دندان در بارداری گاها با موادی به نام گلاس آینومر نیز انجام می‌شود. گلاس آینومر بافتی مشابه کامپوزیت دارد، با این تفاوت که فرم پذیری بیشتری داشته و ترمیم دندان‌ها با آن آسان‌تر است. همچنین این ماده ترکیبات سمی و خطرناکی نیز ندارد.

بهترین زمان پر کردن دندان در بارداری

و اما چه زمانی برای ترمیم دندان‌ها در حاملگی اقدام کنیم؟ زمان انجام این کار بسیار اهمیت دارد، چرا که اگر پر کردن دندان در موقع نامناسبی انجام شود، ممکن است چالش‌هایی را ایجاد کند. به طور کلی بهترین زمان ترمیم دندان‌ها، ۳ ماهه دوم بارداری است. چون در ۳ ماهه اول حاملگی بدن جنین هنوز به طور کامل تشکیل نشده و هر دارویی که شما برای بهبودی دندان‌هایتان مصرف می‌کنید، می‌تواند مستقیما روی سلامت او تاثیر بگذارد.
علاوه بر این در ۳ ماهه اول مادر معمولا دچار تهوع صبحگاهی می‌شود، اینگونه اگر اقدام به ترمیم دندان کند، به علت حالت تهوع مکرر ممکن است مراقبت از دندان‌ها بسیار دشوار شود. در ۳ ماهه سوم هم که وزن مادر بسیار افزایش یافته و معمولا نشستن روی صندلی دندانپزشکی و انجام مراقبت‌ها برای او دشوار خواهد بود. پس نتیجه می‌گیریم که بهترین زمان برای انجام این کار سه ماهه دوم است، چون هم وزن مادر نرمال است، هم تهوع صبحگاهی از بین رفته و هم جنین به اندازه‌ای رشد کرده است که داروها روی او تاثیری نداشته باشند.

ترمیم دندان در زمان بارداری عوارضی هم دارد؟

ترمیم دندان در زمان بارداری عوارضی هم دارد؟

گرچه پر کردن دندان در بارداری مانعی ندارد، اما نمی‌توان گفت که هیچ عوارضی ایجاد نخواهد کرد. در واقع انجام این کار می‌تواند با برخی عوارض جزئی و خفیف نیز همراه باشد که مهمترین آن‌ها عبارت‌اند از:

  1. اشعه ایکس
    برای پر کردن دندان‌ها در دوران بارداری نیاز است که حتما عکسبرداری با اشعه ایکس انجام شود. این اشعه نیز برای مادر و جنین مضر خواهد بود. هرچند که امروزه پزشکان هنگام عکسبرداری بدن مادر را با روکش‌های خاصی کاملا می‌پوشانند تا اشعه به او و جنین آسیبی وارد نکند.
  2. درد و حساسیت دندان‌ها
    خانم‌ها معمولا در زمان بارداری تغییرات هورمونی شدیدی را تجربه می‌کنند. اینگونه تغییرات می‌توانند باعث ایجاد درد و حساسیت در دندان‌های ترمیم شده بشوند.
  3. اثرات بی حسی
    بی حسی هم چندان بی ضرر نخواهد بود و می‌تواند تاثیرات منفی بر سلامت مادر و جنین داشته باشد. اما پزشکان برای مادران باردار از نوعی بی حسی به نام لیدوکائین استفاده می‌کنند تا عوارض و تاثیرات منفی آن را به حداقل برسانند.
  4. تورم و التهاب لثه
    پر کردن دندان در بارداری باعث تورم و التهاب لثه خواهد شد. چون فرآیند عصب کشی و ترمیم دندان قطعا بافت لثه را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد.
  5. خونریزی لثه
    لثه ها معمولا در دوران بارداری بسیار حساس‌تر از گذشته خواهند بود. حال اگر پر کردن دندان باعث التهاب شدید بافت لثه شود، ممکن است شاهد بروز خونریزی نیز باشیم، که البته در موارد نادری اتفاق می‌افتد.

نکات مراقبتی مهم بعد از اینکه در بارداری دندان خود را پر کردید!

نکات مراقبتی مهم بعد از پرکردن دندان در بارداری

بعد از پر کردن دندان در دوران بارداری می‌بایست به برخی نکات مراقبتی مهم نیز توجه نمایید، تا نه تنها عوارض شدیدی را تجربه نکنید، بلکه روند بهبودی دندان‌هایتان نیز سرعت یابد. این مراقبت‌ها عبارت‌اند از:

  • بهداشت دهان و دندان را به طور کامل رعایت نموده و روزانه دو الی سه بار مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید.
  • از مصرف مواد غذایی سفت و چسبناک اجتناب نمایید.
  • مصرف تنقلات و شیرینی جات را کاهش دهید.
  • در برنامه غذایی خود از کلسیم بیشتری استفاده کنید، چون برای ترمیم بافت مینای دندان‌هایتان بسیار مفید خواهد بود.
  • میوه و سبزیجات بیشتری مصرف کنید.
  • از دهانشویه‌های آنتی باکتریال استفاده کنید تا از بروز عفونت بعد از پر کردن دندان جلوگیری شود.
  • داروهای مسکنی که توسط پزشک برایتان تجویز شده است را مصرف نمایید، چون احتمالا بعد از پر کردن دندان درد و التهاب را تجربه خواهید کرد.
  • هرچند مدت یک بار به پزشک مراجعه کنید تا وضعیت دندان‌هایتان را مورد بررسی قرار دهد.
  • اگر در دوران حاملگی و بعد از ترمیم دندان هرگونه نشانه غیر طبیعی مثل خروج ترشحات چرکی، خونریزی لثه، درد غیر قابل تحمل و… را مشاهده کردید، بدون اتلاف وقت به پزشک مراجعه نمایید.

پیشنهاد کلینیک مدینو برای پرکردن دندان مادران باردار

انتخاب یک مرکز معتبر و تخصصی برای پر کردن دندان در بارداری بسیار مهم است. آن هم در دوران حاملگی که بدن شما در وضعیت حساسی قرار دارد و هرگونه اشتباهی می‌تواند به جنین آسیب‌های جبران ناپذیری را وارد کند. و در اینجاست که ما کلینیک تخصصی مدینو را به شما توصیه می‌کنیم. این کلینیک حرفه‌ای با دارا بودن کادری متخصص و بهره گیری از پیشرفته‌ترین تجهیزات روز دنیا، با کیفیت‌ترین خدمات دندانپزشکی را ارائه می‌نماید. پس اگر در دوران بارداری هستید و نیاز به ترمیم دندان‌ها دارید، کلینیک مدینو در خدمت شما عزیزان می‌باشد.

سوالات متداول

خیر، چون از ماده بی حسی لیدوکائین استفاده می‌شود و این نوع بی حسی خطر خاصی به همراه ندارد.
اگر پوسیدگی دندان بسیار شدید باشد به تعویق انداختن آن اصلا توصیه نمی‌شود و خطرات زیادی را ایجاد خواهد کرد. اما برای موارد خفیف می‌توان پر کردن دندان را به تعویق انداخت.
این مورد کاملا بستگی به نظر پزشکتان و شرایط شما دارد. پس در این مورد حتما با پزشک مشورت نمایید.
۵/۵ - (۱ رای)

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

 

درود!

چگونه می‌توانیم به شما کمک کنیم؟

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟