از متداولترین تصوراتی که زنان در دوران بارداری دارند این است که باید تمامی امور مربوط به دندانپزشکی را کنار بگذارند تا آسیبی به جدید وارد نشود. با اینکه باید در دوران بارداری از انجام درمانیهای زیبایی دندان پیشگیری کرد ولی این همیشه برای درمانیهای دندانپزشکی که برخی از آنها در زمان بارداری زیاد میشوند، صدق نمیکند!
با گذشت زمان ممکن است مشکلات جدید برای دندانها یا سایر اعضای بدن در زنان باردار ایجاد شوند. این موارد نباید به دلیل بارداری نادیده گرفته شوند زیرا ممکن است بعدا مشکلات بیشتری برای فرد و کودک ایجاد کنند. در ادامه این مطلب قصد داریم تا به بررسی این موضوع که آیا جرم گیری دندان در دوران بارداری مجاز است یا خیر بپردازیم. به همین خاطر به شما پیشنهاد میکنیم که در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
جرم گیری در بارداری؛ مجاز یا مضر؟!
در پاسخ به این سوال که آیا جرم گیری در دوران بارداری مجاز است یا خیر باید گفت که بله، مراقب و بهداشت دهان و دندان در دوران بارداری دارای اهمیت بالایی است و دندان نیز بخش مهمی از بهداشت دهان و دندان محسوب میشود. حال این کار میتواند شامل برداشتن پلاکهای دندانی، جرم گیری، جلوگیری از پوسیدگی و ترمیم، جلوگیری از التهاب لثه و… میشود.
همچنین طبق تحقیقات انجام شده این موضوع مشخص شده است که بیماری پریودنتال ممکن است در دوران بارداری خطرناک باشد و باعث زایمان زودرس شود! از این رو یک زن باردار در صورت نیاز باید برای درمان جرمگیری اقدام کند.
در سه ماهه اول بارداری جرمگیری کنیم یا خیر؟
در سه ماهه اول بارداری، مراقب مادر از خود و جنین بسیار حائز اهمیت است. حال اینکه جرم گیری دندان در سه ماهه اول انجام شود یا خیر بحث برانگیز است. در سه ماهه اولی اکثر قسمتهای مهم بدن جنین تشکیل میشوند و جنین مراحل اصلی رشد را طی میکند. از این رو بهتر است برای جلوگیری از ایجاد هر گونه آسیبی به کودک هیچ درمان دندانپزشکی در این مدت انجام نشود. در سه ماهه اول جنین بسیار آسیب پذیر است. پس بهتر است بهداشت دهان و دندان را به خود رعایت کنید تا نیازی به انجام درمانهای مربوط به دندانپزشکی نباشد. پس از این مدت برای بررسی شرایط و معاینه میتوانید به دندانپزشک خود مشورت کنید.
هزینه جرمگیری در حاملگی چقدر است؟
میزان هزینه جرمگیری دندان در حاملگی به عوامل مختلفی مثل میزان و نوع جرم گیری دندان، روش درمان و همچنین تعداد جلسات مورد نیاز بستگی دارد.
شما میتوانید از طریق برقراری ارتباط با کارشناسان ما یا مطالعه مطلب هزینه جرم گیری از تخفیفات ویژه درمان کلینیک دندانپزشکی مدینو بهره مند شوید.
بهترین زمان برای انجام جرم گیری برای زنان باردار
همان طور که در ابتدای مقاله نیز گفته شد، انجام درمان جرم گیری دندانها در سه ماهه اول بارداری توصیه نمیشود ولی سه ماهه دوم بهترین و ایده آلترین زمان برای انجام درمان جرمگیری و دیگر درمانهای دندانپزشکی محسوب میشود.
با مزایای جرمگیری کردن در بارداری آشنا شوید
از جمله مهمترین مزایای جرم گیری دندان در زمان بارداری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
پیشگیری از ایجاد یا گسترش پوسیدگی در دندانها
مهمترین و اصلیترین مزیت جرم گیری دندانها، جلوگیری از ایجاد پوسیدگی در دندانها است. با اینکه مسواک و نخ دندان میتوانند تأثیر زیادی در از بین بردن پلاکهای روی دندان داشته باشند ولی نمیتوانند تمام پلاکهای موجود را از بین ببرند. همچنین به دلیل شرایطی که یک خانم باردار دارد، ممکن است کمتر به بهداشت دهان و دندان خود اهمیت دهد! از این رو با مصرف زیادی مواد غذایی شیرین ممکن است دندانها در معرض پوسیدگی قرار بگیرند.
-
پیشگیری از ایجاد بیماریهای لثه
جرم گیری دندان با برداشتن پلاکهای موجود روی دندان و لثه از بروز بیماریهای لثه تا حد زیادی جلوگیری میکند. بیماریهای لثه در اکثر افراد به دلیل سهل انگاری یا عدم رعایت نکات بهداشتی بروز پیدا کرده و میتوانند مشکلات متعددی را به وجود بیاورند.
اگر در بارداری جرمگیری کنیم عوارضی هم ایجاد میشود؟
جرم گیری در بارداری به نوبه خود عوارض خاصی ندارد. ولی به دلیل بروز تغییرات هورمونی در بدن فرد، ممکن است التهاب و تورم پس از درمان در زنان بارداری نسبت به افراد عادی بیشتر شود. از این رو بهتر است این درمان را تحت نظر دندانپزشک متخصص و با تجربه انجام دهید تا بتوانید در حد امکان از بروز عوارض جرم گیری دندان در زمان حاملگی جلوگیری کنید.