عوارض پر کردن و ترمیم دندان؛ عوارض کوتاه بودن دندان پر شده چیست؟

عوارض پر کردن دندان
فهرست محتوا (کلیک کنید)

معمولا وجود دردها و عوارض بعد از پر کردن دندان از جمله مهمترین مشکلات و چالش‌های اصلی پس از این درمان محسوب می‌شود. این عوارض ممکن است پس از مدتی آزار دهنده باشند و مشکلات متعددی را به وجود بیاورند. به همین خاطر مطالعه این مطلب از دکتر مریم السادات علوی را به شما پیشنهاد می‌نماییم.
در ادامه این مطلب از مدینو قصد داریم تا به طور کامل به بررسی کامل این عوارض ترمیم دندان بپردازیم و هر کدام را به طور کامل به شما توضیح دهیم. پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

آیا همه افراد بعد از پرکردن دچار عوارض می‌شوند؟

برای جواب به این سوال باید گفت اکثر افراد پس از فرایند پر کردن دندان ممکن است دچار عوارض خاصی نشوند و این درمان را بدون مشکل پشت سر بگذارند. اما در این بین ممکن است برخی افراد دچار عوارض مختلف مانند درد، حساسیت، تورم یا خونریزی لثه شوند.
افرادی که برای پر کردن دندان خود به یک پزشک یا کلینیک با تجربه مراجعه می‌کنند و دستورالعمل‌های پزشک را به طور کامل رعایت می‌کنند، می‌توانند تا حد زیادی از بروز خطرات پرکردن دندان جلوگیری کنند.

با عوارض ترمیم دندان آشنا شوید!

با عوارض پر کردن دندان آشنا شوید!

این روش درمانی در کنار مزایایی که دارد ممکن است عوارضی نیز داشته باشد که در ادامه این مطلب به معرفی و بررسی هر کدام می‌پردازیم:

  1. ایجاد حساسیت در دندان

    حساس شدن دندان از شایع‌ترین عوارض ترمیم دندان محسوب می‌شود که اکثرا در ساعات یا روزهای اولیه پس از درمان دندان ایجاد می‌شود و پس از مدتی خود به خود از بین رفته و بهبود میابد.

  2. بروز دردهای متعدد

    ممکن است به دلایل مختلفی در اطراف دندان پر شده، دردهایی ایجاد شود. از جمله این دلایل می‌توان به عدم تطابق بین دندان‌های پر شده و کوتاه و بلندی آنها نسبت به دندان‌های کناری اشاره کرد.

  3. ایجاد شکستگی در دندان‌ها

    معمولا این نوع شکستگی‌ها بر اثر رعایت نکردن دستورالعمل‌های پزشک و جویدن غذای‌های سفت و ضربه ایجاد می‌شوند.

  4. تغییر رنگ دندان

    همچنین در اثر خوردن یا نوشیدن خوراکی‌های رنگی ممکن است به مرور زمان دندان ترمیم شده دچار تغییر رنگ شود.

پر کردن دندان با کامپوزیت چه عوارضی دارد؟

عوارض پر کردن دندان با کامپوزیت

کامپوزیت یک ماده سفید رنگ پرکننده دندان محسوب می‌شود که از ترکیب سرامیک و پلاستیک ساخته شده است و به رنگ‌های طبیعی و اصلی دندان است و به همین دلیل می‌تواند ظاهری زیبا و طبیعی را به دندان‌های پر شده دهد.
البته با این وجود، پر کردن دندان با کامپوزیت ممکن است عوارضی و مشکلاتی نیز به همراه داشته باشد. از جمله اصلی‌ترین عوارض ناشی از ترمیم دندان با کامپوزیت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. ایجاد حساسیت در دندان نسبت به فشار یا دما (مخصوصا در روزهای اول پس از درمان)
  2. تغییر رنگ کامپوزیت دندان ترمیم شده به مرور زمان و به خصوص در دندان‌های جلویی
  3. استحکام کم (نسبت به مواد پرکننده دیگر) و ایجاد ترک‌های مختلف و نفوذ میکروب و غذا به لایه‌های زیرین
  4. نفوذ ماده پرکننده به لایه‌های زیرین و داخل عصب دندان که باعث بروز دردها و حساسیت‌های مختلف می‌شود.
  5. پر کردن دندان بدون عصب کشی آن ممکن است مشکلات متعددی را برای شما ایجاد کند. در این حالت دندان مقاومت خود را از دست داده و سست می‌شود و به مرور زمان تحلیل رفته و نیاز به درمان دوباره دارد.

آیا ترمیم دندان با آمالگام عوارض دارد؟

عوارض ترمیم دندان با آمالگام

با وجود مقرون به صرفه بودن و استحکام بالای این روش، ممکن است در طولانی مدت مشکلاتی برای شما به وجود آید. برخی از مهمترین این مشکلات و عوارض شامل موارد زیر می‌شوند:

  1. حساسیت دندان به سرما، گرما و فشار که پس از مدت کوتاهی از بین میروند.
  2. آلرژی و حساسیت که شامل تورم، قرمزی یا حتی خارش در اطراف دندان ترمیم شده می‌شود.
  3. تحریک ریه با بخار جیوه ناشی از این روش درمان (که این مورد بسیار نادر است)
  4. ایجاد مشکلات و اختلالات مختلف عصبی به دلیل قرارگیری طولانی مدت ماده جیوه در معرض آن

در صورتی که بدون عصب کشی دندان را پر کنیم دچار عوارض می‌شویم؟

در صورتی که بدون عصب کشی دندان را پر کنیم دچار عوارض می‌شویم؟

در مواقعی که آسیب وارد شده به دندان کم باشد، پر کردن دندان و ترمیم آن می‌تواند تا حد زیادی نتایج خوبی به دست بیاورد و از پیشروی پوسیدگی تا حد زیادی جلوگیری کند. اما در برخی مواقع نیز پر کردن دندان بدون عصب کشی ممکن است عوارض مختلف داشته باشد که آگاهی در خصوص این عوارض برای تمامی افراد ضروری است و در صورت بروز هر گونه مشکل، باید اقدامات لازم به موقع انجام شوند.
از جمله مهمترین این عوارض می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. ایجاد درد و حساسیت که اکثرا در روزهای نخستین پس از درمان بوده و پس از آن به تدریج این دردها و حساسیت‌ها از بین میروند.
  2. ایجاد ترک یا شکستگی که اکثرا در دندان‌های از پیش تخریب شده و ضعیف ایجاد می‌شود.

چرا دچار عوارض بعد از پر کردن دندان می‌شویم؟

دلایل مختلفی وجود دارند که ممکن است باعث ایجاد و تشدید این عوارض شوند که از جمله آنها می‌توان به نحوه درمان، وضعیت اولیه دندان آسیب دیده، واکنش بدن به مواد استفاده شده در ترمیم دندان و تجربه دندانپزشک معالج اشاره کرد.

عوارض ناشی از ترمیم دندان را با چه روش‌هایی کاهش دهیم؟

عوارض ناشی از ترمیم دندان را با چه روش‌هایی کاهش دهیم؟

با روش‌های زیر، می‌توان تا حد زیادی از بروز عوارض و مشکلات پر کردن دندان پیشگیری کرد:

  1. در زمان پر کردن دندان‌ها و روزهای پس از آن، بهتر است محدودیت‌هایی در خصوص فعالیت‌های روزانه خود، رژیم غذایی و سبک زندگی خود ایجاد کنید و از توصیه‌های پزشک معالج خود پیروی کنید. این موارد اکثرا شامل فعالیت‌های مربوط به سلامت دهان و دندان می‌شوند.
  2. پس از ترمیم دندان در صورت بروز هر گونه مشکلی مانند تب، درد یا مشکلات جویدن سریعا به دندان پزشک خود مراجعه کنید.
  3. این احتمال وجود دارد که دندانپزشک، دندان شما را با مواد فلزی پر کند. بنابراین اگر حساسیت و آلرژی خاصی به فلزات دارید حتما قبل از ترمیم دندان، پزشک را از این حساسیت مطلع کنید.
  4. تا حد امکان داروهای تجویز شده را سر موقع مصرف کنید.

سوالات متداول

پس از ترمیم و پر کردن دندان وجود درد و حساسیت تا مدتی طبیعی است و این مشکلات به خودی خود پس از مدتی از بین میروند. اما وجود درد شدید در هنگام غذا خوردن طبیعی نیست و نشان دهنده وجود مشکلی در دندان است. از این رو بهتر است در صورت بروز درد شدید پس از درمان حتما به دندان پزشک خود مراجعه کنید.
یکی از اصلی‌ترین عوارض بلند بودن دندان ترمیم شده، لق و متورم شدن دندان است. این اتفاق اکثرا وقتی رخ می‌دهد که بیمار چیزی را محکم گاز می‌گیرد و در نتیجه به دندان فشار زیادی وارد می‌شود. همین موضوع باعث لق شدن و ایجاد درد در دندان می‌شود.
در این حالت دندان‌ها به خوبی به هم نمی‌رسند و در نتیجه جویدن غذا با مشکل مواجه می‌شود. در صورت کوتاه بودن دندان پس از ترمیم، فشار زیاد به دندان‌های کناری وارد می‌شود و احتمال شکستگی و درد را در این نواحی افزایش می‌دهد.
۵/۵ - (۱ رای)

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

 

درود!

چگونه می‌توانیم به شما کمک کنیم؟

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟