مضرات بلیچینگ دندان چیست؟ پیشگیری از عوارض بلیچ و روشهای رفع آن

عوارض و مضرات بلیچینگ دندان
فهرست محتوا (کلیک کنید)

آیا بلیچینگ ضرر دارد؟

شاید برای برخی از افراد این سوال پیش آمده باشد که آیا بلیچینگ دندان عوارضی دارد؟ خطرات آن شامل چه مواردی می‌شود؟ برای جواب به این سوالات باید گفت که بلیچینگ دندان مانند هر روش دیگری عوارض و معایب جزئی دارد که در اکثر موارد موقتی هستند و پس از مدت کوتاهی از بین می‌روند.

عوارض بلیچینگ دندان چیست؟

عوارض بلیچینگ دندان چیست؟

در بلیچینگ دندان از مواد شیمیایی و مخصوص استفاده می‌شود. این مواد شیمیایی می‌توانند باعث سفید شدن دندان‌ها شوند ولی دارای عوارض مختلفی نیز هستند که بهتر است قبل از انجام با آنها آشنا شوید. در ادامه برای آشنایی بیشتر شما برخی از مهمترین عوارض بلیچینگ دندان را به شما معرفی می‌کنیم:

  1. ایجاد حساسیت در دندان‌ها

    یکی از متداول‌ترین عوارض بلیچ دندان، حساس شدن دندان‌ها است. استفاده از مواد خاص در این درمان باعث می‌شود تا مدتی دندان‌های شما بسیار حساس شوند. زمانی که دندان‌های شما حساس شوند، در هنگام مصرف نوشیدنی‌های سرد یا گرم احساس درد زیادی خواهید داشت که این موضوع کاملا آزار دهنده است. اگر حساسیت دندان‌ها ادامه پیدا کرد بهتر است حتما به دندانپزشک معالج خود اطلاع دهید.

  2. تحریک لثه پس از بلیچ دندان

    تحریک بافت لثه که از آن به عنوان سوختگی شیمیایی نیز یاد می‌شود، در اکثر موارد به دلیل قرار گرفتن مواد شیمیایی روی لثه در حین درمان ایجاد می‌شود. این مواد شیمیایی بسیار قوی هستند و به همین دلیل به محض برخورد با بافت لثه، باعث ایجاد سفیدی روی آن می‌شوند. به صورت کلی باید گفت که وجود این عارضه اصلا جای نگرانی ندارد و پس از چند ساعت یا نهایتا یک روز پس از درمان از بین می‌رود.

  3. ایجاد آسیب به مینای دندان

    زمانی که از مواد شیمیایی بلیچینگ در حین درمان به درستی استفاده نشود، ممکن است به می‌نای دندان آسیب وارد شود از این رو به شما توصیه می‌کنیم که حتی روش هوم بلیچینگ را نیز تحت نظر دندان پزشک متخصص انجام دهید. معمولا قبل از درمان، دندان پزشک وضعیت مینای دندان را بررسی می‌کند تا در صورت وجود هر گونه مشکلی، زمان انجام درمان به تعویق بیفتد.

  4. ایجاد سوختگی و تاول

    در صورتی که فرد بیمار دستورالعمل‌های پزشک معالج را به درستی رعایت نکند، این امکان وجود دارد که ژل بلیچینگ روی لثه باقی بمانند باعث سوختگی و ایجاد تاول شوند.

  5. واکنش‌های آلرژیک

    همچنین ممکن است در برخی موارد ژل بلیچینگ حساسیت‌ها و واکنش‌های آلرژیک به همراه خود داشته باشد. از جمله علائم آلرژیک و حساسیت می‌توان به ایجاد تورم در صورت، لب‌ها و زبان، دشواری در تنفس و بروز کهیر اشاره کرد. در صورت مشاهده هر کدام از این علائم فرد باید به دندان پزشک معالج خود مراجعه کند.

  6. ایجاد ناراحتی در معده

    در صورتی که مواد بلیچینگ یا سفید کننده دندان بلعیده شده و وارد معده شوند، می‌توانند مشکلات و ناراحتی‌های گوارشی به وجود بیاورند. برای رفع این مشکل باید آب فراوان مصرف کنید تا این مشکل به طور کامل برطرف شود.

  7. زبری دندان‌ها

    در برخی موارد افراد به اشتباه برای اینکه دندان‌های خود را سفید تر و زیباتر کنند، ژل بلیچینگ را به مدت طولانی روی دندان‌های خود نگه می‌دارند که همین موضوع باعث ایجاد زبری روی دندان می‌شود. برای رفع این مشکل بهتر است با دندان پزشک خود مشورت کنید.

چرا دچار عوارض بعد از بلیچینگ می‌شویم؟

چرا دچار عوارض بعد از بلیچینگ می‌شویم؟

دلیل اصلی این امر، به مواد شیمیایی که در بلیچینگ دندان مورد استفاده قرار می‌گیرند، مربوط می‌شود. همچنین این احتمال وجود دارد که مواد شیمیایی به داخلی دندان نفوذ کرده و در نتیجه باعث از بین رفتن رنگدانه‌های موجود شوند.
البته این عوارض زمانی ایجاد می‌شوند که؛

  1. مواد بلیچینگ دندان مورد استفاده در خانه یا مطب از کیفیت لازم برخوردار نباشند.
  2. دندانپزشک معالج از مهارت و تخصص کافی برای انجام درمان بلیچینگ دندان برخوردار نباشد.
  3. مینای دندان ضعیف باشد یا فرد مبتلا به بیماری‌های مربوط به لثه باشد.

مقایسه مضرات ناشی از بلیچینگ آفیس و هوم

در ادامه این مطلب قصد داریم تا به بررسی و معرفی معایب و مضرات بلیچینگ دندان در هر دو روش و مقایسه آنها بپردازیم، پس در ادامه با ما همراه باشید.

معایب بلیچینگ دندان در خانه

  1. در این روش اگر حواستان نباشید ممکن است مواد شیمیایی با لثه ارتباط برقرار کرده و در نتیجه دچار سوختگی و حساسیت شوند.
  2. سفید کردن دندان‌ها در روش هوم بلیچینگ سریع نیست و نیاز به مدت زیاد (حدودا دو هفته) دارد.
  3. اگر تری بلیچینگ به اندازه دندان‌های شما طراحی و ساخته نشود ممکن است پس از قرار گیری، ژل از آن نشت کند و با لثه‌ها برخورد کند.

معایب بلیچینگ دندان در کلینیک

  1. بلیچینگ دندان در مطب هزینه بیشتری نسبت به هوم بلیچینگ دارد.
  2. در صورت کم تجربه بودن دندان پزشک ممکن است مواد شیمیایی با لثه شما برخورد کرده و در نتیجه باعث حساسیت شود.
  3. بسته به عوامل مختلفی مانند سن، وراثت و نوع تغییر رنگ دندان‌های فرد، ممکن است نتایج غیر قابل پیش بینی باشند.

در صورت بروز عوارض بعد از بلیچینگ چه اقداماتی انجام دهیم؟

در صورت بروز عوارض بعد از بلیچینگ چه اقداماتی انجام دهیم؟

اگر اولین بار است که تصمیم به انجام بلیچینگ دندان‌های خود کرده‌اید، انتخاب یک کلینیک و دندانپزشک با تجربه و متخصص را در اولویت خود قرار دهید! همین موضوع می‌تواند تا حد زیادی از بروز عوارض و خطرات بلیچینگ دندان جلوگیری کند.
البته علاوه بر این، راهکارهای دیگری نیز وجود دارند که از بروز این عوارض جلوگیری می‌کنند که در ادامه برخی از مهمترین آنها را به شما معرفی می‌کنیم؛

  1. استفاده از داروهای ضد التهاب: اگر لثه شما دچار حساسیت است حتما قبل از درمان با دندان پزشک خود این موضوع را در میان بگذارید تا داروهای مناسب و ضد التهاب برای شما تجویز کند. استفاده از داروهای ضد التهاب باعث کاهش عوارض و خطرات بلیچینگ دندان‌ها شده و همچنین درد را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. البته توجه داشته باشید که از استفاده بی رویه از داروهای ضد التهاب خودداری کنید و حتما با دستورالعمل پزشک این داروها را مصرف نمایید.
  2. خمیر دندان‌های ضد التهاب و حساسیت: معمولا دندانپزشک دو هفته قبل و بعد از شروع درمان، به شما توصیه می‌کند که از خمیر دندان‌های ضد حساسیت استفاده کنید. استفاده از این نوع خمیر دندان‌ها تا حد زیادی از ایجاد حساسیت و التهاب جلوگیری می‌کنند.

چرا باید در کلینیک مدینو بلیچینگ را انجام دهید؟

معایب بلیچینگ دندان در خانه

اگر به دنبال یک روش بی خطر و راحت برای سفید کردن دندان‌های خود هستید، یا از بروز عوارض جانبی روش بلیچینگ دندان نگران هستید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که اسم کلینیک مدینو را حتما به خاطر بسپارید.
این کلینیک با داشتن سال‌ها تجربه و دارا بودن دندانپزشکان متخصص و با تجربه، می‌تواند درمان بلیچینگ را با کمترین عوارض جانبی برای شما انجام دهد. در این مرکز درمانی با بهره گیری از با کیفیت‌ترین مواد اولیه و همچنین استفاده از بروز ترین تجهیزات روز دنیا، بهترین شکل از سفید کردن دندان‌ها به شما ارائه داده می‌شود.
از آنجایی که در مدینو با دقت و ظرافت بالایی درمان بلیچینگ دندان‌ها انجام می‌شود، عوارض جانبی این روش درمانی تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کنند.

تا چه مدت عوارض بلیچینگ ماندگار هستند؟

همان طور که گفته شد، عوارض بلیچینگ دندان‌ها تا مدت زیادی ماندگار نیستند و پس از گذشت چند ساعت و نهایت یک یا دو روز پس از درمان به صورت کلی و خود به خود از بین می‌روند. البته در صورتی که این موارد ادامه پیدا کرد، حتما به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا از بروز مشکلات بعدی جلوگیری کنید.

با چه روش‌هایی از مضرات بلیچینگ پیشگیری نماییم؟

شما می‌توانید به راحتی با رعایت برخی از نکات مهم و ساده، از بروز عوارض بلیچ دندان جلوگیری کنید. از مهمترین این راهکارهای می‌تواند به موارد زیر اشاره کرد:

  1. استفاده محتاطانه از مواد بلیچینگ: استفاده افراطی از این مواد نه تنها باعث سفید شدن دندان‌ها نمی‌شود، بلکه باعث تغییر ساختار مینای دندان شده و در نتیجه حساسیت و درد دندان نیز بیشتر می‌شود.
  2. ترک عادت‌های نامناسب: اگر نتوانید عادات نادرست خود مانند مصرف دخانیات، مواد و مشروبات الکلی و… را کنار بگذارید، بلیچینگ برای شما مناسب نیست. زیرا رنگ دندان‌های شما دوباره به حالت اولیه خود بر می‌گردد.

سوالات متداول

احتمال آسیب دیدگی مینای دندان پس از بلیچینگ بسیار کم است؛ زیرا این مواد آنقدر قوی نیستند که بتوانند به آن دندان آسیب وارد کنند.
ایجاد حساسیت پس از بلیچینگ یک امر طبیعی و به دلیل استفاده از مواد پراکساید است. البته این حساسیت پس از مدت کوتاهی خود به خود از بین می‌رود و سبب ضعیف شدن دندان‌ها نمی‌شود.
با اینکه بلیچینگ دندان با عوارض جانبی و کوتاه مدتی همراه است، ولی این روش درمانی کاملا بدون درد است.
همان طور که گفته شد، اگر پس از بلیچینگ مراقبت‌های لازم را انجام دهید، دچار عوارض پس از آن نخواهید شد.
۵/۵ - (۱ رای)

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

 

درود!

چگونه می‌توانیم به شما کمک کنیم؟

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟