لمینتهای دندانی، این پوششهای ظریف و درخشان که بر روی دندانها مینشینند، لبخندی هالیوودی را به ارمغان میآورند. اما این زیبایی، نیازمند مراقبت ویژه است. تصور کنید سطح صاف و صیقلی روکش، مانند شیشهای شفاف، در معرض تجمع لکهها و جرمها قرار دارد. جرمگیری برای لمینت سرامیکی، مانند پاک کردن این شیشه ظریف، شفافیت و درخشش اولیه را به آن بازمیگرداند. اما این فرآیند پاکسازی، چگونه باید انجام شود تا به این روکشهای حساس آسیبی نرسد؟ جرمگیری لمینت دندان به چه صورت انجام میشود که زیبایی و یکپارچگی آن حفظ شود؟ این مقاله، راهنمای جامعی است برای حفظ زیبایی و سلامت ونیرهای شما. با ما همراه باشید تا راز مراقبت از این لبخند درخشان را کشف کنید.
سوال مهم؛ بعد از لمینت باز هم نیاز به جرمگیری داریم؟
در صورت عدم رعایت اصولی بهداشت دهان و دندان، حتی اگر لمینت هم کرده باشید، دندان شما ممکن است دچار جرم و پلاک شود. جرم گیری دندان لمینت شده یکی از راههای حذف کردن جرم از روی لمینت به حساب میآید.
البته باید به این نکته توجه داشته باشید که این کار حتما باید توسط یک دندانپزشک متخصص و باتجربه انجام شود و آسیبی به لمینت وارد نشود.
دندانها با روکش لمینت چگونه جرمگیری میشوند؟
به صورت کلی، جرمگیری با استفاده از ابزارها و وسایل دستی، اولتراسونیک و لیزر انجام پذیر است. البته با توجه به این موضوع که این درمان حساسیت بسیار زیادی دارد و باید با دقت کامل انجام شود، احتمالا دندانپزشک متخصص از ابزار دستی استفاده کند.
به این دلایل دندانهای لمینت شده جرم میگیرند!
دلایل مختلفی وجود دارند که باعث جرم گرفتن دندان پس از انجام لمینت میشوند. از جمله اصلیترین آنها میتوان موارد زیر را نام برد:
-
عدم رعایت اصولی بهداشت دهان و دندان
مسواک نزدن به صورت روزانه و مرتب یا مسواک زدن سریع و غیر اصولی، باعث تمیز نشدن فاصله میان بین دندانها شده و در نتیجه باعث ایجاد پلاک و جرم میشوند.
-
مصرف زیاد مواد غذایی و نوشیدنیهای شیرین و چسبناک
مصرف بالای مواد غذایی و نوشیدنیهای حاوی قند و چسبناک باعث تشکیل پلاک شده و فعالیت باکتریهای دهان را افزایش میدهد که در نتیجه آن، باعث تشکیل جرم میشود.
-
عدم استفاده از خمیر دندان مناسب
دندانپزشک متخصص پس از نصب لمینت، بهترین نوع مسواک، خمیر دندان و دهانشویه را به شما پیشنهاد میکند. با رعایت و در نظر گرفتن این توصیهها نه تنها دندانهای تمیز تر و زیبا تری خواهید داشت، بلکه به لمینتها نیز آسیبی وارد نمیشود.
-
عدم توجه به چکاپ ۶ ماهه
اکثر افراد انجام چکاب دورهای را نادیده گرفته و به آن بی توجهی نشان میدهند. توجه به این نکته دارای اهمیت بسزایی است؛ چرا که دندانپزشک در صورت نیاز میتواند، دندان لمینت شده را پالیش کرده و از تشکیل جرم روی آن جلوگیری کند.
-
استعمال بالای دخانیات
به صورت کلی، نیکوتین میتواند باعث زرد شدن بافت دندان و حتی لمینت شود. همچنین در تشکیل جرم بیشتر در دهان میتواند تأثیر زیادی داشته باشد.
-
وجود مشکلات سیستمیک در بدن
اگر فرد دارای یک بیماری سیستمیک مثل دیابت باشد، این موضوع میتواند یکی از دلایل اصلی ایجاد جرم روی لمینت دندان باشد. افراد دیابتی معمولا تعداد جرم بیشتری نسبت به افراد معمولی روی دندانهای خود دارند.
پس از جرم گیری برای لمینت چه کنیم؟
پس از جرمگیری برای روکش سرامیکی، باید به نکات مراقبتی توجه داشته باشید تا از تشکیل شدن دوباره جرمها جلوگیری کنید. اصلیترین و مهمترین این نکات شامل موارد زیر میشوند:
- به صورت روزانه دندان و دهان خود را با استفاده از مسواک، خمیر دندان و دهانشویه مناسب شستشو دهید.
- استعمال دخانیات و سیگار را کنار بگذارید.
- سالانه ۲ بار (هر ۶ ماه) برای انجام چکاپهای لازم و کسب اطمینان از عدم تشکیل جرم و پلاک روی لمینت و دندان زیر آن، به کلینیک دندانپزشکی معتبر و قابل اعتماد مراجعه کنید. در صورت وجود پلاک یا جرم، دندانپزشک متخصص به صورت فوری برای جلوگیری از پیشرفت، آنها را از بین میبرد.
- میزان مصرف نوشیدنیها و خوراکیهای شیرین و چسبناک را برای خود محدود کنید. این مورد زمانی دارای اهمیت زیاد میشود که، تشکیل جرم به دلیل داشتن بیماری دیابت است! چرا که باید این بیماری را کنترل کنید تا دیگر شاهد تکرار چنین مشکلاتی نباشید.
- این امکان وجود دارد که باف لثه پس از جرم گیری حساس شده باشد؛ بنابراین بهتر است تا پس از مدتی غذاهای نرم مصرف کنید.
- تا مدتی از مصرف مواد خوراکی و نوشیدنی خیلی سرد یا خیلی داغ خودداری کنید.
در صورت عدم جرمگیری برای لمینت چه عوارضی ایجاد میشود؟
در صورت عدم توجه به جرم گیری لمینت سرامیکی، ممکن است باعث ایجاد عوارض زیادی شود که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- لمینت اگر جرم بگیرد، تغییر رنگ داده و زرد میشود که این موضوع میتواند زیبایی آن را تحت تأثیر قرار دهد.
- با باقی ماندن جرم و پلاک روی لمینت، این احتمال وجود دارد که به دندانهای زیر لمینت نیز آسیب وارد شده و پوسیده شوند.
- جرم باعث ایجاد بوی بد دهان میشود.