بنر عصب کشی دندان

معرفی درمان عصب کشی دندان

پوسیدگی دندان می‌تواند ساختار تاج دندان را از بین ببرد. به همین دلیل، خیلی از اوقات نیاز است برای پر کردن دندان اقدام شود. اما گاهی اوقات فرد برای ترمیم دندان‌‌های پوسیده اقدام نمی‌کند. در این شرایط، پوسیدگی آنقدر پیشرفت می‌کند که علاوه‌بر مینا و عاج، پالپ دندان را هم درگیر خواهد کرد. دقت داشته باشید، معمولا پوسیدگی دندان با درد همراه نیست. در واقع این پروسه بدون علامت خاصی بوده و فقط تغییر رنگ روی دندان مشاهده‌ می‌شود. زمانی بیمار با درد همراه است که پوسیدگی از عاج عبور کرده و پالپ دندان را درگیر کرده باشد. در این شرایط معمولا بسته به اینکه پالپ دندان چقدر درگیر شده باشد، بیمار با انواع مختلفی از درد همراه است. به‌عنوان مثال، ممکن است دراثر خوردن شیرینی یا مواد غذایی سرد، درد تیز و تیرکشنده‌ای را به‌مدت چند ثانیه تجربه کند. زمانی که پالپ دندان‌ بیشتر درگیر شده باشد، دندان درد طولانی‌تری خواهد داشت. در تمام این شرایط، نیاز است برای چنین بیماری درمان ریشه انجام شود. در عصب کشی، دندانپزشک از ابزارهای دستی و روتاری استفاده کرده و این مشکل را درمان می‌کند. در واقع، در این درمان کانال ریشه از وجود اعصاب و عروق پاک شده و با مواد مخصوصی به نام گوتا پرکا پر می‌شود. با این کار، انتهای ریشه کاملا بسته شده و باکتری نمی‌تواند به داخل آن نفود پیدا کند. همچنین، علائمی مثل درد که بیمار آن را تجربه کرده بود، بعد از درمان و به‌ مرور زمان از بین خواهد رفت.

ثبت

آنلاین
وقت ملاقات
درخواست وقت ملاقات

    عصب کشی دندان چیست؟ نحوه و مراحل درمان ریشه + فیلم درمان

    عصب کشی دندان
    فهرست محتوا (کلیک کنید)

    درمان ریشه یا عصب کشی دندان درمانی است که برای نجات و حفظ دندان، انجام می‌شود. پس اگر دندانپزشک شما این درمان را برایتان تجویز کرد، اصلاً نگران نباشید؛ زیرا سالانه میلیون‌ها دندان با استفاده از این درمان نجات پیدا می‌کنند و حفظ می‌شوند.

    اما چه زمانی نیاز به انجام آن وجود خواهد داشت؟

    در این مطلب از مدینو اطلاعات بسیار کاملی درباره عصب کشی دندان بیان شده است که با مطالعه آن به پاسخ بسیاری از سؤالات خود در این خصوص دست خواهید یافت. پس حتماً این مطلب را بخوانید.

    درمان ریشه چیست؟

    آشنایی با درمان ریشه

    زمانی که پوسیدگی دندان به ریشه می‌رسد و قسمت نرم دندان یا پالپ آن دچار آسیب دیدگی می‌شود، درمان ریشه یا عصب کشی دندان برای حفظ دندان انجام می‌شود. در این روش، دندانپزشک تحت بی‌حسی موضعی پالپ دندان را که از اعصاب، بافت و عروق خونی تشکیل شده، تخلیه کرده تا درد و التهاب ناشی از این مشکل از بین برود.

    چه زمانی نیاز به درمان ریشه داریم؟

    زمانی که پالپ و یا بافت نرم داخل کانال ریشه دچار آسیب می‌شود، فرد نیاز به درمان ریشه پیدا می‌کند. مواردی مانند پوسیدگی عمیق دندان و یا شکستن آن می‌توانند منجر به این آسیب شوند.

    در برخی موارد دیگر نیز ممکن است دندان صدمه شدیدی ببیند و پالپ آن دچار آسیب شود ولی این آسیب دیدگی در ظاهر مشخص نشود. در چنین شرایطی فرد علائمی مانند درد، التهاب لثه و غیره را تجربه کند. در چنین حالتی فرد باید به دندانپزشک مراجعه کند و درمان ریشه انجام دهد. در غیر این صورت ممکن است دچار عوارضی از جمله دردهای شدید و آبسه دندانی شود.

    علائم نیاز به درمان ریشه

    علائم نیاز به درمان ریشه

    علائمی که در ادامه بیان کرده‌ایم می‌توانند نشان دهنده نیاز به انجام عصب کشی دندان یا درمان ریشه باشند:

    1. احساس درد شدید دندان هنگام غذا خوردن به خصوص بعد از خوردن غذاهای سفت
    2. مشاهده جوش روی لثه
    3. ترک خوردگی دندان
    4. شکستگی دندان
    5. ملتهب و حساس شدن لثه
    6. سیاه شدن لثه
    7. پوسیدگی شدید دندان
    8. حساس شدن زیاد دندان به سرما و گرما
    9. لق شدن دندان
    10. احساس تیر کشیدن دندان بدون علت مشخص

    قیمت عصب کشی دندان چقدر است؟

    هزینه عصب کشی دندان به مواردی از جمله محل قرارگیری دندان، تعداد کانال‌های مورد درمان، شدت آسیب دیدگی دندان و برخی موارد دیگر بستگی دارد. علاوه بر این برخی بیمه‌ها ممکن است تعرفه‌ای برای این درمان در نظر بگیرند تا بتوانید آن را با هزینه کمتری انجام دهید. جهت اطلاع از قیمت درمان ریشه، بهتر است با کلینیک مورد نظر تماس بگیرید و سؤالات خود را درباره هزینه دقیق آن بپرسید.

    مزایای عصب کشی دندان چیست؟

    مزایای عصب کشی دندان

    از جمله مزایای درمان ریشه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    1. پیشگیری از آسیب بیشتر و از دست دادن دندان و کمک به حفظ آن
    2. پیشگیری از عفونت استخوان فک و تحلیل آن
    3. پیشگیری از تورم لثه و احتمال لق شدن دندان‌های اطراف
    4. پیشگیری از عفونت لثه و یا کمک به درمان عفونت موجود

    انواع عصب کشی دندان بر حسب تعداد کانال

    ریشه‌های هر دندانی درون کانالی قرار می‌گیرند. با توجه به نوع دندان و تعداد ریشه‌هایی که دارد، تعداد کانال‌های دندان متفاوت خواهد بود. در جدول زیر انواع عصب کشی دندان بر حسب تعداد کانال و نوع دندان‌هایی که با استفاده از هریک تحت درمان ریشه قرار می‌گیرند را معرفی کرده‌ایم:

    ردیف نوع عصب کشی دندان‌هایی که با این روش درمان می‌شوند
    ۱ عصب کشی دندان یک کاناله
    • دندان‌های قدامی فک بالا و پایین
    • دندان‌های آسیای فک پایین
    • دندان‌های نیش فک بالا و پایین
    ۲ عصب کشی دندان دو کاناله
    • دندان‌های آسیای کوچک فک بالا و پایین
    • دندان‌های پیش پایین
    ۱ عصب کشی دندان سه کاناله
    • دندان‌های عقل
    • دندان‌های آسیاب کوچک فک پایین
    • دندان‌های آسیاب بزرگ پایین
    • دندان‌های کرسی دوم فک بالا
    ۳ عصب کشی دندان چهار کاناله دندان‌‌های ۶ و ۷ در فک بالا و پایین

    مدت زمان و تعداد جلسات عصب کشی دندان چقدر است؟

    در برخی موارد ممکن است لازم باشد این درمان را در دو جلسه انجام داد، اما به طور معمول عصب کشی دندان در یک جلسه قابل انجام است. علاوه بر این بسته به شرایط بیمار و دندان او، مدت زمان عصب کشی دندان، ۱ تا ۲ ساعت طول می‌کشد.

    نحوه عصب کشی دندان چگونه است؟

    نحوه عصب کشی دندان

    دندانپزشک پس از بررسی تاریخچه پزشکی و عکس‌های رادیوگرافی بیمار، مراحل عصب کشی دندان را مطابق زیر انجام می‌دهد:

    1. ابتدا داروی بی‌حسی را تزریق کرده و ۱۰ تا ۳۰ دقیقه منتظر می‌ماند تا دارو اثر کند.
    2. سپس با استفاده از توربین دندانپزشکی و فرز، مینا و عاج دندان را برداشته تا به پالپ و کانال دندان دسترسی پیدا کند. تشخیص صحیح کانال دندان و پیدا کردن راه دسترسی به آن اهمیت بسیار زیادی دارد؛ زیرا در صورت بروز هرگونه اشتباهی بیمار باید مجددا درمان را انجام دهد و در برخی موارد نیز ممکن است مشکل تشدید یابد و تنها راه پیش رو کشیدن دندان باشد.
    3. در مرحله بعد دندانپزشک یک سوهان و یا یک فایل ریز برای رادیوگرافی را به درون هر کانال وارد کرده و با خارج کردن باکتری‌ها و بافت‌های مرده، اقدام به پاکسازی کانال می‌نماید.
    4. دندانپزشک برای افزایش مقاومت دندان و پیشگیری از شکننده شدن آن در طول زمان، ریشه دندان را با استفاده از مواد مخصوصی پر می‌کند.
    5. در نهایت تاج دندان با استفاده از مواد مناسب پر می‌شود. در مواردی که بخش زیادی از تاج دندان از دست رفته است، روکش دندان بر روی آن قرار داده می‌شود.

    آیا عصب کشی دندان کودکان کار درستی است؟

    شاید با خود فکر کنید که دندان شیری در هر صورت قرار است بیفتد، پس چه ضرورتی دارد که برای حفظ آن اقدام به عصب کشی کنیم؟! به همان اندازه که مراقبت از دندان دائمی مهم است، مراقبت و حفظ دندان شیری نیز تا زمانی که به طور طبیعی بیفتد، اهمیت دارد. افتادن و یا کشیدن دندان شیری زودتر از موعد، باعث می‌شود که نظم سایر دندان‌ها به هم بریزد و دندان‌های دائمی نتوانند در موقعیت صحیح خود رشد کنند. این اتفاق باعث به هم ریختن نظم کل دندان‌ها و نیاز به انجام ارتودنسی در بزرگسالی می‌شود. علاوه بر این، از دست دادن زود هنگام دندان شیری، بر نحوه تلفظ صحیح کلمات و همچنین جویدن غذا توسط کودک تأثیر نامطلوبی می‌گذارد.

    آیا عصب کشی دندان در بارداری امکان دارد؟

    آیا عصب کشی دندان در بارداری امکان دارد؟

    چنانچه دندانپزشک تشخیص دهد که زن باردار نیاز به عصب کشی دندان دارد، در صورت نبودن مانع و پس از تایید متخصص زنان و زایمان درمان ریشه در بارداری امکان پذیر است.
    برخی زنان باردار ممکن است به دلیل حساسیت بالای این دوران، از انجام خدمات درمانی دندانپزشکی خودداری کنند که این کار اشتباه است. زیرا باقی ماندن پوسیدگی‌های شدید و عفونت دندان، نه تنها برای سلامت مادر، بلکه برای سلامت جنین نیز خطر دارد.

    آیا عصب کشی دندان عوارض دارد؟

    اگر در انتخاب دندانپزشک برای درمان ریشه دقت کافی داشته باشید و همچنین نکات مراقبتی را به درستی رعایت کنید، دچار عوارض عصب کشی دندان نخواهید شد.
    اگر دندانپزشک حین درمان ریشه، یک کانال را جا بیندازد، احتمال گسترش عفونت وجود خواهد داشت. چنانچه حین عصب کشی، دندان ترک بخورد، دیگر امکان پر کردن کامل و درست دندان وجود نخواهد داشت و درمان موفقیت آمیز نخواهد بود. به همین دلیل است که دقت و مهارت دندانپزشک در این درمان بسیار اهمیت دارد.

    اگر دندان خود را عصب کشی نکنید، دچار این عوارض می‌شوید

    عوارض عصب کشی نکردن دندان

    عوارض عدم انجام عصب کشی دندان عبارت‌اند از:

    1. وارد شدن آسیب‌های جدی به کانال‌های دندان بر اثر عفونت موجود
    2. تشکیل آبسه‌های دندانی و احساس درد شدید در صورت رسیدن عفونت به ریشه دندان
    3. احتمال نیاز به کشیدن دندان و از دست دادن آن در صورت گسترش عفونت

    مراقبت‌های بعد از عصب کشی دندان

    بعد از عصب کشی دندان، حتماً نکات زیر را رعایت کنید:

    1. مسکن‌هایی که دندانپزشک تجویز کرده است را به موقع مصرف کنید تا درد بعد از عصب کشی دندان را تسکین دهید.
    2. تا چند روز بعد از عصب کشی دندان، غذاهای سفت و چسبنده میل نکنید.
    3. به آرامی مسواک بزنید و به دندان عصب کشی شده فشار وارد نکنید.
    4. تا چند روز بعد از درمان ریشه غذا و نوشیدنی‌های خیلی سرد یا گرم میل نکنید.
    5. اطراف دندان عصب کشی شده‌ای که قرار است روکش دندان روی آن قرار بگیرد را نخ دندان نکشید.
    6. تمام نکات مربوط به رعایت بهداشت دهان و دندان را با دقت انجام دهید.
    7. به طور منظم به مطب دندانپزشکی مراجعه کنید و چکاپ لازم را انجام دهید.

    سوالات متداول

    درمان ریشه با تزریق داروی بی‌حسی انجام می‌شود، به همین دلیل مراحل انجام آن بدون درد خواهند بود. پس از درمان نیز با از بین رفتن اثر داروی بی‌حسی ممکن است دردی را احساس کنید که در این صورت نیز با مصرف داروی مسکن، تسکین خواهد یافت.
    اگر مراقبت‌های لازم را به درستی انجام دهید، دندان عصب کشی شده طول عمر بالایی خواهد داشت و تا چند سال باقی می‌ماند.
    معمولاً این درد تا ۳ الی ۴ روز بعد از درمان ریشه باقی می‌ماند. اما چنانچه در طول این مدت درد دندان کم نشد و یا بیشتر شد، حتماً با دندانپزشک خود تماس بگیرید، زیرا ممکن است نشان دهنده وجود عفونت باشد.
    دندانپزشکان معمولاً بعد از درمان ریشه داروهایی از قبیل استامینوفن، ناپروکسن سدیم، ایبوپروفن و آسپرین را برای تسکین درد و پیشگیری از عفونت، تجویز می‌کند. به هیچ عنوان به طور خودسرانه این داروها را تهیه و مصرف نکنید و حتماً آنها را مطابق دستورالعمل دندانپزشک خود مصرف نمایید.
    ۵/۵ - (۳ رای)

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    ×

     

    درود!

    چگونه می‌توانیم به شما کمک کنیم؟

    × چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟