بنر ارتودنسی دندان

معرفی درمان ارتودنسی دندان

وقتی صحبت از ارتودنسی دندان می‌شود، اغلب افراد صاف و یکدست شدن دندان‌ها را تصور می‌کنند. اما این تنها کاربرد این درمان نیست! ارتودنسی علاوه بر تراز کردن دندان‌ها و قرار دادن آنها در موقعیت صحیح خود، می‌تواند برای درمان مشکلات فکی مانند جلو یا عقب بودن فک و بسیاری ناهنجاری‌های دیگر آن به کار برده شود. این کاربرد سبب می‌شود در بسیاری موارد، از نیاز به انجام جراحی فک که نیاز به صرف هزینه بیشتر‌، دوره نقاهت طولانی‌تر و عوارض بیشتر، پیشگیری شود. ارتودنسی معمولا محدودیت سنی ندارد، اما توصیه می‌شود در صورت نیاز، در سنین کودکی یا نوجوانی برای انجام آن اقدام کرد. ممکن است شما نیز جزء افرادی باشید که ظاهر براکت‌ها و سیم‌های ارتودنسی روی دندان‌ها برایتان ناخوشایند باشد؛ خبر خوب این است که دستگاه ارتودنسی انواع مختلفی دارد. به عنوان مثال می‌توان به ارتودنسی متحرک اشاره کرد که قابلیت خارج کردن از دهان در موقعیت‌های لازم را دارد یا نوع دیگر که با نام ارتودنسی لینگوال شناخته می‌شود و در قسمت پشت دندان‌ها نصب شده و قابل مشاهده نیست. استفاده از هر یک از تجهیزات ارتودنسی، با مشورت با متخصص ارتودنسی می‌تواند ممکن باشد. این درمان درد دارد؟ طبیعی است که حرکت کردن و جا به جا شدن دندان‌ها دردناک باشد؛ اما میزان درد آن کم است و در اغلب موارد قابل تحمل بوده و حتی نیاز به مصرف مسکن ندارد. ارتودنسی جزء درمان‌های گران قیمت دندانپزشکی است و معمولا بیمه نیز هزینه‌ای بابت آن پرداخت نمی‌کند. اما برخی کلینیک‌ها شرایطی را فراهم می‌کنند تا فرد بتواند در طول درمان چند ماهه خود که می‌تواند از 6 ماه تا 2 سال نیم هم طول بکشد، هزینه را به صورت اقساطی پرداخت کند. با انجام این درمان، سلامت دهان و دندان و زیبایی لبخند را به خود هدیه می‌دهید.

ثبت

آنلاین
وقت ملاقات
درخواست وقت ملاقات

    ارتودنسی دندان چیست؟ | صفر تا صد ارتودنسی + نکات و سوالات

    ارتودنسی دندان
    فهرست محتوا (کلیک کنید)

    امروزه ارتودنسی یکی از روش‌های درمانی برای ناهنجاری‌ها و نامرتبی دندان‌ها به ‌شمار می‌‎رود. ارتودنسی خود به انواع مختلفی تقسیم‌بندی می‌شود که بسته به شرایط دندان‌ها و فک بیمار مورد استفاده قرار می‎گیرد. استفاده از چنین روشی برای درمان نامرتبی دندان‌ها، می‌تواند با مزایای بسیاری همراه باشد.

    در این مقاله با مدینو همراه باشید تا علاوه‌ بر بررسی مزایا و معایب ارتودنسی، بیشتر راجع‌ به نحوه انجام آن صحبت کنیم. همچنین، در ادامه هزینه انجام این روش در سال جدید را هم بیان کرده‌ایم.

    ارتودنسی دندان چیست؟

    آشنایی با ارتودنسی دندان

    ارتودنسی یکی از روش‌های درمانی برای برطرف کردن مشکلات نامرتبی دندان‌ها است. در این روش، معمولا از تجهیزات خاصی کمک گرفته می‌شود تا دندان‌ها با نیروی مداوم و در طول زمان، به موقعیت صحیح خود منتقل شوند. البته، گاهی اوقات از ارتودنسی برای بزرگ یا کوچک‌ کردن فک‌ها نیز استفاده می‎شود.

    ارتودنسی دندان برای کدام مشکلات کاربرد دارد؟

    ارتودنسی دندان برای کدام مشکلات کاربرد دارد؟

    مشکلات زیادی وجود دارد که می‌توان به کمک ارتودنسی، آنها را درمان کرد:

    1. شلوغی دندان‌ها
    2. اپن بایت یا فاصله بین دندان‌های جلویی دو فک
    3. دیپ پایت
    4. آندربایت
    5. درمان فاصله بین‌ دندان‌ها
    6. درمان مشکلاتی مثل اورجت
    7. نبود فضای کافی برای رشد دندان

    هزینه ارتودنسی چقدر است؟

    ارتودنسی خود به روش‌های مختلفی انجام می‌شود. بسته به اینکه متخصص ارتودنسی از چه روشی و چه ابزارهایی استفاده کند، هزینه آن متغیر خواهد بود. برای اطلاع از قیمت ارتودنسی دندان متناسب با نوع ناهنجاری دندان و فک شما، پیشنهاد می‌کنیم با کلینیک دندانپزشکی مدینو تماس بگیرید و پاسخ دقیق سوالات خود در این خصوص را به دست آورید.

    از چه سنی می‌توان ارتودنسی کرد؟

    از چه سنی می‌توان ارتودنسی کرد؟

    معمولا می‌توان از سن حدود ۹ سالگی، از روش‌های ارتودنسی برای درمان مشکلات نامرتبی دندان‌ها استفاده کرد. با این‌ حال، این سن بسته به شرایط خود بیمار می‌تواند بالا و پایین شود.

    مراحل انجام ارتودنسی دندان

    فارغ از اینکه از چه روشی برای ارتودنسی استفاده شود، این درمان در مراحل زیر انجام  خواهد شد:

    1. در مرحله اول، دندانپزشک باید وضعیت دندان‌های بیمار را بررسی کند. در این مرحله ممکن است برخی مشکلات مثل شلوعی دندن‌ها، وجود فاصله بین آن‌ها، آندربایت، اوربایت و خیلی از اختلالات دیگر شناسایی شوند. در ادامه دندانپزشک برای بیمار عکس رادیولوژی نوشته و آن را بررسی می‎کند.
    2. در صورتی‌ که نیاز باشد، ممکن است برخی درمان‌های مکمل مثل ترمیم، عصب کشی و حتی جرم‌گیری برای بیمار انجام شود.
    3. در مرحله بعد دندانپزشک سطوح دندان‌ها را به‌ خوبی تمیز می‌کند تا بتواند تجهیزات را روی آنها قرار دهد. بسته به اینکه از چه روشی برای این کار استفاده شود، تجهیزات متفاوتی به‌ کار گرفته خواهد شد.
    4. بعد از مدتی معمولا به بیمار توصیه می‌شود برای فالوآپ و بررسی مجدد به دندانپزشک مراجعه کند. در این جلسات، دندانپزشک پیشرفت درمان را ارزیابی خواهد کرد.
    5. معمولا بعد از چند سال استفاده از تجهیزات ارتودنسی و برداشتن آنها، برای اینکه مشکل بیمار دوباره باز نگردد، از یک‌سری وسایل به‌ نام ریتینر استفاده می‌شود.

    مزایای ارتودنسی دندان چیست؟

    مزایای ارتودنسی دندان

    ارتودنسی درمانی است که مزایای زیادی به ‌همراه دارد. در ادامه به مهم‌ترین آنها اشاره شده است:

    1. زیبایی لبخند بیمار بهبود پیدا خواهد کرد.
    2. احتمال وارد شدن آسیب به سایر دندان‌ها کاهش خواهد یافت.
    3. سلامت دندان‌ها به‌ دلیل دسترسی راحت‌تر برای رعایت بهداشت، تقویت خواهد شد.
    4. ارتودنسی می‌تواند در بهبود تکلم فرد نقش داشته باشد.
    5. این درمان می‌تواند به جویدن بهتر و هضم راحت‌تر غذا کمک کند.
    6. کاهش درد و ناراحتی ناشی از عدم رویش دندان نهفته
    7. جلوگیری از گیر مواد غذایی با اصلاح موقعیت دندان‌ها

    معایب ارتودنسی دندان چیست؟

    علی‌‎رغم اینکه ارتودنسی درمان بسیار کارآمدی است، اما معایبی به‌ همراه دارد:

    1. هزینه انجام این درمان بالا است.
    2. این درمان نیاز به زمان زیادی برای اثربخشی دارد.
    3. ارتودنسی ممکن است با مشکلاتی مثل درد و ناراحتی برای بیمار همراه باشد.
    4. گاهی اوقات چند سال پس از پایان درمان، مشکل بیمار دوباره ایجاد می‌شود.
    5. با توجه به استفاده از تجهیزات مختلف، رعایت بهداشت دهان دشوارتر خواهد شد.
    6. به‌ دلیل سخت‌تر شدن رعایت بهداشت دهان، احتمال بروز پوسیدگی افزایش خواهد یافت.

    نحوه مراقبت از ارتودنسی دندان چگونه است؟

    نحوه مراقبت از ارتودنسی دندان

    درصورت انجام درمان ارتودنسی، حتما به نکات زیر توجه کنید:

    1. رعایت بهداشت باید بیش از پیش صورت بگیرد. استفاده روزانه ۲ مرتبه از مسواک و یک بار از نخ دندان، کم‌ترین کاری است که می‌توانید انجام دهید.
    2. در موعد مشخص برای بررسی مجدد پیشرفت درمان به دندانپزشک مراجعه شود.
    3. می‌توانید برای رعایت بهداشت بهتر، از مسواک‎های مخصوص کمک بگیرید.
    4. استفاده از خمیر دندان‌‌های حاوی فلوراید، یک گزینه مناسب برای پیشگیری از بروز پوسیدگی در دندان‌های ارتودنسی شده است.

    انواع ارتودنسی دندان کدام‌اند؟

    انواع ارتودنسی دندان

    ارتودنسی خود در انواع مختلفی انجام می‌شود که در ادامه آنها را بیان کرده‌ایم:

    1. ارتودنسی ثابت
      در این روش، دندانپزشک تجهیزات خود را روی دندان‌ها قرار داده و با مواد مخصوص، اتصال آن‌ها را محکم می‌کند. در این شرایط، بیمار دیگر قادر به خارج‌کردن سیم‌های ارتودنسی نخواهد بود. این نوع ارتودنسی، رایج‌ترین روشی است که امروزه به‌کار گرفته می‌شود.
    2. ارتودنسی متحرک
      در این روش، از تجهیزاتی استفاده می‌شود که بیمار می‌تواند خودش برای خارج کردن آنها از دهان اقدام کند. معمولا موقع غذا خوردن، بیمار آنها را از دهان خارج می‌کند. توجه داشته باشید که ارتودنسی متحرک، اثربخشی کم‌تری نسبت به نوع ثابت داشته و بیشتر برای اختلالات با شدت کم به‌ کار گرفته می‎شود.
    3. ارتودنسی لینگوالی
      برای اینکه زیبایی بیمار حین استفاده از چنین تجهیزاتی دچار مشکل نشود، از این روش استفاده خواهد شد. در ارتودنسی لینگوالی، براکت‌ها و سایر تجهیزات در قسمت پشتی دندان‌ها نصب شده و دیگر حین لبخند زدن مشخص نخواهد شد.
    4. ارتودنسی سرامیکی
      از دیگر انواع ارتودنسی که بیمار می‌‌تواند با کمک آن، علاوه ‌بر برخورداری از اثر درمانی، زیبایی لبخند خود را در طول دوره درمان حفظ کند، می‌توان به نوع سرامیکی اشاره کرد. با توجه به مشابه  بودن رنگ براکت‌ها به رنگ دندان، دیگر زیبایی را دچار مشکل نکرده و نیازی به قرار دادن تجهیزات در پشت دندان‌ها نخواهد بود.
    5. ارتودنسی دایمون
      ارتودنسی دایمون، نوع پیشرفته‌تری از این درمان بوده که نیاز به تنظیم مجدد سیم‌ها را کم‌تر کرده است. در واقع در این روش، از براکت‌هایی استفاده می‌شود که امکان حرکت‌ سیم‌ها روی آنها وجود داشته و به‌ صورت خودکار تنظیم می‌شود. معمولا طول دوره درمان با استفاده از این نوع ارتودنسی کم‌تر است.

    سوالات متداول

    به ‌طور معمول اگر نکات مراقبتی را به ‌خوبی رعایت کنید، این درمان می‌تواند اثر دائمی داشته باشد. با این ‌حال، احتمال برگشت مجدد دندان‌ها به موقعیت قبلی وجود دارد.
    با توجه به وارد شدن نیروی مداوم به‌ دندان‌ها، احتمال بروز دردهای خفیف به ‌خصوص در روزهای اول وجود دارد.
    این دندانپزشک است که با انجام معاینات بالینی و بررسی تصاویر رادیوگرافی، تشخیص نیاز یا عدم نیاز به چنین درمانی را می‌دهد.
    برای برخی افراد، به ‌دلیل عادت نداشتن به وجود جسم خارجی در دهان، ممکن است در روزهای اول کمی آزاردهنده باشد.
    به‌ طور معمول، توصیه دندانپزشک بر این است که با توجه به افزایش احتمال پوسیدگی دندان‌ها، مصرف مواد قندی کم‌تر شود.
    گاهی اوقات با توجه به شرایط بیمار و وضعیت شلوغی دندان‌ها، دندانپزشک تشخیص می‌دهد که یک یا تعدادی از دندان‌ها باید برای ایجاد فضای مناسب و حرکت سایر دندان‌ها کشیده شود.
    معمولا خود دندانپزشک جلسات بعدی شما را مشخص می‌کند. با این‌ حال، به‌ طور معمول هر ۴ تا ۶ هفته برای معاینه و تنظیم مجدد سیم‌ها باید به دندانپزشک مراجعه شود.
    ۵/۵ - (۵ رای)

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    ×

     

    درود!

    چگونه می‌توانیم به شما کمک کنیم؟

    × چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟