مراحل ارتودنسی دندان

مراحل ارتودنسی دندان
فهرست محتوا (کلیک کنید)

مراحل ارتودنسی صرف نظر از میزان ناهنجاری‌های موجود، در دندان‌های تمامی افراد روند یکسانی را طی می‌کند. البته این روند در روش‌های ثابت و متحرک می‌تواند متفاوت باشد. در ادامه این مقاله از دکتر شیوا شیوایی از کلینیک مدینو قصد داریم تا شما را با مراحل انجام ارتودنسی به روش ثابت و متحرک آشنا کنیم؛ از این رو به شما پیشنهاد می‌کنیم که مطالعه این مطلب را از دست ندهید.

آیا مراحل انجام ارتودنسی دندان طولانی هستند؟

آیا مراحل انجام ارتودنسی دندان طولانی هستند؟

مراحل ارتودنسی بسته به نوع و ماهیت درمانی که دارند، می‌توانند با هم متفاوت باشند و از این رو طول درمان‌های ارتودنسی می‌تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد.
برای مثال طول مراحل درمان ارتودنسی برای افرادی که شدت ناهنجاری دندان هایشان کم است، کوتاه بوده و این افراد می‌توانند پس از چند ماه با رعایت اصولی توصیه‌های دندانپزشک، دندان‌های صاف و سالمی داشته باشند.

معرفی مراحل ارتودنسی ثابت و نحوه انجام آن

معرفی مراحل ارتودنسی ثابت و نحوه انجام آن

به صورتی کلی مراحل ارتودنسی ثابت دندان به دو مرحله قبل از ارتودنسی و پس از نصب ارتودنسی تقسیم می‌شود. در ادامه مراحل درمانی هر کدام از دو مرحله را به شما معرفی می‌کنیم:

  1. معاینه و بررسی دندان‌ها
    در اولین جلسه درمانی، ارتودنتیست به معاینه و بررسی میزان ناهنجاری دندان‌های بیمار می‌پردازد؛ به این صورت که دندان‌ها و فک شما را بررسی کرده و توضیحات لازم را در خصوص روند درمان و مدت زمان درمان به شما ارائه می‌دهد. یک پزشک ماهر در مرحله معاینه، لثه‌های شما را نیز بررسی می‌کند؛ زیرا سلامت لثه‌ها نیز در روند درمان ارتودنسی از اهمیت بالایی برخوردار است.
  2. رادیوگرافی
    برای اینکه متخصص ارتودنسی بتواند به صورت کاملا دقیق وضعیت چیدمان دندان‌هایتان را بررسی کند، نیاز به رادیوگرافی دارد. در رادیوگرافی با استفاده از اشعه ایکس از تمامی دندان‌ها عکس برداری می‌شود. پس از رادیوگرافی علاوه بر بررسی ساختار دندان‌ها، بهترین روش ارتودنسی برای دندان‌های بیمار مشخص می‌شود.
  3. مشاوره
    پس از عکس برداری از دندان‌های بیمار، پزشک متخصص نظر قطعی خود را در خصوص نوع و میزان شدت ناهنجاری دندان‌ها و همچنین روند درمانی اعلام می‌کند. در برخی موارد ممکن است استخوان‌های فک بیمار مشکلی داشته باشند. از این رو بیمار باید با متخصص جراحی فک و صورت نیز مشورت کند.

پس از تشخیص دندانپزشک متخصص و انجام مراحل پیش از درمان ارتودنسی، فرایند نصب و جاگذاری ارتودنسی شروع می‌شود. این مراحل عبارتند از:

  1. تمیز کردن دندان‌ها و استفاده از چسب

    در گام اول دندانپزشک متخصص به دندان‌های بیمار پولیش زده و خشک می‌کند. سپس چسب مخصوص را به دندان‌ها زده تا بتواند براکت ها را روی دندان بچسباند.

  2. جاگذاری براکت ها و قرار دادن سیم

    به جرئت می‌توان گفت که این مرحله یکی از اصلی‌ترین و مهمترین مراحل ارتودنسی ثابت است. پزشک متخصص در این مرحله روی تمام دندان‌ها براکت قرار می‌دهد. براکت ها به صورت کامل در جای مناسب قرار داده می‌شوند. این براکت ها باید دقیقا در جای مناسب قرار بگیرند تا بتوان سیم‌ها را به شکلی صحیح به هم متصل کرد.
    وظیفه اصلی این سیم‌ها، ایجاد فشار مورد نیاز برای مرتب سازی دندان‌ها است. پس از نصب براکت ها، یک سیم از بین همه آنها عبور می‌کند. سپس با قرار دادن کش‌های کوچک سیم‌ها به براکت ها متصل می‌کنند. نکته جالب اینجاست که این کش‌ها رنگی هستند و یکی از جذاب‌ترین مراحل، انتخاب رنگ آنهاست.

  3. تنظیم سیم‌ها

    یکی دیگر از مراحل ارتودنسی دندان، تنظیم سیم‌ها است که باید هر یک ماه انجام شود و معمولا بین دو تا چند سال طول می‌کشد. هر زمان که به دندانپزشک متخصص خود مراجعه می‌کنید، او به تشخیص خود سیم‌های ضخیم یا نازک را جایگزین سیم‌های قبلی می‌کند. در واقع می‌توان گفت که هدایت دندان‌ها به جایگاه مناسب با این سیم‌ها انجام می‌شود.

  4. برداشتن بر اکت ها

    پس از گذشت مدت زمان مشخص شده که معمولا بین ۱۸ ماه تا چند سال است، مشکل ناهنجاری در دندان‌ها به صورت کامل برطرف شده و ارتودنتیست براکت ها را از روی دندان‌های بیمار خارج می‌کند. ممکن است پس از برداشته شدن براکت ها، روی جای آنها تفاوت رنگ ایجاد شده باشد و در این صورت بیمار بلیچینگ نیاز دارد.

  5. استفاده از ریتینر

    آخرین بخش از مراحل ارتودنسی دندان، استفاده از نگهداری فک بالا و پایین است که به آن ریتینر نیز گفته می‌شود. این نگهداری‌ها معمولا در پشت دندان‌ها نصب می‌شوند. پس از گذشت چند سال می‌توان این نگهدارنده‌ها را از دهان خارج کرد ولی به اعتقاد بسیاری از پزشکان بهتر است این ریتینر ها تا همیشه باقی بمانند.

معرفی مراحل ارتودنسی متحرک

معرفی مراحل ارتودنسی متحرک

در طی سال‌های اخیر، ارتودنسی متحرک با استقبال زیادی همراه شده است. احتمالا دلیل آن نیز آسان بودن مراحل نصب ارتودنسی متحرک و همچنین روند درمانی کوتاه‌تر آن است. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با مراحل نصب ارتودنسی متحرک بیشتر آشنا شوید:

  1. معاینه، ارزیابی و ارائه مشاوره

    در این مرحله دندانپزشک متخصص این موضوع را تشخیص می‌دهد که آیا بیمار برای انجام ارتودنسی متحرک کاندید مناسبی است یا خیر! توجه داشته باشید با اینکه ارتودنسی متحرک یک روش ساده‌تر از ارتودنسی ثابت است ولی نمی‌تواند تمامی ناهنجاری‌ها و مشکلات دندان‌ها را برطرف کند. این روش درمان می‌تواند برای بی نظمی‌های کوچک بین دندان‌های گزینه مناسبی باشد.

  2. قالب گیری از دندان‌ها

    در مرحله بعدی از ارتودنسی متحرک از دندان‌ها قالب گیری انجام می‌شود. در واقع این متد ارتودنسی نمی‌تواند بدون قالب گیری از دندان‌ها انجام شود. برای تهیه الاینر های متحرک که روی دندان‌ها قرار داده می‌شوند، باید قبل از هر چیز قالب دهان و دندان مشخص شود. تعداد این الاینر ها معمولا بیش از ۱۵ عدد است. هر الاینر معمولا دو هفته و هر روز ۲۲ ساعت روی دندان‌ها قرار داده می‌شود.

  3. تعویض الاینر ها

    تعویض کردن الاینر ها مرحله دیگری است که معمولا هر دو هفته یک بار انجام می‌شود. برای تعویض این الاینر ها نیازی به مراجعه حضوری به ارتودنتیست نیست. تعویض الاینر ها شبیه به تعویض سیم‌ها ارتودنسی ثابت است. با انجام این کار دندان‌ها به شکل صحیح خود بر می‌گردند.

  4. مراجعه مرتب به دندانپزشک متخصص برای بررسی روند درمان

    برای کسب اطمینان از صحیح بودن فرایند درمان، باید هر ۴۵ روز یک بار به ارتودنتیست مراجعه کرد. زمان مراجعه به ارتودنتیست اگر پلاک‌ها نیاز به تنظیم داشته باشند، پزشک متخصص آن را انجام می‌دهد.

  5. خارج کردن الاینر ها به‌صورت کامل

    زمانی که دوره درمانی تمام شد، متخصص ارتودنسی به شما می‌گوید که می‌توانید برای همیشه الاینر ها را از دهان خود خارج کنید. در این مرحله است که مشکل ناهنجاری موجود در دندان‌ها به صورت کامل حل می‌شود و دندان‌ها مرتب می‌شوند.

سوالی درمورد مراحل ارتودنسی دارید؟ با مدینو تماس بگیرید

در این مقاله سعی کردیم تا شما را با مراحل ارتودنسی دندان ثابت و متحرک به صورت کامل آشنا کنیم. اگر در خصوص این مراحل سوالی دارید یا از انجام ارتودنسی دندان می‌ترسید، میتوانید از خدمات مشاوره کاملا رایگان کلینیک درمان مدینو استفاده کنید. بهترین متخصصین در روزهای مختلف هفته در این کلینیک حضور دارند و شما می‌توانید با خیالی راحت و آسوده برای زیباسازی و درمان ناهنجاری‌های دندان‌های خود، به این کلینیک مراجعه کنید. همچنین برای دریافت مشاوره با ما در ارتباط باشید.

سوالات متداول

خیر، در بیشتر مواقع در زمان نصب براکت ها و سیم‌های ارتودنسی دارو بی حسی موضعی تزریق نمی‌شود. زیرا این فرایند غیر تهاجمی است و دردی به همراه ندارد.
به این مقاله امتیاز دهید

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

 

درود!

چگونه می‌توانیم به شما کمک کنیم؟

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟