دندان عصب کشی شده چقدر عمر میکند؟ آیا مجدد خراب میشود؟

طول عمر دندان عصب کشی شده چقدر است؟
فهرست محتوا (کلیک کنید)

معمولا عصب کشی دندان آخرین گزینه برای درمان دندان‌هایی محسوب می‌شود که دچار آسیب زیادی شده‌اند و از دست رفته‌اند. حال در این بین یکی از مهمترین سوالاتی که در ذهن بسیاری از بیماران و افراد ممکن است به وجود بیاید این است که طول عمر دندان عصب کشی شده چقدر است؟ برای جواب به این پرسش باید گفت که عوامل متعددی در طول عمر دندان پس از عصب‌کشی تأثیر گذار هستند. از این رو در ادامه این مطلب قصد داریم به صورت کامل به بررسی این موضوع بپردازیم.

عمر دندان عصب کشی شده چقدر است؟

عمر دندان عصب کشی شده چقدر است؟

همان طور که گفته شد، دندان‌های عصب کشی شده عمر مشخصی دارند و ممکن است به مرور زمان بر اثر فشار زیادی که تحمل می‌کنند، دچار آسیب شده و از بین بروند.
همچنین با توجه به اینکه دندان قبل از عصب کشی برای مدتی خراب و پوسیده بوده است، باید گفت که دندان‌های عصب‌کشی شده نسبت به دیگر دندان‌های طبیعی ضعیف‌تر و آسیب پذیر تر هستند. به طور میانگین دندان‌های عصبکشی شده حدود ۱۰ الی ۱۵ سال دوام می‌آورند.

۵ عامل موثر بر طول عمر دندانی که عصب کشیده شده است!

عوامل موثر بر طول عمر دندان عصب کشی شده

در برخی از موارد با اینکه عصب‌کشی موفقیت آمیز پیش می‌رود، عواملی می‌توانند روی طول عمر دندان عصب کشی شده تأثیر گذار باشند. از اصلی‌ترین عوامل تأثیر گذار روی موفقیت و عمر دندان بعد از درمان ریشه می‌توان موارد زیر را نام برد.

  1. ماده پر کننده: یکی از اصلی‌ترین عوامل تأثیر گذار در طول عمر دندان عصب کشی شده، جنس ماده پر کننده است. از بین مواردی که‌ی برای پر کردن دندان مورد استفاده قرار می‌گیرند، طلا می‌تواند ۱۵ الی ۳۰ سال عمر و ماندگاری داشته باشد! پس از آن کامپوزیت تا ۵ الی ۷ سال ماندگاری دارد. همچنین مالگام نقره نیز بین ۱۰ الی ۱۵ سال ماندگاری دارد.
  2. سن فرد: قطعا هر چقدر که سن بیمار بیشتر باشد، احتمال شکستگی دندان نیز بیشتر می‌شود. حال اگر دندان فرد عصب کشی شده باشد، این احتمال نیز به نسبت بیشتر می‌شود.
  3. گستردگی عفونت ایجاد شده در دندان: برخی مواقع عفونت‌های ایجاد شده در ریشه دندان می‌توانند به داخل دندان و همچنین استخوان‌های مجاور نفوذ کرده و سبب از دست رفتن مقدار زیادی از استخوان‌ها شوند. در چنین مواقعی دندان دارای ثبات کمتری است و طول عمر آن با ریسک بالایی همراه است.
  4. فرایند درمان: طبق تحقیقات و بررسی‌های انجام شده، زمانی که زودتر برای درمان اقدام شود، از رسیدن باکتری‌ها به استخوان‌های مجاور جلوگیری می‌شود! در این شرایط درمان نتیجه بهتری دارد و طول عمر دندان عصب‌کشی شده نیز افزایش پیدا می‌کند.
  5. انجام درمان توسط دندانپزشک با تجربه: همچنین یکی دیگر از مهمترین عوامل تأثیر گذاری روی طول عمر دندان‌های عصب کشی شده، مراجعه به یک دندانپزشک با تجربه و متخصص است.
  6. محل قرار گیری دندان عصب کشی شده: معمولا دندان‌های جلویی که تک ریشه یا تک کانالی هستند، از آنجایی که برای تکه تکه کردن غذا و خوراکی‌های مورد استفاده قرار می‌گیرند و فشار کمتری را تحمل می‌کنند، طول عمر بیشتری نسبت به دیگر دندان‌ها دارند. همچنین از طرفی دیگر دسترسی به این دندان‌ها و درمان آنها برای دندانپزشک متخصص راحت‌تر و سریع‌تر است!
  7. خوردن غذا های گرم و سرد: این عامل باعث میشود که دندان دچار انقاض و انبساط شده و در نتیجه آن به دندان آسیب وارد شود.

برای افزایش طول عمر دندان عصب کشی شده چه کنیم؟

برای افزایش طول عمر دندان عصب کشی شده چه کنیم؟

به طور کلی چندین عامل و راهکار وجود دارند که به شما کمک می‌کنند تا ماندگاری و عمر دندان عصب‌کشی شده را افزایش دهید که از جمله اصلی‌ترین آنها می‌تواند موارد زیر را نام برد:

  1. از این موضوع اطمینان حاصل کنید که دندانپزشک می‌تواند ترمیم دائمی دندان شما را با روشی اصولی انجام دهد! در واقع مراجعه به یک دندانپزشک متخصص و با تجربه می‌تواند باعث شود که تمامی باکتری‌های موجود از بین رفته و در نتیجه طول عمر دندان پس از عصب کشی نیز بیشتر شود.
  2. هر روز بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کنید. حداقل سه بار در روز از نخ دندان و مسواک استفاده کنید. مخصوصا بعد از غذا و قبل از خواب
  3. عصب‌کشی به این معنی نیست که دندان هرگز دچار پوسیدگی یا حفره نمی‌شود! دندان‌های عصب کشی شده از آنجایی که بدون عصب هستند، هیچ نوع درد و عارضه‌ای را از ایجاد پوسیدگی یا حفره را به وجود نمی‌آورند. از این رو لازم است به صورت مداوم به نظافت و معاینه دندان‌های خود اهمیت دهید.
  4. یکی از بهترین کارهایی که میتوانید انجام دهید نصب روکش مناسب روی دندان است. این کار باعث افزایش مقاومت آن شده و همچنین کاهش احتمال پوسیدگی و ایجاد حفره در آن می‌شود.

چه عواملی عمر دندان بعد از عصب کشی را کاهش می‌دهند؟

چه عواملی عمر دندان بعد از عصب کشی را کاهش می‌دهند؟

قبل از هرچیز باید این نکته را بدانید که تنها حدود ۵ درصد از دندان‌های عصب‌کشی شده دچار خرابی و مشکل می‌شوند و اکثرا درمان‌های عصب کشی با موفقیت کامل انجام می‌شوند و مشکل و خرابی خاصی در کار نیست! برخی از عوامل ممکن است روی عمر دندان‌های عصب‌کشی شده تأثیر داشته و باعث کاهش آن شوند که در ادامه برخی از مهمترین آنها را به شما معرفی می‌کنیم:

  • برخی از دندان‌ها بیش از یک ریشه دارند و در صورتی که یکی از ریشه‌های آنها دچار عفونت یا مشکلی شود، باید هر چه سریع‌تر به دندانپزشک معالج مراجعه شود. عفونت در ریشه ممکن است به مرور گسترش پیدا کرده و طول عمر دندان عصبکشی شده را کاهش دهد.
  • یکی دیگر از مهمترین عواملی که می‌تواند باعث کاهش عمر دندان عصب‌کشی شده شود، نفوذ باکتری و عفونت به داخل دندان است. برای جلوگیری از بروز این مشکل باید به نظافت و پاکیزگی دندان عصب کشی شده توجه کافی داده شود.

کدام یک از دندان‌های عصب‌کشی شده طول عمر بیشتری را خواهند داشت؟

همان طور که گفته شد، دندان‌های جلویی از آنجایی که تک ریشه هستند و تنها برای تکه تکه کردن غذا مورد استفاده قرار می‌گیرند، فشار زیادی را متحمل نمی‌شوند و از این رو در صورت عصب کشی طول عمر بیشتری دارند. همچنین معمولا پزشک به دندان‌های جلو دسترسی بهتری دارد به همین خاطر با کیفیت بالاتری عصب‌کشی می‌شوند.

سوالات متداول

در صورت استفاده از روکش مناسب، دندان عصب‌کشی شده حتی بیشتر از ۱۰ سال عمر می‌کند بدون اینکه آسیبی به آن وارد شود.
بله، عصب‌کشی و ترمیم دندان تضمین کننده عدم پوسیدگی دندان در آینده نیست.
معمولا طول عمر دندان بعد از عصب‌کشی بدون روکش حدود ۵ الی ۷ سال عمر می‌کنند.
۵/۵ - (۱ رای)

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

 

درود!

چگونه می‌توانیم به شما کمک کنیم؟

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟