آیا جرم گیری دندان درد دارد؟

آیا جرم گیری دندان درد دارد؟
فهرست محتوا (کلیک کنید)

آیا دندان‌های شما نیاز به جرم گیری دارد ولی ترس از درد باعث شده که این درمان را به تعویق بیندازید؟
آیا وجود درد پس از جرمگیری دندان طبیعی است؟
جرمگیری دندان می‌تواند تأثیر زیادی روی حفظ سلامت دهان و دندان داشته باشد و از بروز بیماری‌ها و مشکلات مختلف جلوگیری کند. از این رو ترس از درد درمان جرم گیری نباید مانعی برای انجام درمان شود!
در ادامه این مقاله از مدینو قصد داریم تا برای آشنایی بیشتر شما از اهمیت انجام این درمان و همچنین برطرف کردن ترس از درد جرمگیری، مطالب لازم و تخصصی را در این زمینه ارائه دهیم. پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

آیا جرم گیری دندان درد دارد؟

آیا جرم گیری دندان درد دارد

به صورت کلی پروسه جرم گیری دندان کاملا بدون درد است و در صورت تشخیص دندانپزشک، با تزریق داروی بی حسی موضعی به بافت نرم دهان، لثه و ریشه دندان بی حس می‌شود تا بیمار در طول درمان هیچ دردی را احساس نکند.
البته در این بین ممکن است برخی از بیماران مقداری درد را احساس کنند که شدت آن به میزان جرم دندان و آستانه تحمل بیمار بستگی دارد. در پروسه جرم گیری دندان، دندانپزشک متخصص از ابزارهای تخصصی برای از بین بردن رسوبات و پلاک‌ها از روی دندان‌ها در بالا و زیر لثه استفاده می‌کند. این درمان به آرامی و با احتیاط انجام می‌شود و بیمار در طول این درمان، احساس دردی را تجربه نمی‌کند.

آیا پس از جرم گیری دندان‌ها دچار حساسیت و یا درد می‌شوند؟

با از بین رفتن اثر بی حسی، ممکن است بیمار کمی درد دندان و لثه را تجربه کند. البته این درد به اندازه درد ناشی از پوسیدگی دندان نیست و فقط یک نوع حساسیت است که باعث ناراحتی دندان می‌شود. برخی از افراد به اشتباه بر این باور هستند که جرم گیری دندان با از بین بردن بافت دندان و آسیب به مینای دندان باعث ایجاد درد می‌شود!
ولی اصلی‌ترین دلیل اینکه دندان‌ها پس از جرم گیری دچار حساسیت می‌شوند، از بین رفتن پلاک‌ها و جرم‌های تشکیل شده روی سطح دندان است که به صورت یک عایق عمل می‌کنند و از رسیدن دمای سرد و گرم به عصب دندان جلوگیری می‌کنند. زمانی که جرم گیری دندان انجام می‌شود و جرم‌ها و پلاک‌های از روی دندان برداشته می‌شوند، تماس سرما و گرما با عصب دندان باعث ایجاد حساسیت و حتی درد پس از درمان می‌شود که البته این درد موقتی است و پس از مدتی خود به خود کاهش پیدا می‌کند.

بهترین راهکار برای کاهش درد بعد از جرم گیری چیست؟

بهترین راهکار برای کاهش درد بعد از جرم گیری چیست؟

برای اینکه درد و حساسیت ناشی از جرم گیری دندان کاهش و بهبود پیدا کند، لازم است نکات و مواردی که در ادامه به شما معرفی می‌کنیم، به طور کامل رعایت کنید:

  1. تا چند ساعت پس از درمان، غذا میل نکنید: توجه داشته باشید که دندان‌ها پس از جرمگیری تا مدتی به سرما و گرما حساس هستند. از این رو اگر پس از این روش غذای خیلی داغ یا سرد میل کنید، ممکن است باعث بروز حساسیت و درد در دندان‌های شما شود. البته در برخی موارد این درد ناشی از برخورد دندان‌ها به یکدیگر نیز ایجاد می‌شود.
  2. عدم مصرف غذاهای سفت: سعی کنید تا چند روز از مصرف غذاهای سفت پرهیز کنید و در عوض غذاهای نرم میل کنید! با مصرف غذاهای نرم دیگری نیازی به جویدن زیاد غذا نیست.
  3. خودداری از مصرف غذای‌های تند و اسیدی: تا زمانی که لثه‌ها پس از جرمگیری به صورت کامل بهبود نیافته‌اند، از مصرف مواد غذایی تند و اسیدی خودداری کنید.
  4. مصرف مسکن در صورت بروز درد: مصرف داروهای مسکن و ضد التهاب تجویز شده توسط پزشک متخصص در صورت افزایش درد و حساسیت توصیه می‌شود. البته بهتر است قبل از انجام این کار با دندانپزشک متخصص خود مشورت کنید.
  5. استفاده از خمیر دندان‌های مناسب حساسیت: مسواک زدن با مسواک نرم و همچنین با استفاده از خمیر دندان مخصوص برای دندان‌های حساس توصیه می‌شود.

در مدینو جرم گیری دندان را بدون درد برایتان انجام خواهیم داد!

به صورت کلی باید گفت که ترس از درد ناشی از جرم گیری کردن دلیل مناسبی برای انجام ندادن این درمان نیست! در صورتی که پلاک و جرم دندان به وسیله این روش از بین نروند، ممکن است در طولانی مدت اثرات مخربی روی دندان‌های شما داشته باشند و باعث ایجاد پوسیدگی شوند!
اگر در انجام درمان جرم گیری دندان تردید دارید، می‌توانید این موضوع را با دندانپزشکان متخصص ما در کلینیک مدینو در میان بگذارید تا راهنمایی‌های لازم را در این خصوص دریافت کنید.

ترس از درد جرم گیری و انجام ندادن آن، این عوارض را دارد!

ترس از درد جرم گیری و انجام ندادن آن، این عوارض را دارد!

در صورت عدم جرمگیری دندان‌ها نه تنها درد و ناراحتی بیشتری به سراغتان خواهد آمد، بلکه شما را متحمل هزینه‌های بیشتری نیز می‌کند. در ادامه برخی از اصلی‌ترین عوارض ترس از جرم گیری نکردن دندان‌ها را به شما معرفی می‌کنیم:

  1. به خطر افتادن سلامت استخوان فک و لثه

    عفونت ناشی از پوسیدگی دندان می‌تواند دندان‌های مجاور، لثه و حتی استخوان فک را تحت تأثیر خود قرار دهد. در مواردی که پوسیدگی خیلی پیشرفت کرده باشد، ممکن است سلامت دندان مجاور به خطر بی افتد و همچنین باعث تحلیل رفتن استخوان فک نیز می‌شود. در صورتی که استخوان فک تحلیل رود، بیمار از انجام سایر روش‌های درمانی مانند ایمپلنت محروم می‌شود.

  2. نیاز به انجام درمان‌های دردناک‌تر

    اگر پوسیدگی دندان به پالپ برسد، برای درمان آن و جلوگیری از گسترش عفونت باید به درمان ریشه دندان و عصب کشی پرداخته شود. همچنین اگر لثه‌ها عفونی شوند، باید تمامی پلاک‌ها و جرم‌های موجود را از بین برد تا لثه بهبودی پیدا کند.

  3. ایجاد بوی بد در دهان

    یکی از مهمترین عوارض عدم جرم گیری دندان، ایجاد بوی بد دهان است. جرم دندان با اتصال محکمی که به دندان دارد، می‌تواند فضای مناسبی را برای فعالیت بیشتر باکتری‌ها فراهم کند. از این رو دهان این گونه بیماران همیشه بوی بدی می‌دهد. حتی در برخی مواقع طعم غذا را نیز نامطلوب گذارش می‌کنند.

  4. ایجاد التهاب و خونریزی در لثه

    اگر فردی به یکی از بیماری‌های لثه دچار شود، علائم آن به صورت خود به خود در اثر استفاده از مسواک پدید می‌آیند. پس اگر متوجه تشکیل جرم و پلاک روی دندان‌های خود شدید یا علائمی مثل درد دندان، تورم، قرمزی و… داشتید حتما به یک دندانپزشک متخصص مراجعه کنید.

سوالات متداول

پس از پاک‌سازی لایه جرم، دندان در معرض هوا و غذا قرار می‌گیرد و ممکن است باعث ایجاد درد و حساسیت شود. این حساسیت دندان پس از چند روز یا نهایتا چند هفته به صورت خود به خود از بین می‌رود. البته مدت و شدت حساسیت دندان به میزان سلامت لثه فرد بستگی دارد.
با اینکه درمان جرمگیری دندان یک درمان غیر تهاجمی است ولی نیاز به بی حسی موضعی برای کنترل حساسیت‌ها و درد دارد.
به این مقاله امتیاز دهید

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

 

درود!

چگونه می‌توانیم به شما کمک کنیم؟

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟