کانتورینگ صورت، با وعدهی چهرهای تراشیدهتر و جذابتر، به یکی از پرطرفدارترین روشهای زیبایی تبدیل شده است. اما آیا این تغییرات ظاهری، همواره بدون ریسک هستند؟ در مسیر دستیابی به زیبایی دلخواه، آگاهی از جنبههای پنهان این روش، از جمله خطرات کانتورینگ صورت، امری ضروری است. بررسی دقیق عوارض کانتورینگ برای صورت به شما کمک میکند تا با دیدی باز و آگاهانه، در مورد انجام آن تصمیم بگیرید. این مقاله، با تمرکز ویژه بر همین موضوع، به بررسی دقیق و شفاف عوارض احتمالی این روش میپردازد و اطلاعات جامعی را در اختیار شما قرار میدهد تا با دانش کافی، بهترین انتخاب را برای خود داشته باشید.
به چه دلایلی پس از کانتورینگ دچار عوارض میشویم؟
کانتورینگ صورت چه با استفاده از روشهای تهاجمی و جراحی انجام شود و چه از روشها و تکنیکهای غیرتهاجمی استفاده کند، اگر توسط پزشک متخصص انجام شود، عوارض و مشکلاتی به همراه ندارد و میتواند نتیجه مطلوب را در فرد زیباجو به سرعت آشکار کند. ولی در صورتی که از مواد بی کیفیت و نامناسب یا روشها و تکنیکهای نادرست برای زاویه سازی و کانتورینگ صورت استفاده شود و پزشک متخصص نیز مهارت و تجربه کافی برای انجام این درمان را نداشته باشد، ممکن است عوارض و خطراتی به همراه داشته باشد؛ یا اینکه بدن شما نسبت به مواد مورد استفاده واکنشهای آلرژیک نشان دهد.
کانتورینگ صورت این عوارض را به دنبال دارد!
به صورت کلی، از جمله اصلیترین عوارض کانتورینگ برای صورت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
تجمع مایع زیر پوست فرد
در صورتی که مایع به خوبی زیر پوست تزریق نشود، ممکن است این مایع زیر پوست جمع شده و حالتهای ناخوشایندی را برای بیمار به وجود بیاورد.
-
بروز کبودی
در صورتی که این درمان با دقت کافی انجام نشود، امکان دارد در نقاط مختلف تحت درمان، کبودیهای زیادی ایجاد شوند.
-
عفونت
در صورتی که دستورالعملهای قبل و بعد از کانتورینگ صورت به خوبی رعایت نشوند، باعث ایجاد عفونت میشوند که میتواند خطرات زیادی را به همراه داشته باشد!
-
بروز التهابات پوستی
یکی دیگر از مهمترین عوارض کانتورینگ صورت، ایجاد التهابات پوستی است. در صورتی که پوست شما به مواد بی حسی حساسیت نشان دهد، ممکن است عوارضی مثل التهابات پوستی برای شما ایجاد شوند. همچنین در برخی موارد، استفاده از مواد بی کیفیت برای تزریق نیز میتواند از دلایل بروز التهابات پوستی باشد. باید اضافه کرد که تورم و التهاب میتواند تا یک هفته پس از درمان ادامه پیدا کند و خود را نشان دهد.
خطرات نادر درمان کانتورینگ چیست؟
همچنین ممکن است در برخی موارد نادر، شاهد بروز عوارض و مشکلاتی پس از کانتورینگ صورت باشیم که از جمله اصلیترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
عفونت
پس از کانتورینگ، در صورت عدم رعایت بهداشت و دستورالعملهای داده شده توسط پزشک متخصص یا اجرای نادرست جراحی، ممکن است عفونت ایجاد شود.
-
زخم
در برخی موارد، ممکن است زخمهای جدی پس از درمان، بروز پیدا کنند.
-
بر جای ماندن زخمهای سطحی و خفیف
در برخی موارد، ممکن است پس از درمان، زخمهای سطحی و خفیف روی صورت باقی بمانند که پس از مدت کوتاهی خود به خود از بین میروند.
-
بی حسی همیشگی
همچنین اگر پزشک متخصص تجربه و مهارت کافی نداشته باشد، ممکن است بی حسی همیشگی در نواحی که زاویه سازی صورت انجام شده است، ایجاد شود.
-
نداشتن تقارن
در صورت انجام نادرست کانتورینگ، ممکن است تقارن در صورت فرد زیباجو از بین برود!
-
بروز کبودی و التهاب
کبودی ممکن است پس از درمان خود را نشان دهد و مدت زمانی برای بهبودی نیاز داد.
-
پاره شدن رنگهای خونی
یکی از خطرناکترین عوارض نادر کانتورینگ صورت، پاره شدن رگهای خونی است!
البته اگر این عمل زیبایی را زیر نیز یک کلینیک معتبر و پزشک متخصص و با تجربه انجام دهید، هیچ عوارض خطرناکی به همراه نخواهد داشت!
راهکارهای مهم جهت جلوگیری از عوارض کانتورینگ
با رعایت مراقبت های پس از کانتورینگ صورت، میتوانید از بروز عوارض تا حد زیادی جلوگیری کنید. از جمله این مراقبتها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
استراحت و خوابی کافی
پس از کانتورینگ صورت، نیاز به استراحت و خواب کافی دارید تا ماده تزریق شده بتواند به بافت پوست نفوذ کند.
-
خوابیدن به پشت
ترجیح ما این است که در هفته اول، به پشت بخوابید تا از ایجاد فشار زیاد به نواحی تزریقی جلوگیری کنید.
-
از دست زدن پرهیز کنید
به هیچ عنوان نواحی تزریق شده را دستکاری نکنید، چرا که ممکن است باعث تغییر اثرات ماده تزریقی شود.
-
مصرف آنتی بیوتیک زیر نظر پزشک متخصص
طبق توصیههای پزشک متخصص، در هفته اول از آنتی بیوتیکها پس از کانتورینگ صورت استفاده کنید تا از بروز عفونت و التهاب جلوگیری کنید.
-
خودداری از انجام کارها و ورزشهای سنگین
از انجام ورزشها و کارهای سنگین پرهیز کنید تا نتایج کانتورینگ صورت سریعتر و بهتر خود را نشان دهند و فشاری به ناحیه تزریقی وارد نشود.
-
دوری از آب داغ و سونا
یک هفته پس از کانتورینگ صورت، از آب داغ، سونا، حمام گرم و… پرهیز کنید، چرا که فشار و حرارت باعث تحریک مواد تزریق شده میشود.
به این افراد کانتورینگ صورت پیشنهاد نمیشود
به هیچ عنوان به افرادی که یکی از شرایط زیر را دارند، کانتورینگ را پیشنهاد نمیکنیم:
-
ملتهب بودن پوست
اگر پوست صورت شما به هر دلیل ملتهب است، مثل وجود بثورات، آکنه فعال، کهیر و…، نباید از درمان کانتورینگ صورت یا حتی تزریق فیلر استفاده کنید.
-
حساس بودن به مواد پر کننده
اگر به مواد پر کننده صورت حساسیت و آلرژی دارید، حتما باید از انجام کانتورینگ با فیلر خودداری کنید. حتما تمام مواد مورد استفاده در فیلر برای بروز حساسیتهای احتمالی، بررسی کنید.
-
اختلال انعقاد خون
اگر دارای اختلال انعقاد خون هستید، استفاده از کانتورینگ صورت به هیچ عنوان به شما توصیه نمیشود!
-
بارداری، شیردهی یا افراد زیر ۱۸ سال
اگر باردار هستید یا در دوره شیر دهید قرار دارید یا سن شما زیر ۱۸ سال است، انجام کانتورینگ صورت برای شما مناسب نیست. بهتر است از انجام این روش در چنین شرایطی پرهیز کنید.
-
مستعد ابتلا به زخم
اگر پوست مستعد ابتلا به زخم دارید، برای مثال، اگر دارای کلوئید یا رشد بیش از حد پوستی هستید، انجام کانتورینگ صورت به هیچ عنوان به شما توصیه نمیشود.