4

معرفی درمان ایمپلنت دندان

مشاهده جای خالی دندان از دست رفته، فرقی نمی‌کند که بر اثر کشیدن دندان باشد یا افتادن آن طی حادثه یا بیماری، در هر صورت برای افراد احساس ناراحتی و نارضایتی ایجاد خواهد کرد؛ به ویژه اگر این اتفاق در سنین جوانی یا میانسالی رخ دهد. در این صورت راه‌حل چیست؟ ایمپلنت دندان که با عنوان کاشت دندان نیز شناخته شده است، بهترین راه برای پر کردن جای خالی دندان از دست رفته است. این روش نیاز به جراحی کوچکی دارد که طی آن لثه شکافته شده و پایه فلزی ایمپلنت که با بدن سازگاری بالایی دارد و مشابه با پیچ کوچکی است، درون حفره قرار داده می‌شود. مدتی پس از آنکه پیوند محکم بین پایه و استخوان فک برقرار شد، تاجی که کاملا مشابه تاج دندان است، روی آن نصب می‌شود. طبیعی است که این درمان درد داشته باشد، اما با مصرف داروهای مسکن، تسکین پیدا می‌کند و قابل تحمل است. حتما این سوال برایتان پیش آمده که آیا می‌توان با این نوع دندان غذا خورد؟! بله، ایمپلنت کاملا همانند دندان طبیعی عمل می‌کند و می‌توانید با کمک آن غذا بجوید و به راحتی صحبت کنید؛ اما توجه داشته باشید که نباید از آن به عنوان ابزار استفاده کنید. اما چطور می‌توانید بفهمید که این روش برای شما مناسب است یا خیر؟ متخصص ایمپلنت پس از بررسی سابقه پزشکی و معاینه دهان و دندان شما، به راحتی می‌تواند پاسخ این سوال را بدهد. خوب است بدانید که ایمپلنت دندان در 95% موارد نتایج موفقی داشته است. قیمت آن چقدر است؟ خب، این درمان جزء درمان‌های گران قیمت به حساب می‌آید؛ اما به این فکر کنید که با انجام آن و پر کردن جای دندان از دست رفته، سلامت سایر دندان‌ها و لثه خود را تضمین می‌کنید و از تحلیل رفتن استخوان فک خود پیشگیری می‌کنید. مزیت مهم دیگر آن نیز این است که کیفیت زندگی خود را بهبود می‌بخشید؛ آن هم برای سال‌های طولانی، 25 سال یا بیشتر!

ثبت

آنلاین
وقت ملاقات
درخواست وقت ملاقات

    ایمپلنت دندان چیست و با چه روشهایی انجام میشود؟ | مدت زمان، سوالات و عکس

    ایمپلنت دندان
    فهرست محتوا (کلیک کنید)

    در این روزها ایمپلنت دندان یکی از درمان‌هایی است که محبوبیت بسیاری در بین افرادی که دندان خود را از دست داده‌اند و همچنین دندانپزشکان کسب کرده است. این روش درمانی از مزایای بسیار زیادی برخوردار بوده و توانسته اکثر عیوب انواع پروتز دندانی را جبران کند.
    البته، این روش هم معایب خاص خود را دارد. به ‌عنوان مثال، هزینه آن نسبت به سایر روش‌های درمانی گران‌تر است. اما، می‌توان به آن به ‌عنوان یک دندان دائمی نگاه کرد. در ادامه با مدینو همراه باشید تا بیشتر درباره ایمپلنت صحبت کنیم.

    ایمپلنت دندان چیست؟

    آشنایی با ایمپلنت دندان

    ایمپلنت یکی از انواع پروتز دندانی است که در این روز‌ها برای پرکردن جای خالی یک یا حتی چند دندان مورد استفاده قرار می‌گیرد. ایمپلنت با توجه به شباهت بسیار زیاد ساختار آن به دندان طبیعی، می‌تواند به ‌عنوان یک درمان مادام‌العمر درنظر گرفته شود.

    ایمپلنت از پایه، اباتمنت و یک تاج مصنوعی تشکیل شده است. پایه در استخوان فک قرار می‌گیرد و نقش ریشه دندان را ایفا خواهد کرد. تاج مصنوعی روی این پایه قرار گرفته و می‌تواند عملکردی مشابه دندان طبیعی داشته باشد.

    آیا ایمپلنت دندان برای همه افراد مناسب است؟

    اینکه آیا ایمپلنت می‌تواند برای همه افراد موفقیت‌آمیز باشد، بسته به شرایط بیمار متفاوت است. با این ‌حال، طبق مطالعات بسیاری که در این زمینه صورت گرفته، میزان موفقیت آن حدود ۹۵ درصد ذکر شده است.

    کاربرد ایمپلنت دندان

    کاربرد ایمپلنت دندان

    ایمپلنت دندان می‌تواند کاربردهای بسیاری داشته باشد. در ادامه شرایطی که فرد می‌تواند از این درمان استفاده کند را ذکر کرده‌ایم:

    1. افتادن دندان در اثر واردشدن ضربه یا حادثه
    2. نداشتن دندان به‌ صورت مادرزادی
    3. افتادن دندان به ‌دلیل پوسیدگی زیاد
    4. افرادی که رضایت کافی از سایر انواع پروتز دندانی ندارند، می‌توانند از ایمپلنت استفاده کنند.

    ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب نیست؟

    ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب نیست؟

    با اینکه ایمپلنت یک درمان با درصد موفقیت بالا است، اما برای افراد با شرایط زیر گزینه مناسبی نخواهد بود:

    1. افرادی که به مشکلات سیستمیک مبتلا هستند. به‌ عنوان مثال، دیابت کنترل نشده یکی از عواملی است که درصد موفقیت ایمپلنت را کاهش می‌دهد.
    2. افرادی که به بهداشت دهان خود اهمیت نمی‌دهند.
    3. افرادی که تحلیل استخوان زیادی داشته و از تراکم کافی استخوان فک برخوردار نیستند.
    4. برخی بیماران که داروهای خاصی مصرف می‌کنند، گزینه مناسبی برای دریافت ایمپلنت دندان نیستند.

    قیمت ایمپلنت دندان چقدر است؟

    هزینه ایمپلنت دندان بسته به شرایط بیمار متغیر خواهد بود. به‌عنوان مثال، اگر بیمار نیاز به درمان‌های مکمل داشته باشد، هزینه آن بیشتر می‌شود. همچنین، معمولا کلینیک‌های دولتی هزینه کم‌تری برای انجام این درمان دریافت می‌کنند.

    کاشت کامل ایمپلنت دندان چقدر طول می‌‌کشد؟

    به‌ طور معمول ایمپلنت دندان یک درمان نسبتا طولانی است. در کل کاشت ایمپلنت و موفقیت آن بین ۳ تا ۶ ماه زمان نیاز دارد. البته اگر بیمار نیاز به پیوند استخوان فک داشته باشد، زمان مورد نیاز برای این درمان افزایش خواهد یافت.

    مراحل کاشت ایمپلنت دندان

    مراحل کاشت ایمپلنت دندان

    برای کاشت ایمپلنت دندان، مراحل زیر طی می‌شود:

    1. معاینه و بررسی شرایط بیمار
      در ابتدا دندانپزشک یک تصویر CBCT برای بیمار نوشته و آن را بررسی می‌کند. با توجه به این تصاویر سه‌بعدی، دندانپزشک متوجه شرایط و تراکم استخوان فک خواهد شد. در صورتی ‌که بیمار نیاز به درمان‌های مکمل داشته باشد، در همین مرحله مشخص می‌شود.
    2. انجام درمان‌های مکمل در صورت نیاز
      در صورتی که بیمار نیاز به درمان‌های مکمل داشته باشد، دندانپزشک قبل از شروع کاشت ایمپلنت دندان آنها را انجام خواهد داد. پیوند استخوان فک یکی از این درمان‌هاست.
    3. قراردادن پایه ایمپلنت در استخوان فک
      بعد از اینکه شرایط بیمار برای دریافت ایمپلنت تایید شد، دندانپزشک با انجام جراحی، پایه ایمپلنت را درون استخوان فک جا‌سازی می‌کند. این پایه با توجه به متریال سازگاری که دارد، بعد از مدتی با استخوان جوش خواهد خورد.
    4. قرار دادن دادن اباتمنت و روکش دندان
      معمولا بعد از اینکه پایه ایمپلنت با استخوان فک به ‌خوبی جوش خورد، دندانپزشک اباتمنت را به آن متصل کرده و سپس از آن قالبی تهیه می‌کند. در ادامه قالب را برای ساخت روکش دائمی به لابراتوار می‌فرستد. معمولا بعد از مدتی روکش آماده شده و روی اباتمنت قرار داده می‌شود.

    مزایای ایمپلنت دندان چیست؟

    مزایای ایمپلنت دندان

    ایمپلنت دندان از مزایای زیادی برخوردار است که در ادامه آنها را بیان کرده‌ایم:

    1. ایمپلنت یک درمان با دوام است که می‌تواند تا آخر عمر برایتان کارایی داشته باشد.
    2. ایمپلنت دندان نسبت به سایر انواع پروتز، طبیعی‌تر به ‌نظر می‌رسد.
    3. چنین درمانی برای سایر دندان‌ها مشکلی ایجاد نخواهد کرد.
    4. کارایی و عملکرد ایمپلنت، بیشترین شباهت را به دندان طبیعی دارد.
    5. برای قرار دادن ایمپلنت نیازی به تراش سایر دندان‌ها نخواهد بود.
    6. تکلم و جویدن فرد به حالت طبیعی نزدیک خواهد شد.
    7. درصد موفقیت درمان بسیار بالا است.

    معایب ایمپلنت دندان چیست؟

    با وجود تمام مزایایی که ایمپلنت به‌ همراه دارد، معایبی نیز دارد:

    1. این درمان هزینه نسبتا بالایی دارد؛ با توجه به شرایط اقتصادی افراد ممکن است برای تمام دندان‌ها خیلی به ‌صرفه نباشد.
    2. این درمان نیاز به زمان زیادی دارد تا پایه با استخوان جوش بخورد.
    3. این درمان نوعی جراحی محسوب شده و با عوارضی همراه خواهد بود.
    4. احتمال نیاز به سایر درمان‌های مکمل در این روش وجود دارد.

    سن مناسب برای ایمپلنت دندان چه سنی است؟

    سن مناسب برای کاشت ایمپلنت

    به‌طور کلی، افراد بالای ۱۸ سال امکان انجام چنین درمانی را دارند. البته باید به این موضوع توجه داشت که با افتادن دندان، احتمال تحلیل استخوان به‌ مرور زمان افزایش خواهد یافت. به همین دلیل، توصیه شده هرچه سریع‌تر بعد از افتادن دندان، برای کاشت ایمپلنت اقدام شود. با این ‌حال، بهترین سن برای کاشت ایمپلنت در مطالعات تعیین نشده است و برای هر فرد باید با معاینه و بررسی توسط متخصص مرتبط مشخص شود.

    آشنایی با انواع ایمپلنت دندان

    انواع ایمپلنت دندان

    امروزه با توجه به شرایطی که بیمار دارد، دندانپزشک از بین انواع ایمپلنت دندان بهترین گزینه را انتخاب می‌کند. در ادامه به معرفی هریک پرداخته‌ایم:

    1. ایمپلنت اندواستیل
      در این روزها ایمپلنت اندواستیل پرکاربردترین روش برای انجام چنین درمانی است. در این روش، پایه ایمپلنت داخل استخوان فک قرار می‌گیرد.
    2. ایمپلنت ساب پریواستیل
      در این روش، پایه به‌ جای قرار گرفتن داخل استخوان، روی آن قرار می‌گیرد. ایمپلنت ساب پریواستیل برای بیمارانی مناسب است که تراکم مناسبی از استخوان فک ندارند.
    3. ایمپلنت زایگوماتیک
      گاهی اوقات پیش می‌آید که استخوان فک بالا از تراکم کافی برخوردار نیست. در این شرایط، پیوند استخوان فک نیز زمان زیادی نیاز خواهد داشت. به همین دلیل، پایه ایمپلنت ممکن است به ‌جای استخوان ماگزیلا، در استخوان گونه یا همان زایگوماتیک قرار بگیرد.

    آیا کاشت ایمپلنت دندان عوارض دارد؟

    ایمپلنت دندان با توجه به اینکه نوعی جراحی محسوب می‌شود، با عوارضی همراه خواهد بود:

    1. درد و تورم در روزهای اولیه
    2. شکست درمان و شل‌ شدن پایه ایمپلنت
    3. بروز عفونت در اطراف پایه ایمپلنت
    4. خونریزی تا مدتی بعد از کاشت ایمپلنت

    بعد از ایمپلنت دندان چه مراقبت‌هایی باید انجام داد؟

    مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان

    برای اینکه درصد موفقیت ایمپلنت دندان بالا بماند، باید به نکات مراقبتی زیر توجه کنید:

    1. رعایت بهداشت دهان و دندان را بیش از قبل پیگیری کنید.
    2. در روزهای اول حتما از مواد غذایی نرم استفاده کنید.
    3. در زمان‌های مشخص حتما برای معاینه به دندانپزشک مراجعه کنید.
    4. درصورت نیاز، از داروهای مسکن تجویز شده استفاده کنید.
    5. درصورت تجویز آنتی‌بیوتیک، حتما آن را تهیه و مصرف کنید.
    6. استفاده از دهانشویه برای جلوگیری از بروز عفونت توصیه می‎‌شود.

    سوالات متداول

    در واقع در این روش به‌ جای استفاده از ابزارهای جراحی سنتی، از لیزر برای برش بافت لثه استفاده می‌شود. با این کار، عوارض بعد از آن تا حد زیادی کاهش خواهد یافت.
    پروسه انجام این درمان با توجه به استفاده از داروی بی‌حسی، بدون درد خواهد بود. اما بعد از آن ممکن است با درد مواجه شوید که با مصرف مسکن کاهش خواهد یافت.
    برای این کار توصیه می‌شود به متخصص پروتز و ایمپلنت دندانی مراجعه کنید. دندانپزشکان عمومی با اینکه ممکن است مجوز انجام چنین درمانی را داشته باشند، اما باز هم تجربه یک متخصص را ندارد.
    ۵/۵ - (۲ رای)

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    ×

     

    درود!

    چگونه می‌توانیم به شما کمک کنیم؟

    × چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟