مراقبت‌های بعد از روکش دندان

مراقبتهای پس از روکش دندان؛ چند ساعت بعد از روکش دندان غذا بخوریم؟

مراقبت‌های بعد از روکش دندان
فهرست محتوا (کلیک کنید)

آنچه در این مطلب می‌خوانید

روکش دندان در واقع یک نوع کلاه دندانی محسوب می‌شود که روی دندان قرار گرفته و دندان را پوشش می‌دهد و شکل، اندازه و ظاهر آن را بهتر می‌کند. روکش‌های دندان زمانی که روی دندان مورد نظر قرار بگیرند، تمامی قسمت مورد نظر را تحت پوشش خود در می‌آورند و از دندان در برابر عوامل پوسیدگی مختلف مراقب کرده و ظاهر آن را زیباتر می‌کنند.

پس از قرار دادن روکش دندان جدید، افراد باید اصولی را رعایت کنند تا بتوانند به خوبی از دندان روکش شده مراقبت کنند. البته این اصول بسیار ساده هستند و تا زمانی که از این اصول پیروی کنید، روکش دندان شما عمر بیشتری خواهد داشت. پس اگر می‌خواهید با مراقبت‌های لازم پس از روکش دندان آشنا شوید به شما پیشنهاد می‌کنیم در ادامه این مطلب با مدینو همراه باشید.

اهمیت مراقبت از روکش دندان

اهمیت مراقبت از روکش دندان

قبل از اینکه بخواهیم اصول و نکاتی که باید پس از روکش دندان رعایت کرد، را مورد بررسی قرار دهیم باید بدانیم که روکش‌های دندان چه اهمیتی دارند؟!

در واقع روکش‌های دندان کلاهک‌هایی هستند که در جایگاه تاج دندان قرار گرفته و همچنین دارای ساختار و طراحی هستند که عملکرد و ظاهری کاملا شبیه به تاج دندان دارند. روکش دندان به ظاهر و استحکام دندان شما کمک زیادی می‌کند و از خرابی‌ها و پوسیدگی‌های بیشتر نیز جلوگیری می‌کند. به طور کلی یک روکش دندان در شرایط زیر ممکن است مورد نیاز باشد:

  1. به عنوان یک محافظ برای دندان ضعیف یا آسیب دیده (برای نمونه به عنوان محافظ برای دندان پوسیده یا شکسته و نگه داشتن سایر قسمت‌های دندان).
  2. بازیابی دندانی که دچار شکستگی یا کرم خوردگی شده.
  3. برای ایجاد پوشش روی دندانی که بخش زیادی از آن پر شده. به خصوص زمانی که بخش زیادی از دندان باقی نماینده است.
  4. برای نگهداری و باقی ماندن بریج دندانی در محل خود
  5. برای ایجاد پوشش بد شکلی یا تغییر رنگ و زردی دندان‌ها
  6. به عنوان یک پوشش برای ایمپلنت

مراقبت‌های لازم از روکش دندان موقت

مراقبت‌های لازم از روکش دندان موقت

برای اینکه بتوانید از روکش دندان خود به خصوص در زمان روکش موقت به خوبی مراقبت کنید، بهتر است نکات زیر را مد نظر خود قرار دهید:

  1. پس از قرارگیری روکش دندان موقت، تا ۳۰ دقیقه از جویدن مواد غذایی خودداری کنید زیرا این کار ممکن است.
  2. روکش‌های موقتی معمولا استحکام و مقاومت کمی دارند از این رو نباید اشیای سخت و سفتی مانند ناخن، یخ و…. را گاز بگیرید زیرا ممکن است باعث ایجاد شکستگی در روکش‌های موقتی شوند.
  3. زمانی که روکش‌های موقتی روی دندان‌های شما قرار گرفته‌اند، تا حد امکان از مصرف مواد غذایی چسبناک جلوگیری کنید زیرا ممکن است روکش از دندان خارج شود. از جویدن آدامس و… تا حد امکان خودداری کنید.
  4. پس از قرارگیری روکش موقت ممکن تا مدتی دندان شما به غذاهای داغ یا سرد حساسیت پیدا کند. لازم نیست نگران این موضوع باشید زیرا این حساسیت در زمان قرارگیری روکش دائمی از بین می‌رود.
  5. حتما بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کنید. از مسواک‌های با موهای نرم برای تمیز کردن دندان‌های خود استفاده کنید. سعی کنید به صورت روزانه از نخ دندان استفاده کنید. البته توجه داشته باید که نباید نخ دندان را اطراف روکش موقت خود بکشید زیرا این کار باعث از جا در آمدن روکش موقت می‌شود. حتما از قبل روش صحیح استفاده از نخ دندان در صورت داشتن روکش موقت را از دندانپزشک معالج خود آموزش ببینید.

مراقبت‌های لازم از روکش دندان دائمی

مراقبت‌های لازم از روکش دندان دائمی

برای اینکه روکش‌ها بتوانند به مدت طولانی روی دندان شما باقی بمانند، لازم است به اصول و مراقبت‌های لازم برای روکش دندان دائمی بیشتر از همیشه اهمیت دهید. پس از قرارگیری روکش دائمی رو دندان ممکن است تا مدتی کوتاه به غذاها یا نوشیدنی‌های سرد یا گرم حساسیت داشته باشید. در این صورت شما می‌توانید به راحتی با استفاده از یک خمیر دندان ضد حساسیت، حساسیت موجود را کاهش دهید.

همچنین باید اقدامات زیادی برای مراقبت از لثه و همچنین ناحیه بین روکش دندان انجام دهید تا بتوانید سلامت لثه خود را در طولانی مدت تضمین کنید. البته این نکته را نیز باید بدانید که قرار گیری روکش دندان مصنوعی نمی‌تواند از پوسیدگی نواحی خط دندان نزدیکی لثه که از زیر روکش قابل مشاهده هستند، جلوگیری کند. از این رو حتما اصول بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید تا از ایجاد این پوسیدگی‌های جلوگیری کنید.

همچنین ممکن است در طول زمان به دلیل مصرف مواد غذایی سفت و جویدنی، روکش دائمی شما دچار آسیب شود. بهترین راه برای حفظ روکش دندان در طولانی مدت، چکاپ و مراجعه منظم به دندانپزشک متخصص است. دندان پزشک می‌تواند روکش دندان و همچنین ساختار دندان زیر این روکش را از نظر هر نشانه‌ای مورد بررسی قرار دهد و از بروز هر گونه مشکل یا پوسیدگی در آینده جلوگیری کند.

برای اینکه بتوانید بهتر و اصولی‌تر از روکش دندان دائمی خود در طولانی مدت محافظت کنید، در ادامه با ما همراه باشید:

  1. به طور منظم هر ۶ ماه برای معاینه و چکاب دندان‌ها، به دندانپزشک معالج خود مراجعه کنید.
  2. در کنار مسواک زدن از نخ دندان به طور صحیح و اصولی استفاده کنید تا عمر روکش دائمی خود را افزایش دهید.
  3. از مسواک‌های بین دندانی برای روکش‌های به هم پیوسته استفاده کنید تا کثیفی‌ها و آلودگی‌ها موجود را کاهش دهید.
  4. برای تمیز کردن قسمت زیر بریج دندان‌ها بهتر است از نخ دندان مدل super floss استفاده کنید.

همچنین لازم است بدانید که دندان‌های روکش شده معمولا عصب کشی شده‌اند و در این صورت اگر پوسیدگی روی این دندان‌ها وجود داشته باشد، بیمار هیچ دردی احساس نمی‌کند و از این رو حس می‌کند که هیچ مشکلی ندارد.

از طرفی دیگر نیز مشاهده و تشخیص پوسیدگی دندان از زیر روکش ممکن نیست و پوسیدگی ممکن است از زیر روکش به صورت تدریجی گسترش پیدا کرده و دندان را تخریب کند. به محض اینکه روکش دندان کنده شد، آن را از دهان خود خارج کنید و سعی نکنید دوباره آن را سر جای خود قرار دهید. برای قرار دادن مجدد روکش روی دندان باید به دندانپزشک معالج خود مراجعه کنید.

۵ نکته غذایی که بعد از روکش دندان باید رعایت کنید

نکات غذایی مهم بعد از روکش دندان

یکی از اصلی‌ترین نکاتی که برای محافظت از روکش دندان باید مد نظر خود قرار دهید، نحوه درست غذا خوردن است. در این راستا شما باید به موارد زیر دقت کافی داشته باشید:

  1. تا حد امکان تا ۳۰ دقیقه از خوردن مواد غذایی روی دندانی که تازه روکش شده است خودداری کنید. هر چقدر از زمان چسبیدن روکش روی دندان بیشتر بگذرد، روکش دندان اتصال محکم‌تر و قوی‌تری با دندان خواهد داشت.
  2. سعی کنید تا ۲۴ ساعت از جویدن یا خوردن غذاهای سفت با دندان روکش شده خودداری کنید، زیرا ممکن است باعث شل شدن یا حتی کنده شدن روکش شوند.
  3. اگر دندان روکش شده عصب کشی نشده باشد، ممکن است تا مدتی به نوشیدنی‌ها و مواد غذایی خیلی سرد و یا گرم حساسیت داشته باشید. در این صورت لازم نیست نگران باشید، زیرا این حساسیت پس از مدت کوتاهی از بین می‌رود.
  4. اگر در هنگام خوردن غذا با دندان روکش شده، احساس بلندی داشتید و حس کردید که به روکش دندان فشار می‌آید، بهتر است به دندانپزشک معالج خود مراجعه کنید.
  5. اگر می‌خواهید بین دندان‌های روکش شده را با نخ دندان تمیز کنید، این کار را تا حد امکان آهسته و با دقت تمام انجام دهید، زیرا ممکن است باعث شل شدن و کنده شدن روکش شود.
  6. پس از خوردن غذا، بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کنید تا عمر استفاده از روکش دندان‌ها بیشتر شود.

عوارض مراقبت نکردن از روکش دندان

عوارض مراقبت نکردن از روکش دندان

در صورتی که به توصیه‌های پزشکی و مراقبت‌های لازم پس از روکش کردن دندان توجه کافی نشود، بیمار با عوارض مختلفی مواجه خواهد شد که در ادامه به معرفی آنها می‌پردازیم:

  1. ایجاد شکستگی در مینای دندان
  2. ایجاد عفونت‌های مختلف روی لثه
  3. به وجود آمدن احساس درد
  4. نمایان شدن سطح زیری روکش

این مشکلات و عوارض گفته شده روی روکش، لثه و ایجاد دردهای شدید تأثیر زیادی دارند. از این رو باید توجه داشته باشید که همه اقدامات گفته شده را با دقت کامل رعایت کنید تا ماندگاری طولانی مدت روکش دندان‌ها را تضمین کرده و از ایجاد عوارض مختلف روی دندان جلوگیری کنید.

سوالات متداول

به طور کلی باید گفت هر چقدر زمان بیشتری به روکش دندان بدهید، روکش دندان بهتر و قوی‌تر به دندان شما می‌چسبد. بهتر است تا ۳۰ دقیقه پس از قرار گیری روکش روی دندان، از خوردن مواد غذایی خودداری کنید تا روکش به طور کامل به دندان متصل شود.

 

۵/۵ - (۱ رای)

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

 

درود!

چگونه می‌توانیم به شما کمک کنیم؟

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟