فرق ونیر کامپوزیت با بلیچینگ؛ بلیچینگ بهتر است یا کامپوزیت؟

تفاوت بلیچینگ و کامپوزیت
فهرست محتوا (کلیک کنید)

بلیچینگ و کامپوزیت، درعین‌حال که از کارایی تقریباً مشابهی برخوردار هستند، ولی در نحوه اجرا و نتیجه نهایی تفاوت‌های بسیار زیادی با یکدیگر دارند. شما کدام روش را برای سفیدکردن دندان‌هایتان انتخاب می‌کنید؟ اکثر افراد نمی‌‎توانند به‌راحتی تصمیم بگیرند که کدام روش درمانی را برای سفیدتر کردن دندان‌ها انتخاب کنند. اگر شما هم بین این دو گزینه شک دارید، مقاله امروز “کلینیک مدینو” مخصوص شماست. هر آنچه لازم است در مورد تفاوت‌های بلیچینگ و کامپوزیت بدانید را در قالب به‌روزترین اطلاعات در اختیارتان قرار می‌دهیم.

تفاوت بلیچینگ و کامپوزیت دندان

در جدول زیر، فرق‌های بین بلیچینگ و کامپوزیت مشاهده می‌کنید:

تفاوت در بلیچینگ کامپوزیت
مواد مورد استفاده هیدروژن پراکسید مواد خمیر مانند
نحوه اجرا ۱ مرحله ای ۲ مرحله ای به صورت لیزر و پالیش
میزان سفیدی چند درجه تغییر رنگ در دندان‌ها سفید شدن کامل دندان‌ها
رفع عیوب دندان رفع عیوبی نظیر ترک‌خوردگی و شکستگی
هزینه مقرون به صرفه گران تر از بلیچینگ
ماندگاری کمتر از ۱ سال ۶ تا ۷ سال
مراقبت آسان نیاز به مراقبت بیشتر
رنگ پذیری بالا به شدت پایین

مقایسه مزایا و معایب بلیچینگ و کامپوزیت

در جدول زیر، مزایا و معایب بلیچینگ و کامپوزیت آورده شده است:

مزایای کامپوزیت معایب کامپوزیت مزایای بلیچینگ معایب بلیچینگ
نصب راحت و بدون درد تراشیدن دندان‌ها عدم نیاز به تراشیدن دندان احتمال آسیب‌دیدگی لثه با مواد بلیچینگ
پوشانده شدن عیوب و پوسیدگی‌های دندان احتمال پوسیدگی دندان عدم فرسایش مینای دندان حساسیت دندان‌ها نسبت به مواد غذایی و نوشیدنی
اعتمادبه‌نفس بیشتر با ظاهری زیباتر تغییر رنگ سریع دندان‌ها با مصرف روشی بسیار راحت برای جوان‌تر شدن چهره احساس درد در دندان
پرشدن حفره‌های دندان‌ها ایجاد فاصله بین دندان‌ها هزینه پایین‌تر
ظاهری طبیعی احتمال بروز حساسیت در لثه مراقبت راحت‌تر

چه افرادی برای انجام این دو روش مناسب نیستند؟

چه افرادی برای انجام این دو روش مناسب نیستند؟

افراد زیر کاندیدهای مناسبی برای روش‌های بلیچینگ و کامپوزیت نیستند:

  1. افرادی که مشکل دندان قروچه دارند
  2. افرادی که دندان‌های به شدت پوسیده‌ای دارند
  3. افرادی که از ناهنجاری‌های فک و دهان برخوردار هستند
  4. افرادی که بیماری‌های مختلف دهان و لثه دارند
  5. افرادی که از بیماری‌های قلبی رنج می‌برند
  6. خانم های باردار
  7. کسانی که به بهداشت دهان و دندان اهمیتی نمی‌دهند
  8. کسانی که دندان‌های بسیار حساسی دارند
  9. کسانی که دندان‌های آنها آسیب‌دیدگی‌های زیادی دارد
  10. کسانی که ساختار دندان آنها قوی و مستحکم نیست

قبل از تصمیم با این دو روش آشنا شوید!

قبل از تصمیم با این دو روش آشنا شوید!

انتخاب نوع روش درمانی برای سفیدتر کردن دندان‌ها به عوامل مختلفی چون وضعیت کلی و سلامت دندان‌های بیمار، انتظارات او و البته، به تشخیص دندانپزشک بستگی دارد. از طرفی دیگر، برای اینکه انتخاب بهتری داشته باشید، لازم است به طور کامل با این دو روش درمانی آشنا شوید:

  1. کامپوزیت
    در روش کامپوزیت، از مواد خمیری که حاصل تعدادی ماده شیمیایی است برای سفیدتر کردن دندان‌ها استفاده می‌شود. این مواد مستقیم بر روی دندان‌ها قرار داده می‌شوند. در مرحله بعدی، از نور لیزر برای سفت‌شدن مواد استفاده می‌شود. در مرحله آخر هم پالیش دندان‌ها انجام می‌شود تا سطح آنها کاملاً صاف و براق شود. کامپوزیت باتوجه‌به جنس رزینی‌ای که دارد، از دوام و استحکام بالایی برخوردار است. به‌طورکلی، کامپوزیت به‌صورت یک لایه کاملاً طبیعی بر روی دندان‌ها قرار می‌گیرد تا هرگونه نقص در شکل ظاهری دندان‌ها مثل فاصله بین دندان‌ها، کج بودن دندان‌ها و حتی دندان‌های خرگوشی برطرف شود.
  2. بلیچینگ
    در روش بلیچینگ، برای محافظت بیشتر از لثه‌ها و جلوگیری از بروز هر گونه حساسیت بعد از بلیچینگ، دندانپزشک مقداری از ژل محافظتی را بر روی لثه‌ها استفاده می‌کند. در این روش از ماده‌ای چون هیدروژن پراکسید برای سفیدتر شدن دندان‌ها استفاده می‌شود. این ماده بر روی سطح داخلی و خارجی دندان‌ها تأثیر مستقیم می‌گذارد و ۱ الی ۳ درجه دندان ها را سفیدتر از قبل می‌کند. البته، میزان سفید شدن دندان ها به جنس دندان ها و حتی رنگ اولیه دندان های بیمار وابسته است.

نتیجه‌گیری: دندان‌هایمان را بلیچینگ کنیم یا کامپوزیت؟

برای اینکه بهترین انتخاب را داشته باشید، حتماً برای مشاوره اولیه به نزد دندانپزشک باتجربه‌ای مراجعه کنید. بعد از معاینه فیزیکی و بررسی وضعیت کلی دندان‌ها، روش درمانی مناسب به شما معرفی می‌شود. اگر روش کامپوزیت به شما پیشنهاد شود، می‌توانید در مورد طیف رنگی مناسب برای دندان‌هایتان با دندانپزشک مشورت کنید تا باتوجه به خصوصیات ظاهری، بهترین و مناسب‌ترین طیف رنگی از ونیر کامپوزیت برای شما انتخاب شود.
اگر دندانپزشک روش درمانی بلیچینگ را به شما پیشنهاد دهد، می‌توانید برای گرفتن نتایج بهتر و کارآمدتر، نوع بلیچینگ آفیس را انتخاب کنید. به این صورت، بلیچینگ تحت نظارت کامل دندانپزشک انجام می‌شود و نتایج رضایت‌بخشی را هم به دنبال دارد.
از طرفی، انجام بلیچینگ روشی بی ضرر و مقرون‌به‌صرفه برای سفیدتر‌شدن دندان‌ها است، ولی کامپوزیت هزینه قابل توجهی را به دنبال دارد. با در نظر گرفتن همه این عوامل می‌توانید یک انتخاب درست داشته باشید.

سوالات متداول

میزان عوارض روش‌های درمانی کامپوزیت و بلیچینگ کاملاً به مهارت دندانپزشک و البته به مراقبت‌های بیمار و رژیم غذایی او بستگی دارد. سایر عوارض مثل میزان حساسیت و یا تغییر رنگ دندان‌ها هم وابسته به مراقبت‌های بیمار است.
به‌طورکلی، در روش کامپوزیت شاهد سفیدتر شدن محسوس دندان‌ها هستید. روش بلیچینگ بر روی رنگ داخلی دندان‌ها اثر می‌گذارد و تمام لکه‌ها و تیرگی‌ها را رفع می‌کند، ولی بلیچینگ به لایه بیرونی دندان‌ها مرتبط است و می‌تواند به یکباره کلیه عیوب دندان‌ها را بپوشاند.
۵/۵ - (۱ رای)

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

 

درود!

چگونه می‌توانیم به شما کمک کنیم؟

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟