عوارض تزریق بوتاکس

عوارض تزریق بوتاکس
فهرست محتوا (کلیک کنید)

عوارض بوتاکس در کنار فواید و مزایایی که این روش درمانی و زیبایی دارد، دارای اهمیت بسیاری است و افراد قبل از اینکه نسبت به انجام این درمان اقدام کنند باید نسبت به عوارض آن اطلاعات به دست بیاورند.
در ادامه این مطلب قصد داریم تا به بررسی و معرفی عوارض تزریق بوتاکس پرداخته و راه‌های اصولی پیشگیری و درمان این عوارض را به شما معرفی کنیم. پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

آیا تزریق بوتاکس عوارض دارد؟

آیا تزریق بوتاکس عوارض دارد؟

بوتاکس نام عمومی یک نوع داروی تزریقی است که از یک نوع سم به اسم بوتولونیوم توکسین تایپ A ایجاد می‌شود. استفاده از دوز های پایین و کنترل شده از این ماده سمی برای جوان‌سازی پوست توسط پزشکان و متخصصان مورد استفاده قرار می‌گیرد.
از آنجایی که در پزشکی تزریق بوتاکس از دوز های بسیار پایین و کنترل شده انجام می‌شود، از آن به عنوان یک روش ایمن که عوارض جانبی بسیار کم و نادری دارد یاد می‌شود. در ادامه به طور کامل به شرح عوارض احتمالی این روش می‌پردازیم.

معرفی و آشنایی با عوارض بوتاکس

به طور کلی عوارض بوتاکس شامل چند دسته عوارض شایع، نادر، بلند مدت می‌شوند که در ادامه به صورت دقیق هر کدام را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

عوارض شایع بوتاکس

عوارض شایع بوتاکس

  1. درد
    پس از تزریق معمولا واکنش در محل خفیف است و علائم آن پس از چند روز خود به خود از بین میروند. یکی از این علائم احساس درد در ناحیه تزریق بوتاکس است. اگر در محل تزریق بوتاکس دردی احساس می‌کنید، میتوانید با استفاده از کمپرس سرد درد را تا حدی تسکین دهید. این کار همچنین کمک می‌کند تا تورم و کبودی ناشی از تزریق بوتاکس از بین برود و بهبود یابد.
  2. کبودی
    ایجاد کبودی پس از تزریق بوتاکس یکی دیگر از علائم نادر محسوب می‌شود که ممکن است برای برخی افراد ایجاد شود. معمولا کبودی زمانی ایجاد می‌شود که سوزن به رگ خونی برخورد کند و در نتیجه آن باعث شود که خون وارد سطح پوست شده و باعث قرمز و بنفش شدن پوست شود. این عارضه پس از چند روز خود به خود از بین می‌رود و بهبود پیدا می‌کند.
  3. قرمزی
    قرمز شدن پوست پس از تزریق بوتاکس امری طبیعی است و پس از چند ساعت از بین می‌رود. اثرات قرمزی پوست در بدترین حالت خود معمولا پس از یک روز از بین میروند. برای رفع سریع‌ترین این عارضه میتوانید از کمپرس یخ روی محل مورد نظر استفاده کنید.

عوارض نادر بوتاکس

عوارض نادر بوتاکس

بسته به اینکه بوتاکس پس از ورود به بدن به کدام سمت می‌رود، ممکن است سم موجود در آن باعث ایجاد علائمی مثل ضعف عضلانی و مشکلات تنفسی شود. این اثرات و عوارض همگی می‌توانند از نظر شدت متفاوت باشند و ساعت و حتی هفته‌ها پس از تزریق بوتاکس ظاهر شوند.
همچنین واکنش‌های سیستمیک جدی به ماده بوتاکس نیز نادر هستند. طبق گزارش‌ها باید اضافه کرد که اکثر این عوارض در افرادی دیده شده است که مبتلا به بیماری‌های خاص مانند فلج مغزی، اسپاسم بدن بوده‌اند. همچنین برخی از افرادی که دچار اختلالات عصبی عضلانی بوده‌اند پس از تزریق بوتاکس دچار دسفاژی، دیسفونی، ضعف عضلانی و تنگی نفس شده‌اند.

  1. ضعیف شدن عضلات
    یکی از جدی‌ترین عوارضی که سم بوتولینوم می‌تواند به جای بگذارد، ضعف عضلانی است. این عارضه می‌تواند عضلات تزریق شده یا عضلات مجاور را درگیر کند. همچنین این امکان وجود دارد که به صورت ضعف عضلانی عمومی ظاهر شود.
  2. افتادگی پلک
    افتادگی پلک اکثرا زمانی بروز پیدا می‌کند که پزشک متخصص از تجربه کافی برای تزریق بوتاکس برخوردار نباشد. پزشک کم تجربه ممکن است بوتاکس را در محل اشتباه یا با دوز بالا تزریق کند که همین امر موجب ضعف و افتادگی عضلات می‌شود. در چنین شرایطی بیمار برای باز کردن کامل چشمان خود دچار مشکل می‌شود.
  3. افتادگی ابرو
    اگر بوتاکس نواحی ابرو و اطراف آن در محل مناسب تزریق شود، می‌تواند با شل کردن عضلات ابرو مقابله کند. ولی اگر دوز تزریقی زیاد باشد ممکن است عوارض جانبی به همراه داشته باشد.
  4. شل شدن پلک
    این عارضه در اکثر مواقع موقتی است و با گذشت زمان خود به خود از بین می‌رود. به طور معمول حدود ۴ هفته طول می‌کشد تا شل شدگی ناشی از تزریق بوتاکس به طور کامل برطرف شود. در برخی افراد ممکن است این مدت زمان کوتاه‌تر هم باشد.
  5. افتادگی لب
    افتادگی لب ناشی از تزریق بوتاکس به دلیل تزریق بیش از حد بوتاکس در ناحیه دهان و لب ایجاد می‌شود. این کار باعث شل شدن عضلات صورت و در نتیجه پایین آمدن و افتادگی یک سمت از صورت می‌شود.
    همچنین اگر بوتاکس بیش از حد به دهان شما تزریق شود ممکن است آب دهان شما به اصطلاح آویزان شود و در نوشیدن و صحبت کردن دچار مشکل شوید. این عارضه ممکن است تا زمان از بین رفتن بوتاکس ادامه پیدا کند.
  6. عمیق شدن خطوط بوتاکس شده
    یکی دیگر از عوارض نادر بوتاکس، عمیق شدن خطوط بوتاکس شده است که می‌تواند ناشی از انجام فعالیت زیاد و حرکت بیش از حد عضلات درمان نشده باشد.
  7. بی حس شدن صورت
    این عارضه بسیار نادر است ولی می‌تواند برخی از افراد را درگیر کند. در این شرایط ممکن است پس از تزریق بوتاکس مقداری بی حسی در صورت خود احساس کنید. البته باید اضافه کرد که این بی حسی دائمی نیست و پس از چند ساعت از بین می‌رود.
  8. بروز مشکلات بینایی
    همچنین بوتاکس می‌تواند باعث ایجاد تغییرات در بینایی شود. این تغییرات اکثرا شامل دوربینی، تاری دید، خشکی چشم، ریزش زیاد اشک و همچنین افتادگی پلک می‌شوند.
    واکنش آلرژیک موضعی می‌تواند باعث ایجاد تورم و خارش شود و بینایی را تا حدودی مختل کند. همچنین افتادگی پلک نیز می‌تواند میدان دید را کاهش دهد. زمانی که بوتاکس در نزدیکی چشم تزریق می‌شود می‌تواند با تحریک قرنیه شود.
  9. عوارض بوتاکس در مغز
    سم بوتولینوم می‌تواند با قطع کردن حلقه بازخورد بین عضلات پیشانی و مغز، بازخوردهای احساس را نیز تحت تأثیر قرار دهد. این موضوع توسط محققان مختلف در مغز افراد بیمار مرزی و با تزریق سم بوتولینوم در برخی از نواحی خاص بررسی کرده‌اند.
    همچنین یک مطالعه که توسط محققان UCI انجام شده است نشان می‌دهد که تزریق بوتاکس به پیشانی می‌تواند نحوه تفسیر و پردازش احساسات دیگران را که توسط مغز انجام می‌شود، تحت تأثیر خود قرار دهد.
    در واقع زمانی که افراد حالاتی از چهره افراد مانند چهره شاد یا عصبانی را می‌بینند، به صورت ناخودآگاه آن را تقلید می‌کنند. ولی پس از تزریق بوتاکس به دلیل اینکه از واکنش‌های عضلانی جلوگیری می‌شود، توانایی مغز برای تفسیر حالات چهره افراد کاهش پیدا می‌کند.
  10. سخت شدن تکلم و بلع
    سرفه یا خفگی در هنگام آشامیدن و خوردن از نشانه وجود مشکل بلع در افراد است که می‌تواند برای مدتی پس از تزریق بوتاکس رخ دهد. در صورت بروز چنین مشکلی برای بهبودی بهتر است مایعاتی بنوشید که قوام بیشتری دارند.
    همچنین گرفتگی و ضعیف شدن صدا ممکن است برای مدتی پس از تزریق بوتاکس وجود داشته باشد. دلیل اصلی این موضوع نیز این است که تارهای صوتی ضعیف می‌شوند.
  11. دفع غیر ارادی ادرار
    از هر ۲۰ زن پس از تزریق بوتاکس ممکن است یک زن در دفع ادرار خود دچار مشکل شود. این اتفاق می‌تواند چند روز و حتی چند هفته پس از درمان ادامه داشته باشد و باعث ایجاد مشکلات جدی‌تر در افراد شود.

عوارض بوتاکس در دراز مدت

برخی از عوارض بوتاکس در بلند مدت بروز پیدا می‌کنند که شامل موارد زیر می‌شوند:

  • ضیف شدن عضلات در محل تزریق بوتاکس
  • آتروفی تدریجی عضلات
  • استفاده طولانی مدت از سم بوتولینوم می‌تواند تغییرات دائمی را در چهره فرد ایجاد شود و باعث ایجاد چهره ثابت و بدون حالت در فرد شود.

معرفی عوارض تزریق بوتاکس در هر ناحیه از بدن

معرفی عوارض تزریق بوتاکس در هر ناحیه از بدن

بوتاکس می‌تواند در هر ناحیه از صورت که تزریق می‌شود، عوارضی به همراه داشته باشد. در ادامه عوارض بوتاکس در نواحی مختلف را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

باقی ماندن جای زخم
ایجاد آسیب به صورت به همراه ضعف و فلج شدن
عدم تقارن ابروها
ایجاد تاری دید
عمیق‌تر شدن خطوط بوتاکس شده
ضعیف شدن عضلات
شل شدن یا افتادگی پلک
افتادگی ابرو
بی حس شدن صورت
بروز مشکلات بینایی

روش عوارض
بوتاکس صورت دیسفاژ
پتوز
ضعیف شدن گردن
ایجاد حالت تهوع
استفراغ
تاری دید
ایجاد مشکل در جویدن
گرفتگی صدا
تپش قلب بالا
بوتاکس لیفت ابرو باقی ماندن جای زخم
باقی ماندن جای زخم
ایجاد آسیب به صورت به همراه ضعف و فلج شدن
عدم تقارن ابروها
ایجاد تاری دید
عمیق‌تر شدن خطوط بوتاکس شده
ضعیف شدن عضلات
شل شدن یا افتادگی پلک
افتادگی ابرو
بی حس شدن صورت
بروز مشکلات بینایی
عوارض بوتاکس خط خنده عمیق‌تر شدن خطوط
ایجاد مشکلات قلبی
ایجاد مشکل در بلع
خشکی پوست
سردرد
کبودی یا تغییر رنگ پوست در اطراف محل تزریق بوتاکس
ایجاد درد
واکنش در محیط تزریق بوتاکس
عوارض بوتاکس لبخنده لثه ای ایجاد تورم
حساسیت
عوارض بوتاکس پیشانی و دور چشم پتوز یا افتادگی پلک
درد و کبودی در محل تزریق بوتاکس
ایجاد حساسیت
تورم خفیف و موقت
عوارض بوتاکس خط اخم ایجاد ورم
کبودی
حساسیت
عوارض بوتاکس لب ایجاد بی حسی در محل تزریق
کبودی در محیط تزریق
سردرد
ایجاد حالت تهوع
تورم باعث می‌شود تا لب‌های شما پس از تزریق بوتاکس بزرگ‌تر به نظر برسند.
عوارض بوتاکس گردن ایجاد گردن درد
سرفه
دیسفاژی
علائمی مانند آنفولانزا، تب، درد عضلانی و حالت تهوع
سردرد
رینیت
عفونت‌های دستگاه تنفسی
عوارض بوتاکس میگرن ایجاد سردرد یا علائم آنفولانزا
ایجاد خشکی و همچنین آبریزش چشم
افتادگی ابرو، پلک و کنار دهان
بیرون آمدن غیر ارادی آب دهان
عوارض بوتاکس روی چشم ممکن است چشم‌ها تحریک شده و خشک شوند
خونی شدن کامل چشم و قرمزی
تاری دید
برخی مواقع ناتوانی در دید
عوارض بوتاکس دست ایجاد حساسیت و درد در محیط تزریق بوتاکس
ایجاد خشکی پوست
ایجاد عفونت موضعی و آبسه
پارستزی یا دیستزی
عوارض بوتاکس معده سو هاضمه
حالت تهوع
نفخ
عوارض بوتاکس مو ایجاد شکستگی
نازک شدن
کدر شدن مو
تحریک پوست یا واکنش آلرژیک

روش‌های درمان عوارض بوتاکس

رعایت مراقبت‌های بعد از بوتاکس می‌تواند تا حد زیادی عوارض و مشکلات آن را کاهش دهد. اگر در محل تزریق بوتاکس واکنشی مانند تورم، قرمزی یا درد را تجربه کردید، میتوانید با استفاده از یک کمپرس یخ تا حد زیادی این واکنش‌ها را کاهش دهید. در واقع این کار می‌تواند تا حد زیادی درد، تورم و کبودی را کاهش دهد. همچنین توجه داشته باشید که تا چند روز پس از تزریق بوتاکس از مالش و ماساژ محل تزریق بوتاکس خودداری کنید. این کار می‌تواند از انتشار سم به نقاط دیگر بدن جلوگیری کند.
همچنین برای کاهش و رفع کبودی‌ها در ۲۴ ساعت اول پس از درمان از مصرف الکل خودداری کنید. همچنین نحوه خوابیدن پس از تزریق بوتاکس نیز دارای اهمیت زیادی است! در زمان خواب سر خود را بالا نگه دارید تا خون در سر شما جمع نشود تا کبودی و تورم ایجاد شده کاهش پیدا کند.

چگونه از عوارض بوتاکس پیشگیری کنیم؟

در حال حاضر روش قطعی برای پیشگیری از بروز عوارض و مشکلات بوتاکس وجود ندارد ولی می‌توان با رعایت یک‌سری نکات و موارد مانند انجام مراقبت‌ها قبل و پس از درمان، مراجعه به پزشک متخصص و باتجربه از بروز این عوارض تا حد زیادی پیشگیری کرد.
کلینیک مدینو یکی از بهترین مراکز درمانی محسوب می‌شود که با برخورداری از بهترین تجهیزات پزشکی و تکنسین با تجربه و متخصص می‌تواند گزینه مناسبی برای انجام تزریق بوتاکس باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید با کارشناسان ما ارتباط برقرار کنید.

سوالات متداول

خیر، از آنجایی که بوتاکس خطرات سم اصلی که توسط باکتری تولید می‌شود را ندارد، خطری به وجود نمی‌آورد. البته زمانی این سم خطرناک می‌شود که وارد گردش خون شود که در استفاده‌های موضعی مشکلی به وجود نمی‌آورد.
خوشبختانه تمامی عوارض بوتاکس موقتی هستند و حداکثر پس از گذشت ۶ ماه خود به خود از بین میروند. از جمله اصلی‌ترین عوارض بوتاکس می‌توان به افتادگی پلک، دوربینی، افتاده گوشه لب، سردرد و… اشاره کرد که بروز و شدت تمامی این عوارض به نوع مهارت پزشک متخصص بستگی دارد.
به این مقاله امتیاز دهید

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

 

درود!

چگونه می‌توانیم به شما کمک کنیم؟

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟