علت جرم دندان چیست؟

علت جرم دندان چیست؟
فهرست محتوا (کلیک کنید)

“جرم دندان” حاصل ترکیب باکتری‌های دهان و بزاق و ذرات ریز مواد غذایی است که با ایجاد یک لایه رنگی بر روی دندان‌ها، ظاهری نامطلوب را برای فرد به وجود می‌آورند. ظاهر نامطلوب یک طرف قضیه است و بوی بد دهان و در معرض پوسیدگی قرارگرفتن دندان‌ها هم جزو مشکلات تشکیل جرم دندان است. حالا می‌دانید چرا دندان‌ها زودبه‌زود جرم می‌گیرند؟ اگر می‌خواهید بدانید علت جرم سفید روی دندان چیست و دفعه بعدی که دچار جرم‌گرفتگی شده‌اید، چه کارهایی را باید انجام دهید، ادامه مطلب علت جرم دندان را از دکتر آزاده رشیدی از “کلینیک مدینو” مطالعه کنید.

دلیل جرم گرفتن دندان چیست؟

دلیل جرم گرفتن دندان چیست؟

در درجه اول، علت جرم گرفتن دندان، ریشه در مراقبت‌های نادرست از دهان و دندان دارد. رعایت بهداشت دهان و دندان به قدری ضرورت دارد که هرگونه کاهلی در آن، منجر به جرم گرفتن دندان‌ها می‌شود.
از طرفی، بیشتر افراد با وجود رعایت بهداشت دهان و دندان باز هم شاهد جرم‌گرفتگی هستند. علت این مشکل به عملکرد بزاق دهان برمی‌گردد. در واقع، بزاق حاوی مواد و املاح مختلفی است که از خاصیت رسوب‌گذاری برخوردار هستند. هنگام مسواک‌زدن، دسترسی به بعضی از بخش‌های دندان‌ها کمی سخت‌تر است و همین امر باعث می‌شود چندین لایه رسوب در این نواحی تجمع یابد و به‌مرور به رسوب سخت تبدیل شوند. رسوبات سخت دندانی با مسواک‌زدن و رعایت سایر نکات بهداشتی برطرف نمی‌شود و راه‌حل فقط مراجعه به دندانپزشک و جرم‌گیری اصولی است.

چرا دندان‌ها زود جرم می‌گیرند؟

چرا دندان‌ها زود جرم می‌گیرند؟

علت زود جرم گرفتن دندان به نوع ترکیبات بزاق وابسته است. بزاق بعضی از افراد باعث جرم بیشتر می‌شود و این مسئله با رعایت نکات هم قابل‌کنترل نیست. در کل، زود جرم گرفتن دندان‌ها دلایل مختلفی دارد که در ادامه، به تعدادی از آنها اشاره می‌کنیم:

  1. در روز، فقط یک بار مسواک می‌زنید
    بعضی از افراد بر این باورند که یک‌بار مسواک‌زدن در روز کافی است، ولی این باور اشتباه است. دندانپزشک‌ها پیشنهاد می‌دهند که برای جلوگیری از زود جرم گرفتن دندان‌ها، حداقل دو بار در روز مسواک بزنید.
  2. رژیم‌غذایی نامتعادل و نامناسبی دارید
    اگر رژیم غذایی شما متشکل از انواع شیرینی‌جات و مواد غذایی چسبناک است، مستعد تشکیل زودهنگام جرم هستید. سعی کنید رژیم غذایی متعادلی داشته باشید. بعد از مصرف انواع شیرینی هم حتماً مسواک بزنید.
  3. از نخ دندان استفاده نمی‌کنید
    اکثر افرادی که زود به زود برای جرم‌گیری به مطب دندانپزشک مراجعه می کنند، اصلا از نخ دندان استفاده نمی کنند. باید در کنار مسواک از نخ دندان هم استفاده کنید تا دندان‌های شما زودبه‌زود جرم نگیرد.
  4. ناهنجاری‌های مربوط به ظاهر دهان و دندان خود را برطرف نکرده‌اید
    اگر ناهنجاری‌های دهان و دندان به‌موقع برطرف نشوند، فرد همیشه دچار مشکل جرم‌گرفتگی دندان‌ها می‌شود. به عنوان مثال، دندان هایی که نیاز به ارتودنسی دارند، باید هر چه سریع تر در پروسه درمانی قرار بگیرند. در غیراین صورت، بخاطر وجود بی‌نظمی در سطح دندان‌ها، جرم و رسوبات سخت هم به راحتی تشکیل می‌شوند.
  5. به طور منظم توسط دندانپزشک معاینه نمی‌شوید
    مراجعه منظم به نزد دندانپزشک و معاینات دهان و دندان نقش چشمگیری در کاهش و رفع جرم گرفتن دندان‌ها دارد. دندانپزشک با بررسی دقیق وضعیت دندان‌ها می‌تواند کار جرم‌گیری دندان را به موقع انجام دهد. پیشنهاد می‌شود هر ۶ ماه توسط دندانپزشک معاینه شوید.
  6. از خمیردندان مناسب استفاده نمی کنید
    خمیردندان‌ها انواع مختلفی دارند و برای جلوگیری از جرم دندان باید به ترکیبات داخل خمیردندان توجه ویژه‌ای داشته باشید. از بین برندهای مختلف، خمیردندانی را انتخاب کنید که حاوی مقادیر کافی از فلوراید باشد. خمیردندان‌های حاوی فلوراید نقش مؤثری در تمیزکردن سطح دندان‌ها از هرگونه پلاک و رسوبات غذایی دارند.

آیا علت جرم سفید روی دندان را می‌دانید؟

جرم‌های سفید روی دندان نشان‌دهنده تجمع باکتری‌های دهان است که به‌خاطر دلایل زیر به وجود می‌آید:

  1. مصرف غذاها و نوشیدنی‌هایی با خاصیت اسیدی
  2. مصرف بیش از حد قند و مواد شیرین
  3. استفاده بیش از حد از غذاهای حاوی نشاسته
  4. مصرف داروهایی که باعث خشک شدن سطح دهان می‌شوند
  5. استفاده از سیگار و انواع دخانیات

پیشنهاد مدینو اگر دچار جرم دندان شده‌اید!

اگر دچار جرم دندان شده‌اید، پیشنهاد مدینو در درجه اول به شما این است که هر چه زودتر به کلینیک مدینو مراجعه کنید تا دندان‌ها و سطح داخلی لثه‌ها جرم‌گیری شوند. دندانپزشک می‌تواند وجود جرم‌های زیرلثه‌ای که در درز بین دندان و خط لثه تشکیل می‌شوند و با چشم قابل‌دیدن نیستند را تشخیص دهد. کلینیک مدینو با داشتن دندانپزشکان با سابقه و مجرب، همچنین با فراهم نمودن محیطی آرام و کاملا بهداشتی، امکان انجام جرمگیری را به خوبی برای شما عزیزان فراهم نموده است.

سوالات متداول

دلیل چسبندگی دندان‌ها می‌تواند جرم و رسوباتی باشد که بر روی سطح دندان‌ها تشکیل شده است. جرم دندان و مواد چسبنده آن به راحتی بر روی دندان‌ها قابل‌تشخیص است.
قسمتی از دندان‌ها که نمی‌توان با کمک مسواک آنها را به‌راحتی تمیز کرد، بیشتر دچار جرم می‌شوند. معمولاً جرم در قسمت پشت دندان‌های جلویی و دندان‎های انتهایی تشکیل می‌شود.
به این مقاله امتیاز دهید

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

 

درود!

چگونه می‌توانیم به شما کمک کنیم؟

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟