به چه دلایلی دهان بعد از کامپوزیت بوی بدی میگیرد؟
از جمله اصلیترین دلایلی که باعث بروز بوی بد دهان بعد از ونیر کامپوزیت میشوند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
عدم رعایت بهداشت دهان
از کامپوزیت ونیر برای پوشاندن سطح ظاهری دندان استفاده میکنند و معمولا کل دندان را نمیپوشاند. بخشهای کوچکی از دندان طبیعی فرد در خط لثه و پشت دندان در معرض باکتریها قرار دارند. وقتی که باکتریهای بین دندانها و همچنین زیر خط لثه جمع شوند، با فعالیت خود میتوانند باعث تولید ترکیبات حاوی گوگرد شده و در نتیجه، باعث ایجاد بوی بد در دهان فرد شوند.
-
قرارگیری نادرست ونیر کامپوزیتها در کنار یکدیگر
در این شرایط، بین دندان و ونیر کامپوزیت یک فاصله ایجاد میشود. جمع شدن باقی مانده ذرات غذا و باکتریها در این نواحی باعث بروز بوی بد دهان در افراد میشود. به این نکته توجه داشته باشید که تجمع باکتریها ابتدا باعث پوسیدگی یا تشکیل جرم میشود و سپس بوی بد در دهان فرد ایجاد میشود.
-
خشکی دهان
بزاق دهان در تأمین رطوبت مورد نیاز دهان نقش مهمی دارد. هر چیزی که باعث مختل شدن این روند شود، باعث افزایش تشکیل پلاک میشود. در صورت کاهش میزان بزاق، احتمال ایجاد پلاک و جرم در دهان بالا میرود که در نتیجه، باعث ایجاد بوی بد در دهان فرد میشود.
-
بروز پوسیدگی
اگر پس از ونیر کامپوزیت، بیمار به خوبی مسواک نزند و از نخ دندان استفاده نکند، پلاک روی کامپوزیت و اطراف دندان ایجاد میشود. این موضوع میتواند در طولانی مدت باعث پوسیدگی دندانهای فرد شود. با پیشرفت پوسیدگی، امکان افزایش درد و حساس شدن دندانها به سرد و گرم بالا برود و بوی بد دهان را تجربه کنید!
-
بیماریهای مربوط به لثه
از دیگر اصلیترین عواملی که باعث بروز بوی بد دهان پس از ونیر کامپوزیت میشوند، میتوان به بیماریهای لثه اشاره کرد. با تجمع پلاکها و ایجاد جرم روی دندان، میزان التهاب در لثه افزایش پیدا میکند و باعث بروز بیماریهای مرتبط میشود.
-
داشتن بیماریهای خاص
در برخی موارد، بیماریهایی مثل دیابت، مشکلات مربوط به کلیه و کبد، عفونتهای تنفسی، عفونتهای قارچی و… میتوانند روی ایجاد بوی بد در دهان تأثیر داشته باشند. از این رو، بهتر است به صورت منظم برای معاینه به دندان پزشک متخصص مراجعه کنید تا بتوانید بهتر این شرایط را مدیریت و کنترل کنید.
-
مصرف دخانیات و سیگار
همچنین این مشکل میتواند باعث افزایش جرم و در نتیجه ایجاد بوی بد در دهان شود.
-
مصرف داروهای خاص
از جمله داروهایی که باعث بروز بوی بد در دهان میشوند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نیتراتها
- فنوتیازینها
- دیازپام
- آلبوترول
- فلوکستین
- و….
چگونه بوی بد دهان پس از کامپوزیت کردن را رفع کنیم؟
با انجام راهکارها و اقداماتی که در ادامه به شما معرفی میکنیم، میتوانید بوی بد ایجاد شده پس از ونیر کامپوزیت را رفع کنید:
-
بیشتر آب بنوشید
یکی از بهترین راهکارها برای رفع مشکل بوی بد دهان پس از کامپوزیت ونیر، تحریک تولید بزاق است؛ چرا که باکتریهایی که در طول روز در دهان شما ایجاد میشوند را شستشو میدهد. در بین وعدههای غذایی، جویدن سیب یا هویج میتواند باعث افزایش تولید بزاق شود و همچنین نوشیدن آب نیز در شستشوی دهان تأثیرگذار است. به یاد داشته باشید که مصرف اکثر داروهای تجویزی و بدون نسخه باعث خشک شدن بیش از حد دهان میشوند. اگر داروی خاصی مصرف میکنید، بهتر است دهان خود را بیشتر شستشو دهید. با این کار میتوانید احتمال ایجاد بوی بد در دهان را کاهش دهید و از فعالیت بیشتر باکتریها در دهان خود جلوگیری کنید.
-
رعایت کامل بهداشت دهان و دندان
با انجام اقدامات ضروری و سادهای مثل مسواک زدن، استفاده از نخ دندان و استفاده از دهانشویه مناسب به صورت روزانه، میتوانید بوی بد ایجاد شده بعد از کامپوزیت را کاهش دهید.
-
جرم گیری دندانها
همانطور که قبلا نیز اشاره شد، فعالیت باکتریهای موجود در جرم و پلاکها باعث ایجاد بوی بد دهان میشود. با درمان جرمگیری دندان و از بین بردن آنها، میتوانید وضعیت دهان و دندان خود را بهتر کنید. البته لازم نیست نگران باشید، چرا که دستگاههای جرمگیری به ونیر کامپوزیت شما آسیبی وارد نمیکنند.
-
رفع پوسیدگی دندان
وجود دندانهای پوسیده در دهان، یکی دیگر از دلایل اصلی ایجاد بوی بد در دهان است. در چنین شرایطی، ونیر کامپوزیت باید برداشته شود و پس از ترمیم پوسیدگی دندان، ونیر کامپوزیت مجددا نصب شود. البته در برخی مواقع ممکن است پوسیدگی دندان در قسمت زبانی ایجاد شود که در این صورت نیازی به برداشتن ونیر کامپوزیت نیست.
-
استفاده از کامپوزیت جدید
اگر دندانپزشک این موضوع را تشخیص دهد که دلیل اصلی بوی بد دهان، ناشی از فرم نامناسب ونیر است، ونیر کامپوزیت قبلی را با کامپوزیت جدید تعویض میکند تا کامپوزیت بتواند به درستی روی دندان شما قرار داده شود.
-
مراجعه به کلینیک دندانپزشکی به صورت منظم
پس از ونیر کامپوزیت، مراجعه منظم به کلینیک دندانپزشکی اهمیت زیادی دارد! با این کار میتوانید مشکلات دندانی خود را متوجه شده و نسبت به رفع آنها و پیشگیری از عوارض آنها که بوی بد دهان میتواند یکی از این عوارض باشد، اقدام کنید.
-
دوری از مصرف دخانیات به خصوص سیگار
مصرف سیگار و دیگر دخانیات میتواند باعث ایجاد چنین عارضهای شود. از این رو، با ترک مصرف دخانیات بوی بد ایجاد شده در دهان را برطرف کنید.
راهکارهایی جهت پیشگیری از بوی بد دهان پس از ونیر کامپوزیت
برای پیشگیری از بروز بوی بد دهان پس از کامپوزیت ونیر، بهتر است به راهکارهای زیر توجه داشته باشید:
- آب زیاد بنوشید و دهان خود را مرطوب کنید.
- از مسواک و نخ دندان به صورت منظم استفاده کنید.
- از دهانشویههای مناسب و با کیفیت استفاده کنید. یکی از بهترین دهانشویهها برای جلوگیری از رشد باکتریها در دهان، دهانشویه آنتی سپتیک است.
- برای بررسی وضعیت سلامت دندانها و روکش کامپوزیتی خود، هر ۶ ماه به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید.
- از استعمال دخانیات تا جای امکان پرهیز کنید.