بلیچینگ دندان در حاملگی؛ آیا سفید کردن دندان برای زنان باردار ضرر دارد؟

بلیچینگ دندان در بارداری
فهرست محتوا (کلیک کنید)

همه ما شنیده‌ایم که قبل از بارداری باید به دندانپزشک مراجعه کنیم و نسبت به رفع مشکلات دندان یا دریافت خدمات دیگر اقدام کنیم. گاهی اوقات، شرایط از دست مادران باردار خارج می‌شود و در این دوران پر‌استرس، مراجعه به دندانپزشک هم ضرورت می‌یابد. متأسفانه، اکثر زنان باردار از مشکل تهوع صبحگاهی و اسیدی شدن معده رنج می‌برند و همین عامل منجر به ایجاد لک و تغییر رنگ دندان‌ها در دوره بارداری می‌شود. آیا زنان باردار می‌توانند برای بلیچینگ دندان به مطب دندانپزشک مراجعه کنند؟ جواب این سؤال را در مقاله بلیچینگ در بارداری از دکتر مریم السادات علوی از “کلینیک مدینو” پیدا خواهید کرد!

در یک نگاه، به عنوان یک زن باردار، بلیچینگ کنم یا خیر؟

به عنوان یک زن باردار، بلیچینگ کنم یا خیر؟

به‌طورکلی، در دوره حساس بارداری تمامی خدمات دندانپزشکی باید در راستای حفظ سلامت جنین انجام شود تا احتمال هر گونه ریسک پرخطری کاهش یابد. بر اساس تحقیقات انجام شده، خطر بلیچینگ در دوره بارداری هنوز اثبات نشده است، ولی با این‌حال، احتمال آسیب وجود دارد. در واقع موادی که برای بلیچینگ دندان‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد، می‌تواند ریسک آسیب‌های متعدد را به دنبال داشته باشد.
از طرفی هم همان‌طور که می‌دانید، حساسیت لثه‌ها در دوران بارداری بیش از هر زمانی است. بلیچینگ در زنان باردار می‌تواند خونریزی لثه به‌صورت طولانی‌مدت را به دنبال داشته باشد.
بلیچینگ دندان در حاملگی نیاز به درازکشیدن تقریباً طولانی‌مدت دارد و ممکن است منجر به کاهش جریان خون و انتقال اکسیژن به جنین شود. هیچ تضمینی نیست که زنان باردار در هنگام بلیچینگ، دچار سرگیجه، حالت تهوع و سایر مشکلات نشوند.

آیا بلیچینگ در حاملگی عوارض دارد؟

عوارض بلیچینگ در حاملگی بر اساس هیچ تحقیقی اثبات نشده است. با این‌حال، در صورت تشخیص دندانپزشک، فقط توصیه می‌شود در سه ماه دوم اقدام به سفیدکردن دندان‌ها شود. حتی در صورت انجام بلیچینگ در سه ماه دوم حاملگی، باز هم دندانپزشک از غلظت بسیار پایین‌تر ماده مخصوص بلیچینگ استفاده می‌کند. درصورتی‌که در طی روند درمان، عارضه خاصی در مادر باردار مشاهده شود، روند متوقف خواهد شد.

بسیار مهم! تأثیرات مواد بلیچینگ بر مادر و جنین چیست؟

تأثیرات مواد بلیچینگ بر مادر و جنین

بلیچینگ حاوی ماده قدرتمندی به اسم “کاربامید پروکساید” است که در طی واکنشی، به هیدروژن پر اکساید تبدیل می‌شود. به این فرایند در اصطلاح “اکسیداسیون” گفته می‌شود. چنین فرایندی احتمالاً برای پوست، بافت‌ها و سلول‌های مادر و جنین مضر است. از طرفی، ممکن است تعادل هورمون‌های بارداری را به کل به هم بزند. در این صورت، ریسک‌هایی که در انتظار مادران باردار است، شامل موارد زیر می‌شود:

  1. خطر سقط‌جنین در سه ماه اول بارداری بسیار حائز اهمیت است، زیرا در این دوره از بارداری، سیستم‌های اصلی جنین تشکیل می‌شوند. در صورت جذب مواد بلیچینگ، رشد جنین از حالت طبیعی خارج شده و دچار اختلال می‌شود.
  2. ایجاد حساسیت غیرعادی در لثه، یکی دیگر از تأثیرات منفی مواد بلیچینگ بر روی مادر و جنین است. چنین حساسیتی می‌تواند بر روی نحوه غذاخوردن در بارداری و حتی خواب و سایر کارهای روتین زندگی تأثیر منفی بگذارد.

همچنین سایر خطرات احتمالی نیز عبارتند از:

  • لکه بینی
  • خونریزی غیرعادی
  • انقباض (خفیف تا شدید)
  • زایمان زودرس

به‌خاطر همین موارد، به مادران باردار پیشنهاد می‌شوند که در دوران حاملگی اقدام به بلیچینگ نکنند و این رویکرد درمانی را بعد از زایمان انجام دهند.

با این ۵ راهکار از زرد شدن دندان‌هایتان در بارداری جلوگیری کنید!

 راهکارهای جلوگیری از زرد شدن دندان‌هایتان در بارداری

زردشدن دندان‌ها در بارداری بسیار شایع است و علت آن مواردی چون تغییرات هورمونی و افزایش ترشحات اسیدی در معده است. راهکارهای جلوگیری از زردشدن دندان‌ها در بارداری شامل تعدادی از رویکردهای طبیعی و بی‌خطر می‌شود. مثلاً:

  1. به طور منظم مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید
  2. با مشورت پزشک، برند خوبی از دهانشویه را امتحان کنید
  3. از مصرف مواد‌غذایی و نوشیدنی‌های رنگی که باعث زرد شدن دندان ها می‌شوند، خودداری کنید
  4. به مقدار کافی آب بنوشید
  5. از یک رژیم غذایی متعادل پیروی کنید

اگر با رعایت راهکارهای بالا نتیجه نگرفتید، با مشورت دندانپزشک، سایر راهکارهای طبیعی رفع زردی دندان در بارداری را امتحان کنید. نکته بعد هم ضرورت ویزیت مرتب توسط دندانپزشک است تا تمامی نگرانی‌های شما رفع شود. به زنان توصیه می‌شود که وضعیت دهان و دندان خود را قبل از بارداری، در طی ماه‌های بارداری و بعد از آن حتما توسط دندانپزشک چکاپ کنند.

چه راهکارهایی را می‌توان به‌عنوان جایگزین انتخاب نمود؟

راهکارهای دیگری را می‌توان جایگزین بلیچینگ در حاملگی کرد. مثلاً:

حتی از میوه‌های طبیعی مثل توت‌فرنگی، موز، پرتقال و غیره هم می‌توان به‌عنوان یک جایگزین طبیعی برای بلیچینگ دندان در بارداری استفاده کرد. البته کلینیک مدینو صحت این راهکارهای طبیعی را تایید نمی‌کند و صرفا مطالبی است که در فضای وب گفته شده است. قبل از انجام هر اقدامی، بهترین راهکار مشورت با دندانپزشک است.

سوالات متداول

خطر داشتن بلیچینگ در بارداری به اثبات نرسیده است، ولی به‌خاطر استفاده از مواد قوی در این رویکرد، پیشنهاد می‌شود که در دوره بارداری از این روش برای سفیدکردن دندان‌ها استفاده نشود.
محصولات خانگی ریسک کمتری را نسبت به بلیچینگ به دنبال دارند، ولی قبل از استفاده از هر محصولی، حتماً باید با پزشک و دندانپزشک مشورت شود.
خیر، خمیردندان‌های سفیدکننده یکی از جایگزین‌های بلیچینگ در حاملگی هستند. البته، در استفاده از این خمیردندان‌ها نباید زیاده‌روی کرد و فقط هر از گاهی از این محصولات برای سفیدتر و براق‌تر شدن دندان‌ها استفاده کرد. نکته دیگری که باید توجه داشته باشید، این است که به‌هیچ‌عنوان خمیردندان سفیدکننده را قورت ندهید.
۵/۵ - (۲ رای)

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

 

درود!

چگونه می‌توانیم به شما کمک کنیم؟

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟