عوارض روکش دندان

عوارض و مشکلات روکش دندان؛ در صورت قورت دادن روکش چه کنیم؟

عوارض روکش دندان
فهرست محتوا (کلیک کنید)

پوسیدگی و خرابی دندان اتفاق شایعی است که بسیاری از ما آن را تجربه می‌کنیم‌. حال در این مواقع اولین راهکاری که به ذهنمان می‌رسد، پر کردن دندان است. اما گاهی پوسیدگی دندان به قدری عمیق و گسترده شده که پر کردن آن نمی‌تواند کارساز باشد. در اینجاست که تنها یک راه باقی می‌ماند، روکش دندان! روشی فوق العاده و تاثیر گذار که می‌تواند زیبایی گذشته دندان‌هایتان را بازگرداند.
اما روکش دندان نیز عوارض و چالش‌های خاص خود را دارد. عوارض روکش دندان شامل موارد مختلفی می‌شوند. به همین دلیل در این مطلب تصمیم داریم‌ شما را با رایج‌ترین عوارض دندان روکش شده آشنا کرده و روش‌های درمان آن‌ها را بررسی نماییم. پس در ادامه با ما همراه باشید.

آیا عوارض بعد از روکش کردن دندان طبیعی است؟

آیا عوارض بعد از روکش کردن دندان طبیعی است؟

عوارض روکش دندان در نگاه اول می‌توانند نگران کننده به نظر برسند. مخصوصا اگر در نوع حاد رخ دهند و برای فرد مشکلاتی جدی را ایجاد کنند. اما نگران نباشید! چرا که بروز این عوارض بسیار طبیعی بوده و اکثریت آن‌ها پس از گذشت چند روز برطرف می‌شوند. اما عوارضی که پس‌ از این مدت همچنان درمان نشده و بسیار حاد باشند، طبیعی نیستند و در صورت مشاهده آن‌ها می‌بایست حتما به پزشک مراجعه نمایید.

آشنایی با عوارض روکش دندان

آشنایی با عوارض روکش دندان

اما برویم به سراغ پرسش اصلی، عوارض روکش دندان شامل چه مواردی می‌شوند؟ به طور کلی اصلی‌ترین مشکلات روکش دندان عبارت‌اند از:

  1. حساسیت و آلرژی
    موادی که برای روکش کردن دندان استفاده می‌شوند از جنس فلز، پلاستیک، زرین و … هستند. حال گاهی بافت لثه به این مواد واکنش نشان داده و اینگونه فرد دچار حساسیت و آلرژی خواهد شد.
  2. درد
    درد جز شایع‌ترین عوارضی است که بعد از روکش کردن دندان‌ها رخ می‌دهد. البته این درد کاملا موقتی بوده و پس از یک الی دو روز اول شدت آن کاهش می‌یابد.
  3. عفونت
    عفونت نیز از جمله عوارض روکش دندان است که می‌تواند خطراتی جدی را به همراه داشته باشد. این مشکل زمانی رخ می‌دهد که میکروب‌ها در ناحیه لثه و ریشه دندان تجمع کرده و کیسه‌های عفونی چرکی را ایجاد کنند.
  4. قالب گیری نادرست
    گاهی هم کافی نبودن مهارت پزشک سبب می‌شود قالب گیری دندان‌ها به شیوه درستی صورت نگیرد. در این صورت ممکن است بعد از نصب روکش شاهد تراز نبودن دندان‌ها( بلند یا کوتاه بودنشان) باشیم.
  5. پوسیدگی دندان
    دندانی که قرار است روکش شود باید کاملا ضد عفونی شده و قسمت‌های پوسیده آن جداسازی شوند. حال در صورتی که این کار انجام نگیرد، پوسیدگی دندان زیر روکش روز به روز گسترده‌تر شده و باعث ایجاد درد و التهاب خواهد شد.
  6. افتادن روکش ها
    یکی دیگر از عوارض روکش دندان افتادن روکش‌هاست. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که‌ روکش‌ها به درستی نصب نشده باشند یا از چسب با کیفیتی برای این کار استفاده نشود.
  7. آسیب به دندان‌های مجاور
    اگر نصب روکش‌ها به شکل غیر حرفه‌ای و غیر اصولی صورت گیرد، بی شک به دندان‌های مجاور آسیب وارد خواهد شد.

چگونه عوارض ناشی از روکش‌های دندانی را درمان کنیم؟

درمان عوارض ناشی از روکش‌های دندان

علت بروز عوارض روکش دندان کافی نبودن مهارت پزشک یا انجام ندادن مراقبت‌های لازم توسط بیمار است. اما علت هرچه که باشد می‌بایست فورا برای درمان و رفع آن‌ها اقدام کرد. برای درمان این دسته از عوارض می‌توانید از روش‌های زیر کمک بگیرید:

  1. مصرف دارو
    در درجه اول داروها می‌توانند نقش مهمی در بهبود این عوارض داشته باشند‌. به عنوان مثال شما می‌توانید برای رفع عفونت، بهبود درد، رفع التهاب و موارد این چنینی از دارودرمانی کمک بگیرید.
  2. استفاده از ژل‌های ضد حساسیت
    گفتیم که حساسیت از رایج‌ترین عوارض روکش دندان است. حال برای رفع آن می‌توانید از ژل‌های ضد حساسیت( با مشورت پزشک) استفاده کنید.
  3. رعایت بهداشت
    بسیاری از مشکلات روکش دندان به دلیل رعایت نکردن بهداشت بروز پیدا می‌کنند. پس برای بهبود آن‌ها بهداشت دهان و دندان خود را بیش از پیش رعایت ‌کرده و روزانه حداقل دو مرتبه از مسواک و نخ دندان استفاده کنید.
  4. اصلاح سازی دندان‌ها
    اگر با مشکلاتی مشکل پوسیدگی دندان زیرین، تراز نبودن روکش‌ها و… روبرو هستید، نیاز به اصلاح سازی و ایجاد تغییراتی در ساختار دندان‌ها خواهد بود.
  5. جراحی
    جراحی هم همانطور که می‌دانید آخرین روشی است که برای بهبود این نوع عوارض توصیه می‌کنیم. گاهی شدت عوارض ناشی از روکش کردن دندان‌ها به قدری است که می‌بایست حتما جراحی صورت گیرد. این جراحی می‌تواند به روش دستی یا با لیزر و موارد این چنینی انجام شود.

سوالات متداول

قطعا خیر، اما گاها می‌تواند با برخی عوارض خفیف و جزئی همراه باشد.‌
روکش کردن دندان‌ها بدون عصب ‌کشی گاها با درد، عفونت و حساسیت همراه خواهد بود.
بلند بودن دندان‌ها جویدن، بلع و تکلم را برای افراد دشوار می‌کند و گاهی می‌تواند پدید آورنده درد و التهاب نیز باشد.
بله، اما این حساسیت در اکثر مواقع کاملا موقتی است.
بروز و مشاهده این عوارض تا دو هفته بعد از انجام روکش دندان کاملا طبیعی است.
۵/۵ - (۲ رای)

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

 

درود!

چگونه می‌توانیم به شما کمک کنیم؟

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟